onsdag, augusti 15

TUFF-bladet hösten 2012

Tyresö Ulands- och FredsFörening, Myggdalsv 80, 135 43 Tyresö
Tel 742 1442 (ordf), 712 2581. Plusgiro: 16 01 37-6. Insamlingskonto: plusgiro 79 36 36 - 2
E-post: tuffmail@spray.se Hemsida: www.tuff.fred.se
-----------------------------------------------------------
Indienbiståndet fortsätter
I 40 år har Tuff samarbetat med indiska gandhianer. Ca 20 miljoner kr har vi kunnat överföra till många hundra projekt, inte minst för mycket fattiga barn. Skolor har byggts, lärarlöner betalats men också 200 brunnar har bekostats och mer än hundratusen mangoträd planterats m m.

Skolors dagsverken
Hittills i år har tre beundransvärda skolor gjort dagsverken för fattiga elever i Tuff-projekten. Det är Alléskolan i Lerum, Tyresö skola, Kumla skola i Tyresö. Sammanlagt har de jobbat in 130 106 kr. Eftersom Tuff i motsats till mycket större biståndsorgan inte har någon avlönad skickas varje krona oavkortat till ändamålet. Vi har vattentäta skott mellan föreningskontot pg 160137-6 och insamlingskontot pg 793636-2.

Mycken information
Det är viktigt att vi får reda på hur våra pengar använts. Tuffs främste indiske partner Bhikhu Vyas skickar ofta rapporter om de många Tuff-projekten. De återges på www.tuff.fred.se  i fliken "India reports" och ofta i Radio Tuff på 91,4 MHz och www.tyresoradion.se

Mangogram, perfekt gåva
Hittills i år har mangogram sålts för ca 12 000 kr. Mangogram är ett vackert diplomliknande A4 som finns i 3 varianter: 1) "För att gratulera" 2) "I stället för blommor", 3) "Till minne av…."
Mangogrammen har bidragit till att våra indiska partners har kunnat plantera över 100 000 träd i indiska Dharampurs hundratals fattiga byar. Finns att beställa på tel 7124463 eller av Tuff.

Nästa: Klassrum i Kongo?
På 90-talet ägnade sig Tuff också litegrann åt Afrika. Vi fixade 100 000 läroböcker till Eritrea på det inhemska språket tigrinja Vi stödde ett projekt för kvinnor i Kenya och en skola på ön Mauritius. Nu finns en diskussion om att stödja Miza o Marcus Landströms planer på att fixa 6 klassrum till kongolesiska barn till illitterata. På sistone har Landströms hörts i två program på www.tyresoradion.se. Förutom Indien har Tuff på sistone också i mindre skala hjälpt "barfota" barnmorskor i Guatemala, barnbibliotek i Irak, fattiga krigsdrabbade afghaner, pensionärer i Belgrad. Vill du stödja skolprojektet i Kongo, sätt in ett belopp på Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 - 2. Märk med "Kongo"

Värva nya medlemmar!
Stort tack för att du är medlem i Tuff genom att du liksom ca 400 andra betalat årsavgiften 200 kr och kanske också för familjemedlem 80 kr till Tuffs plusgiro 160137-6 !. Det är ett viktigt stöd för oss som jobbar aktivt i Tuff och som arbetar i den gamla goda demokratiska stilen. Har du bekanta eller släktingar, som kanske vill stödja Tuff genom att bli medlemmar, försök att värva dem, snälla!

Tuff på Facebook
Självfallet är Tuff med på Facebook. Knappa in http://www.facebook.com/tuffsajt  så får du se. Faktum är att Tuff är ganska rikt representerat på Internet. Förutom vår utmärkta hemsida www.tuff.fred.se , som uppdateras varje vecka av Bengt Citron kan Radio Tuff höras när som helst på www.tyresoradion.se . Och klicka på www.tuffsandin.blogspot.com så kan du läsa ca 1000 texter från Radio Tuff.

Utskick via e-post?
Allt flera medlemmar nöjer sig med att få Tuff-kalendariet och TUFF-bladet via e-post. Det minskar våra kostnader, som är stora trots att vi inte har någon avlönad, ty porto, telefon och för att inte tala om hyran av Tuff-lokalen kostar pengar. Hör av dig till tuffmail@spray.se eller till Monica, tel 712 2581, om du vill ha e-post.

Tuffpris till föreningsaktiva
Sedan 1993 har Tuff vartannat år delat ut pris för "lokalt freds- och solidaritetsarbete". De senaste åren har priset gått till tre Tyresöskolor som i många år stött den utmärkta Tuff-hjälpen till Indien. I år var det aktiva i 3 fredsföreningar som fick priset vid Svenska Freds årskongress i maj: Bo Wallin i Svenska Freds Örebro, Börje Andersson i Svenska Freds Ulricehamn och Tuffs Monica Schelin. De fick 9000 kr var. Monica har sedan 30 år varit mycket aktiv i Tuff, i många år som ordförande och sedan många år som vice ordförande och kassör. Till henne delades priset ut av Tuff-ordföranden Sylvia Ljungdahl. Pengarna kom från de bidrag som över 100 grattat Åke Sandin med.

Citatet:
"Gud måste gilla oss militärer. Vi är ju de enda som fått dispens från något av hans bud"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar