fredag, april 16

STÖD ICKE-VÅLDSPROJEKTET ”SHIP TO GAZA”!

Kära vänner!

Vi hade i går kväll ett Tuff-möte om projektet Ship to Gaza. Lennart och Åsne Liedén, som för länge sedan var med om att skriva den banbrytande boken "Fredspolitik -Civilmotstånd", berättade att det nu planeras hela åtta skepp till Gaza. Två av dem går från Tromsö resp Göteborg någon gång i maj.

Konvojen, som är organiserad av en koalition av internationella folkrörelser och människorättsorganisationer, är en ideell och fredlig solidaritetshandling som syftar till att bryta en illegal blockad, lindra en humanitär nödsituation och i praktisk handling från människa till människa visa Gazas befolkning att den inte är ensam eller glömd. Fartygen kommer att medföra – förutom en last bestående av byggnadsmaterial, förfabricerade hus och dieseldrivna elaggregat – omkring 800 passagerare från hela Europa, inklusive palestinier och israeler: parlamentariker och skådespelare, journalister och aktivister.

"Skepp till Gaza" är ju ett utmärkt exempel på praktiskt icke-våld, dvs att hjälpa det krigshärjade och instängda Gaza med humanitär hjälp och möjligheter till återuppbyggnad. Ingen vet om skeppen kan ankra vid Gazas kust. Israelerna kan som vanligt strunta i folkrätten och stoppa fartygen. Det har de tidigare gjort. Men lika brutalt går de nog inte till väga nu som under sexdagarskriget 1967 när de på internationellt vatten anföll örlogsfartyget USS Liberty och dödade 34 amerikanska besättningsmän.

I projektet deltar flera respekterade organisationer, såsom Kristna Freds. Vi kan väl också visa vår solidaritet med krigsdrabbade och isolerade Gazabor. Man vädjar om 1000 kr, vilket skulle motsvara kostnaderna för förnödenheter och frakt under 1 sjömil. Men även mindre bidrag är förstås välkomna. De kan skickas till Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 -2 , så vidarebefordrar vi dem oavkortat och snabbt.

Nu ska jag från Tuff skicka 3000 kr (=3 sjömil) till Ship to Gaza.

Bästa hälsningar
Åke Sandin, tel 08- 712 4463
(Förklaring: TUFF= Tyresö Ulands- och FredsFörening)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar