lördag, december 11

Program dec. 2010 på Succékanalen 91,4 Tyresöradion

Sedan 1995 hörs dygnet runt på 91,4 MHz tolv halvtimmesprogram och femton korta mellansnack. De hörs också på www.tyresoradion.se Där kan man också i fliken ”Arkiv” lyssna på det senaste årets ca 200 program. Dessutom kan man där i fliken ”Sagt om 91,4” läsa många hundra lyssnaromdömen.
Fyra eller fem nya halvtimmar läggs in på radion varje söndag från kl 17 och hörs sedan fyra gånger per dygn i tre veckor.

Programledare Åke Sandin, tel 08-712 4463, på e-post ake.sandin@tyresoradion.se .

Här korta sammanfattningar av de nu aktuella programmen:

21/11-12/12:
Krusbodabon Nils-Olof Ahlén växte upp i Örby, blev ingenjör på kvällstid, jobbade som tekniker för LM bl a i Moskva och Liberia, är ordförande i Tyresö fiskevårdsförening och intervjuas om fiskerättigheter och tillgång på fisk och kräftor

Gösta Falk kom som 12-åring från Västra Ryd till Hanviken och minns med nöje Kumla skola. Jobbade 44 år som tekniker på Sveriges Radio. Flyttade för tre år sen till Sikvägen, aktiv i bostadsrättsföreningen. Spelade fotboll för Hanvikens SK och beundrar Gunnar Nordahl.

Ursula Rundin och Helén Rapp är aktiva i föreningen Styvmorsviolen, som samlar styvföräldrar eller ”bonusföräldrar”, vilka hjälper och stöder varandra. De diskuterar problem och lösningar.

Robert Markay kom som pojke från Irak till Bollmora, där han nu är chef för verkstaden Bileliten. Samtal om assyrisk historia, religioner och musik men också om väpnat rån, fotboll m m.

28/11-19/12:
Katharina Häll om Österbotten, sina jobb i Tyresö förskolor, sina många bejublade roller under 25 år i teaterföreningen, fritidssysselsättningar och resor.

Ebbe Björkman (repris) om Nils Ferlin del 2, hans caféliv bland bohemer och litteratörer , samlingen”Barfota barn”, radiospel, temat döden och dikter såsom ”Löpsedel”.

Tyresö Ulands och FredsFörenings Radio Tuff (nr 1277-78) med ”rosor”, intervjuer, krönikor m m. Programledare: Åke Sandin. Medarbetare: Hampus Eckerman, Monica Schelin, Marianne Stieger.

Peter Dicke, Terje Engh och Anders Gullberg släpps lösa med inte alltid rumsrena historier och med limerickar och allmänt glammande.

5/12-26/12:
Franskfödda Claudine Andersson har jobbat som lärare vid Nyboda, är nu biträdande rektor vid Strandskolan, minns Frankrike det oroliga året 1968, intervjuas om Strandskolans ”Öppet hus”, har synpunkter på bankerna och berättar om Klövbergsgrottorna vid Kalvfjärden.

Tyresötjejen Anna-Klara Mehlich (född Hedman), gjorde radio som tonåring, jobbar på Handisam, berättar om sina släktingar i Dalsland och intervjuas om sin nyutkomna debutbok ”Gunga åt Öster mot tidens härskare”.

Siv Källstigen är en välkänd och uppskattad präst med många års tjänstgöring i Tyresö bakom sig. Hon berättar om böcker, såsom Yvonne Hirdmans ”Röda grevinnan” och Robert Stiegers bok om kriget. Andra ämnen som berörs är pilgrimsvandringar, julen, Strindberg och jungfru Maria.

Ohuru Hallström kom som 11-åring från Kenya, som han berättar om men också om sitt jobb i Tyresö som fritidsledare. Han intervjuas om våra ungdomar men också om sina idoler.

12/12- 2/1:
Farstabon Luzia Steinhof bodde i många år i Tyresö. Som barn flykting från Schlesien, gick i tysk klosterskola, flyttade till Sverige där hon tillhörde de många unga tyskorna som blev hembiträden. Berättar om katolsk tro och julfirande.

Mats Berndtson med rötter i Mora och Göteborg växte upp på Skogsängsvägen med mopeder i källaren men bor nu ända ute i Vissvass, har ärvt sin pappas intresse för båtar, har haft olika jobb, är intresserad av dans och Italien och är nyfiken på Zlatan.

Lena Hedström kom som 16-åring från Ornäs i Dalarna till Myggdalsvägen i Bollmora. Har jobbat bl a på Systemet i Bollmora och på ett justitiaföretag, varit fackligt aktiv i Unionen och i bostadsrättsföreningen Bergfoten.

19-åriga Trollbäckentjejerna Anna Eriksson och Amanda Gölles intervjuas om skolor, olika jobb, böcker, medier, Ungern, Indien och sin önskan att bistå människor i fattiga länder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar