lördag, december 4

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1278) 5-19/12 2010 till....

....till tidningen Tyresö Nyheter, som i sitt senaste nummer har en halv sida om Tyresöradion inklusive Radio Tuff och en artikel om programledaren under rubriken ”Tuff Åke prisbelönas”. Foton på sju av de radiomedverkande finns på samma sida. Den kan ses på http://www.tyresonyheter.nu/18tn8.pdf

....till Svenska kyrkans Ickevåldsfond, som i Storkyrkan den 30 november delade ut sina ickevåldspriser till föreningar och enskilda. Prisutdelare var ärkebiskop Anders Wejryd. Andra medverkande var biskop Jonas Jonsson, Alice Bah Kuhnke och Mikael Wiehe. Korta anföranden av pristagarna, bl a Radio Tuffs Åke Sandin.

....till Tuffs insamlingskonto (pg 79 36 36 -2), varifrån nu skickats 270 000 kr till indiska partners för bland annat driften av två skolor i fattiga och tidigare försummade Dharampur. 15 000 kr kommer från försäljning av mangogram, den perfekta presenten, och mangogrammen har bidragit till att över 100 000 mangoträd nu ger vitaminrika frukter bland Dharampurs fattiga byar. Nu stiger efterfrågan på Tuffs julmangogram med färgglada teckningar av barn i de indiska Tuff-skolorna. För 5 kr blir det en mangoplanta, för 100 kr 20 mangoträd osv.

....till Tyresö Servicecentrum i kommunhusets entré, som nu visar en fin utställning om Väntjänsten, Kvinnojouren, LP-verksamheten och andra berömvärda föreningar, som gör sociala insatser. Tyvärr nämns som vanligt inte någon av Tuffs alla biståndsinsatser. Kan det bero på att i Tuff jobbar alla frivilligt och att vi inte har ett öre i offentliga bidrag och alltså inte belastar skattebetalarna och kanske därför glöms bort i den kommunala informationsverksamheten?

....till Neven Milivojevic, aktiv folkpartist i Solna, som besökt och blivit imponerad av de många Tuff-projekten i Indien och som nu talat med sina partivänner i Tyresö om att kommunen stolt borde lyfta fram Tuffs biståndsarbete. Flera av projekten i Indien har namn efter Tyresöskolor och enskilda Tyresöbor.

....till en debattartikel i Aftonbladet (29/11) av Ulla Birgit Johansson med rubriken ”Krigspropaganda i svenska medier” Hon skriver om en artikel i Populär Vetenskap med rubriken ”Dödens drönare”. Den skildrar med entusiasm vilken ”jaktlycka” man har med de obemannade amerikanska så kallade drönarna. Hon skriver bland annat: ”Artikeln illustreras med bilder på mörkhyade och ondskefullt blickande muslimer. Fienden. Säkert läser många unga svenskar en tidskrift som Populär Vetenskap. Lockas till kriget i Afghanistan av den häftiga vapenhanteringen. Vilket väl är artikelns syfte.” Och hon slutar med orden: ”Etablissemanget här har ekonomiskt intresse av att underställa sig stormakten USA. Något litet blir alltid över när tigern tagit sitt. En bit för schakalen.”


....till Christer Lundgren och Al Burke, som försöker nyansera den ensidiga mediebilden av Nordkorea som det onda och Sydkorea och USA som de enbart goda.

....till författaren och förra gymnasieläraren Gunnel Wahlström, som påminner om ordspråket: ”Det är i motvind och inte i medvind som en drake stiger”. Detta med anledning av den märkliga kritiken nyligen av Radio Tuff

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar