lördag, augusti 25

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1322) 26/8-9/9 -12 till....

….till de tappra Tuff-aktivister som 25/8 ordnade loppis vid Tyresö centrum för att stärka Tuffs kassa. Visserligen sker allt det myckna arbetet i Tuff och Radio Tuff oavlönat men hyra av Tuff-lokalen, porto, telefon, radioavgifter m m kostar pengar. Tack och lov har Tuff över 400 människor som betalar medlemsavgifter och åtskilliga skickar också gåvor till Tuffs pg 160137-6.

….till Tuffs rivstart med offentliga möten nu i höst: Förutom loppisen den 25 aug är föreningen med på Tyresöfestivalen, där Tyresös föreningar presenterar sig. Det sker lördagen den 1 sept. och platsen är Bollmoraängen nedanför Kvarnhjulet (Nyboda skola). Välkommen dit mellan kl 12 och 17 för att träffa Tuff-aktivister och hämta införmations-material! Och torsdagen den 6 september är det ett offentligt möte om krigsdrabbade och fattiga Kongo. Marcus och Miza Landström inleder och det ska också diskuteras om Tuff ska stödja deras planer på skola för barn till analfabeter. Välkommen kl 19 den 6 sept till Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80 !

….till den med rätta berömda norska journalisten och författaren Åsne Seierstad, som I DN (23/8) skriver om massmördaren Breivik. Hon påminner om hur beundrad den norske statsministern Jens Stoltenberg blev för sitt ledarskap och demokratiska sinnelag efter Breiviks dåd. Men nu har en norsk kommission i efterklokhet påvisat en rad brister i säkerheten och i polisens och andra myndigheters agerande, så nu hängs den högste ansvarige, alltså Stoltenberg, ut. Tidningar kräver hans avgång. Seierstad påpekar, att Breivik nu måtte glädjas i sin cell, för hans uttalade mål var ju att döda så många norska unga socialdemokrater som möjligt och "krossa arbeiderpartiet", vars ledare ju är den nu så kritiserade Jens Stoltenberg.

….till amerikanen Daniel Ellsberg, som blev världsberömd för att han 1971 modigt avslöjade the Pentagon Papers om det amerikanska kriget i Vietnam. Nu gratulerar han Ecuador för att ha givit Julian Assange asyl. Han påpekar att Assange har alla skäl att frukta utlämning till USA, där ingen ännu vet vad som kan vänta honom.

….till Britta Ring, som i tidningen Flamman inte utan ironi skriver om mediernas användning av honnörsordet demokrati: "Syrien var plötsligt omgivet av idel sympatisörer till den 'demokratiska' revolutionen - underliga demokratiförsvarare som Saudiarabien, Bahrain (där den demokratiska oppositionen ströps med våld) Qatar och Nato-medlemmen Turkiet. USA:s vapenexport till Saudiarabien ökade som en händelse samtidigt. Vilka krafter döljer sig bakom 'rebellerna'? Ingen vet, men media litar helt på deras informationer och serverar dem som fakta, medan den syriska regimens version avfärdas som propaganda:" Andra delar av hennes artikel finns på www.tuffsandin.blogspot.com

….till prästen och språkvetaren Jan-Åke Karlsson, som i DN (16/8) skriver om vårt tilltagande fjäsk för supermaktsspråket under rubriken "Sverige blir snart ett engelsktalande land". Han lämnar ett roligt (eller sorgligt?) exempel: "Teamet tog ett break, softade och shoppade bagar på airport". Dem jag intervjuar för radion blir väldigt förvånade, när jag ibland påpekar att de två största språken i Europa är ryska och tyska, talade av över 300 miljoner i vår världsdel.

….till unge Theodor Lindgren, lika hjälpsam som duktig, vilken nu piffat upp vår web-radio www.tyresoradion.se  och gjort den ännu lättare att använda genom att det nu blivit mycket enklare att söka ett nuvarande eller tidigare program. Snart kommer man också i appar och mobiler kunna lyssna på Tyresöradion och Radio Tuff.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar