lördag, december 18

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1279) 19/12 2010 till ....

....till Tyresös kyrkoherde Michael Öjermo, som i tidningen Palmetten skriver under rubriken ”O Betlehem, du lilla stad”, bland annat: ”Betlehem ligger nära Jerusalem. Men avståndet är ändå oändligt. Hela Betlehem är numera omgärdat av en hög mur, som staten Israel byggt till skydd mot terrorhot. När tusentals människor ska passera övergångsstationen varje morgon på väg från hemmet på Västbanken till Jerusalem och jobbet, utspelas förfärliga scener. Den israeliska armén, det vill säga unga män och kvinnor med stora vapen och oftast otrevlig attityd, behandlar passerande palestinier väldigt illa. Inne i Betlehem träffar vi en ung palestinier inne i ett stort flyktingläger. Han har aldrig varit i Jerusalem, och han säger att han skulle ge vad som helst för en dag på Haifa Beach; han har aldrig badat i havet.” Kyrkoherde Öjermo avslutar sin text med att omsluta både israeler och palestinier i sina förböner.

....till Sveriges Radios ”Uppdrag Granskning” som (8/12) hade ett program om hur biståndsarbetarna på Ship to Gaza behandlades på försommaren. Nio av dem dödades av israeliska angripare. Den israeliska ambassadören i Stockholm fick uttala sig men kunde inte ens beklaga att bordningen och dödandet skett på internationellt vatten. Undrar hur han i sin lojalitet mot överordnade hade betett sig om han hade varit tysk på 30-talet, ryss under Stalintiden, kambodjan under Pol Pot eller amerikan under McCarthy-tiden? I Tuff ångrar vi inte att vi stödde Ship to Gaza litegrann (8 400 kr) i dess strävanden att humanitärt hjälpa palestinierna i det instängda och tidigare så krigsdrabbade Gaza.

....till amerikansksvenskan Pamela Boston som e-postar från Handen och bland annat skriver: ”Jag är verkligen besviken och upprörd över Sveriges sätt att behandla Assange. Jag har alltid reagerat mot att folk kallar Sverige för en lydstat under USA men nu känns det verkligen så. Allting är så konstigt..... Det verkar som om alla internetkonton har stängts! Hur kan USA straffa honom som spion när man inte kan bevisa att han ville skada USA å någon annan stats vägnar? Allting som han gjort är för mänskligheten, inte för att hjälpa USAs fiender!”

....till insändarskribenten Åke Bergh, som i DN (5/12) skriver under rubriken ”Fobi för tobaksrök borde kunna botas”. Han påstår, att inga vetenskapliga rön finns om att passiv rökning bidrar till plötslig spädbarnsdödlighet och tillägger; ”Det märkliga med alla dessa fobigrupper är att motsvarigheter saknas inom områden som verkligen hotar oss. Ingen röststark fobigrupp hörs mot militär rustning (pacifister avvisas som naiva idioter), ingen mot kärnvapen (kärnkraftsfobi tycks numera helt botad), ingen kräver skydd mot aggressiv rövarkapitalism (då kommunismen nu utrotats)”


....till Radio Tuffs medarbetare sedan 17-18 år Hampus Eckerman, som bland annat skriver: ”Anna Ardin och Julian Assagne är ointressanta. Vi vet inte om det har handlat om någon felaktig anklagelse och ingen är fälld. Vad vi vet däremot är att Wikileaks har gjort ett fantastiskt arbete. Det är därför ganska logiskt att skänka pengar till Wikileaks, däremot inte till Assagne i sig..... Kom ihåg att Wikileaks fått stoppade inbetalningar från Paypal, Visa och Mastercard. Vi vet att Sverige fått påtryckningar om utlämning av Assagne. Givetvis handlar det också om att skrämma efterföljare. Det är en pågående internationell kampanj.” Hela Hampus’ text finns på http://www.tuffsandin.blogspot.com/.

....till DN-Debatt, som (10/12) publicerar den norske juristen Fredrik S Heffermehls kritik av den norska Nobelkommittén under rubriken ”Natopräglade politiker har tagit över Nobels fredspris”. Mera om detta i Åkes Sandins krönika.

....till alla de många solidariska och kloka som köpt Tuffs julmangogram för att använda som julkort eller julklappar. För bara fem kronor blir det ett nytt mangoträd i fattiga indiska byar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar