fredag, oktober 8

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1274) 10-24 okt till....

....till Strandskolan i Tyresö som torsdag den 14 oktober från kl 16.30 har sitt traditionella Öppet hus för Tuff-projekten i Indien. Där serveras mat, vi får höra sång och se på teater och faktiskt välja på olika skolpartier, till exempel ”Godispartiet”, som mutar sina väljare med godsaker. Det blir också debatter och minsann ”Tal till nationen”. Om du inte har tillfälle att besöka skolan denna trevliga kväll, sätt gärna in en slant på Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 -2. Märk med ”Strandskolan” så får den äran av insatsen.

....till vår indiske partner Bhikhu Vyas, som nu skickat en omfattande redogörelse för de Tuff-stödda projekten under de senaste fyra månaderna. Finns att läsa i www.tuff.fred.se . Direktlänk: http://abcitron.net/tuffnet/tuff/bhikhu-06.htm Bland annat gratulerar han Tuff för dess ”unika sätt att arbeta” genom att varenda krona kan skickas till projekten tack vare att alla i Tuff och Radio Tuff arbetar oavlönat. ”Detta gör Tuff unikt och annorlunda än andra hjälporganisationer. Tuffs sätt att arbeta gratis är ett inspirerande exempel”, skriver Bhikhu

....till ”den perfekta presenten”, Tuffs mangogram, som bidragit till att nu över 100 000 mangoträd har planterats i indiska Dharampurs hundratals små fattiga byar. Mangogrammen finns i tre varianter:
1) För att gratulera....
2) I stället för blommor
3) Till minne av....
Beställ av Åke Sandin, tel 712 4463 eller ake.sandin@tyresoradion.se

....till presidenten i Internationella Fredsbyrån (IPB =International Peace Bureau) Tomas Magnusson, som (23/9) invigningstalade i Oslo, när organisationen minneshöll att det nu är 100 år sedan den fick Nobels fredspris. Tomas’ tal var lysande och innehöll många viktiga påpekanden, t. ex. att de svindlande satsningar i världen på massförstörelsevapen och andra militära förberedelser gör det svårt att förverkliga de storslagna målen att utrota fattigdomen och annat elände i världen. Han nämnde också norrmannen Fredrik Heffermehl, som i sin bok ”Nobels vilje” kritiserat valet av många fredspristagare, som inte arbetat för fred och antimilitarism, verksamhet som betonades i Nobels testamente. Tomas Magnusson var Svenska Freds’ ordförande 1979-1985. Hela hans tal vid IPB:s sammankomst kan läsas på http://ipb.org/i/index.html .

...till Aftonbladets Peter Kadhammar, som (29/9) skriver under rubriken “Kunskap till eliten – idioti till massan”. Han påpekar att den tilltagande annons- och reklamfinansieringen av medierna gör att de måste kunna skryta med många läsare/lyssnare/tittare och därför satsar på ”soffprogram, lekar där idioter, exhibitionister och kärlekstörstande inbjuds att förnedra sig”. Han erinrar om att ”samtidigt blomstrar den internationella elitens organ” och Kadhammars krönika slutar så här: ”Snart stiger vi in i helvetets första krets. Information och kunskap till eliten, underhållning utan slut för den breda massan. I den nionde kretsen väntar Idoljuryn”

....till den kände brittiske författaren John le Carré med många kioskvältare såsom ”Spionen som kom in från Kylan”. Nu i Democracy Now! (20/9) skriver han under rubriken "The United States of America Has Gone Mad". Han tycker att den amerikanska politiken i dag till och med är värre än under Vietnamkriget. Han skriver bland annat: ”Det hotande kriget var planerat åratals innan bin Laden slog till den 11 september. Utan bin Laden skulle Bushgänget ha fått försöka förklara de märkliga omständigheter som förde dem till makten och deras skamliga gynnande av de redan alltför rika och deras okänslighet för världens fattiga. De skulle också ha blivit tvungna att förklara för oss sitt stöd till Israel och detta lands fortsatta nonchalerande av FN-resolutionerna". Hela artikeln kan läsas och höras på
http://www.democracynow.org/2010/9/20/john_le_carr_the_united_states

....till Radio Tuffs medarbetare Marianne Stieger, som drog knökfullt hus när hon (4/10) inledde ett Tuff-möte om sin bortgångne make Robert Stiegers bok, som hon översatt till svenska med titeln ”Tysk, men inte nazist”. Många köpte boken, som kostar 160 kr. Hör av dig genom att ringa till 08 – 7124463, om du också vill ha boken.

....till Tuffs diskussionscafé Filosofika, som nästa gång har en träff den 18 oktober kl 19 i Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80. Ämne: ”Det onda och det goda.” Inledare: Birgitta Karlfeldt. Hjärtligt välkomna! Fika får vi också. (På tal om ”onda” och ”goda” så sa för länge sen en norrländsk folkskollärarinna: ”Barn, ni ska veta att världens människor är indelade i onda och goda” Efter en konstpaus tillade hon: ”Och det är de goda som gjort indelningen”.)

....till de allt flera som blir Tuff-medlemmar och vill stödja vår frivilliga kamp mot krig och för solidaritet. I år ökar medlemsantalet och närmar sig 400. Välkommen också du som medlem genom att sätta in 200 kr och för familjemedlem 80 kr på Tuffs plusgiro 16 01 37 – 6 !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar