lördag, februari 26

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1284) 27 mars 2011 till....

....till Kjell Fridlund och Lasse Ekendahl som på hela fyra sidor i ord och bilder presenterar Radio Tuffs programledare Åke Sandin i Tyresö Tidning, kommunens äldsta faktiskt. Där finns också bilder på tretton av de många tusen Åke intervjuat på Tyresöradion 91,4 MHz som också hörs på http://www.tyresoradion.se

....till Frimurarlogen i Strängnäs, som skänker 10 000 kr till Tuffs projekt i Indien, meddelar nu Tuff-medlemmen Kari Sundell. Hon har besökt de indiska Tuff-projekten och är lärare i Finningskolan (Strängnäs), som i många år stött dessa projekt.

....till Dagens Nyheter, som (21/2) har helsidesrubriken ”Sverige gör miljoner på vapen i Nordafrika”. Där säger Svenska Freds’ ordförande Anna Ek: ”Det är avskyvärt att Sverige är med och beväpnar diktaturer, som nu slår ner på sina befolkningar. Regeringen hycklar med enorma mått. Den pratar om att värna demokrati, samtidigt som vi beväpnar förtryckare”

....till lokaltidningen Tyresö Nyheter, som nu i sitt senaste nummer har nästan en hel sida under rubriken ”Lokalhistoria, politik, religioner, polisjobb m m” om Tyresöradion och Radio Tuff. Bilder på sju av de medverkande finns på denna sida, bland annat på Kerstin Andersson, Jonas Hugosson och Sofia Quiroga, som på en halvtimme berättar om sina positiva intryck av alla Tuff-projekten i Indien. (Synd bara att andra lokalblaskor, såsom Mitt i Tyresö och ”Vi i Tyresö”, inte bevärdigar radion med en enda rad, men de är väl så hjärntvättade av marknadsekonomin att de vill ha betalt.)

....till alla solidariska människor som ansluter sig som medlemmar i Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF) och som stöder föreningen med gåvor. Allt arbete i Tuff och Radio Tuff sker oavlönat och Tuff har inga offentliga bidrag utan litar i den gamla stolta folkrörelsetraditionen på sina medlemmar. Tack vare dem kan vi betala hyran för Tuff-lokalen och andra utgifter. Medlem blir man genom att sätta in 200 kr plus 80 kr för familjemedlem på Tuffs plusgiro 16 01 37 -6. Välkommen du också!

....till dem som förhoppningsvis vill ingå i Tuffs styrelse inför årsmötet lördag den 12 mars kl 9.30 i Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80. Vi behöver vara fler i styrelsen.

....till de många lyssnare som skickar omdömen om Radio Tuff och Tyresöradion genom att e-posta till ake.sandin@tyresoradion.se eller ringa till 712 4463. På http://www.tyresoradion.se finns fliken ”Sagt om 91,4” med många hundra lyssnarsynpunkter.

....till Tuffs kommande offentliga möten: Redan 28 februari kl 19 i Navet Föreningsgården Kvarnhjulet (vid Nyboda) kommer fyra intressanta människor med olika trosuppfattningar att inleda ett möte om ”Krigen, våldet och religionerna”. Och torsdagen den 10 mars kl 19 är det en ny träff i det populära samtalscaféet Filosofika i Tuff-lokalen, Myggdalsv. 80. Ämne: ”Konstruktivt tänkande”. Inledare: Psykologen Mario Domines.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar