lördag, februari 26

RADIO TUFF och andra radioprogram

Här i bloggen finns massor av texter från Tyresö Ulands- och FredsFörenings RADIO TUFF, nu senast från sändning nr 1284 söndag 27 februari kl 17 och sedan 4 ggr per dygn till den 13 mars på 91,4 MHz. Sändningen kan när som helst avlyssnas på webben http://www.tyresoradion.se/ , där man också i fliken ”Arkiv” kan lyssna på senaste årets Radio Tuff och andra program samt se många hundra omdömen om radion i fliken ”Sagt om 91,4”

Trevligt om också du ville kontakta mig om radion, antingen på telefon 08-712 4463 eller på e-post ake.sandin@tyresoradion.se

RADIO TUFF nr 1284 i korthet:
Veckans rosor delas ut till två lokaltidningar, en fredsordförande, en frimurarloge, solidariska människor, de många lyssnaromdömena och två lockande Tuff-arrangemang.

Lennart och Åsne Liedén ger glimtar från ett seminarium om Afghanistan med bl a Carsten Jensen och Pierre Schori.

Marianne Stieger rapporterar om missbruk av fina titlar både i Sverige och Tyskland under rubriken ”Högmod går före fall”

Från San Francisco har Bengt Svensson skickat en text som fått rubriken ”Den anglosaxiska rasens gudagivna erövrarroll”

Åke Sandins krönika har rubriken ”Oavlönat föreningsarbete ger faktiskt ännu resultat”

PROGRAMMEN denna vecka på http://www.tyresoradion.se

13/2-6/3:Elena Magnell och Per Månsson bor på Klintvägen i Trollbäcken. Elena läser sina egna kluriga verser, skåningen Per intervjuas om sina olika lärarjobb, bl a i Lappland, på Lärarhögskolan och för döva, men han berättar också om sina kurser i friskvård, meditation m m.

Christoffer Sjöholm är i dag generalsekreterare i Svenska Freds men har erfarenheter från konfliktzoner genom att ha arbetat för Diakonia i Israel/Palestina/Gaza och som biståndsarbetare i Kosovo. Han berättar också om att växa upp som son till en sjömanspräst.

Tilmann Frank, Gunilla Embacher och Amelie Westman jobbar på TYDA, Tyresö dagliga verksamhet för funktionshindrade. De intervjuas tillsammans med fyra av sina deltagare, Gerd, Sara, Kent och Jimmie, om olika verksamheter och sin tidning TYDA-bladet.

Sångerskan Git Skiöld och kapellmästaren och trummisen Bo Axelzon gillar att bo på Grepvägen i Tyresö. De berättar om sitt artistliv och sina kollegor. Git Skiöld sjunger bland annat egna låtar och de uppträder under vintern/våren på Fairway Inn.

20/2-13/3:
Tyresöbom Lennart Thorin var en duktig och erfaren polischef. I en repris från 2001 berättar han om bedrägerier, otäcka mord och hur han ledde jakten på Lasermannen och till sist fick fast honom.

Ebbe Björkman (1922-2003) har massor av gånger fängslat lyssnare genom sina berättelser om döda poeter. I en repris från 1997, när han hördes första gången, intervjuas han om sitt eget liv som tandläkare, skåning och Tyresöbo

Nina Brogärd, Peter Dicke, Terje Engh och Åke Sandin dokumenterar folkhumorn med historier, limerickar och elaka passningar.

Tyresö Ulands och FredsFörenings Radio Tuff (nr 1283-84) med ”rosor”, intervjuer, krönikor m m. Medarbetare: Hampus Eckerman och Marianne Stieger. Programledare: Åke Sandin och Monica Schelin.

27/2-20/3:
Kjell Fridlund har bott i Trollbäcken över halva sitt liv, har länge varit aktiv i egnahemsföreningen och i Tyresö Tidning. Han har forskat om Tyresös politiska historia och kommit fram till att Trollbäcken egentligen fyller 100 i år och hoppas nu på en jubileumsfestival.

Moderate ordföranden i Tyresö Kultur- och Fritidsnämnd Dick Bengtson med rötter i Norrköping och delvis i Lettland intervjuas om sitt yrkesliv, sina politiska åsikter, reklam och självfallet om kultur och fritid. Han berättar om Kultur- och idrottsgalan den 25 mars.

Förra bibliotekarien Elisabeth Hedlund är Vänsterpartiets förstanamn i kommunfullmäktige. Hon diskuterar valutgången, partiledarfrågan, böcker, behovet av kulturhus och fortlevnad för biografen Forellen, sociala klyftor och hjälp till Guatemala

Folkpartisten Christina Melzén och socialdemokraten Ann Sandin-Lindgren, båda ledamöter av närradioföreningens styrelse, ger glimtar från och kommentarer till Tyresö kommunfullmäktige samt diskuterar lokalpolitikens villkor och arbetssätt.
-------------------------
Många tidigare program hörs i fliken ”Arkiv” på http://www.tyresoradion.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar