lördag, augusti 11

ROSOR från RADIO TUFF (nr1321) 12 aug 2012 till….


….till de tappra tuff-aktivister som ihågkom Hiroshimadagen genom att den 6 augusti finnas i Tyresö Centrum. De delade ut det informationsblad som finns på www.tuffsandin.blogspot.com (En tagg i rosen: Inte många bryr sig längre om att varna för de kärnvapen som finns i åtta länder. Om Hiroshima fick ens en tusendel av den medieuppmärksamhet som våra sexuella läggningar fick vid samma tid är osäkert.)

….till dem som bestämmer sig för att stödja Tyresö Ulands- och Fredsförenings verksamhet genom att bli medlemmar. Årsavgiften är 200 kr för enskild och 80 kr för "familjemedlem". Det sätts in på Tuffs plusgiro 16 01 37 -6. Hjärtligt välkommen i Tuff! Du behövs.

….till DN-krönikören Johan Croneman som den 31 juli uppmärksammar Charlie Skeltons artikel i The Guardian, två dagar efter det att senaste Radio Tuff gjorde det. Han skriver: "När jag läste Charlie Skeltons mycket initierade redovisning om, och analys av, den syriska oppositionen, blev jag extremt orolig. Mest över mig själv. Hur mycket sväljer jag helt frivilligt och okritiskt? Och dumdristigt?" Och han erkänner: "Den superförenklade bild man gett, och ger, i svenska medier av konflikten och oppositionen, blir ett rätt brutalt uppvaknande efter Skeltons text".

….till Martin Liby Alonso, som i DN (1/8) skriver om hemvändande soldaters ohälsa och elände. Han nämner att I Falklandskriget mot Argentina 1982 dödades 264 engelsmän men åren efteråt har ännu flera soldater begått självmord. Och han skriver: "Fler amerikanska soldater från Irak- och Afghanistankrigen har begått självmord sedan de kom hem, än som dödats på plats. Enligt USA:s myndighet för veteranfrågor har fler än 6500 soldater tagit sitt liv efter att de återvänt från de två krigen. I genomsnitt försöker 18 veteraner ta sitt liv varje dag, en var åttionde minut".

….till Maria-Pia Boëthius som i tidningen ETC bland annat skriver: "Enligt fredsgrupperna dödas i världen 2000 människor per dag med hjälp av vapen, mer än en människa i minuten." Och hon konstaterar dystert: "Vi har uppfunnit dessa maskiner, som på en enda sekund kan förvandla de ondaste avsikter till verklighet och död eller livslång invaliditet, antingen på befallning av makten och krigsherrar eller också på eget bevåg."

….till Tyresöborna Marcus och Miza Landström, som nyligen skickade en massa hjälpmedel, rullstolar m m, till det fattiga och krigsdrabbade Kongo. I senaste Radio Tuff berättade de om att de planerar att försöka finansiera tio klassrum i fattiga och illitterata byar. (Inslaget hörs nu i fliken "Arkiv" på www.tyresoradion.se ). Kanske kan vi i Tuff hjälpa till?

….till dem som tröstar oss i vår besvikelse över Sveriges ynka få medaljer vid OS i London genom att framhålla att Sverige ligger ganska bra till, om man räknar antalet medaljer per capita. Kinas 1300 miljoner invånare verkar då trots sina många medaljer inte så framgångsrika. Men lilla Sverige kan inte yvas så mycket då heller, ty vi har trots allt 30 gånger så många invånare som pyttelilla Island, som per invånare blir klart bättre än vi.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar