lördag, april 24

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1262) 25/4-9/5 till....

....till två lockande möten:
26 april kl 19: Jelena Spasenic och Neven Milivojevic inleder om Tuffs indiska projekt som de i december besökte och blev imponerade av.
11 maj kl 19: Radio Tuffs Hampus Eckerman inleder med sina annorlunda ”motbilder”, som finns att läsa på hans blogg www.motbilder.se
Båda mötena i Tuff-lokalen, Myggdalsv. 80, Tyresö. Välkomna! Fika får vi också!

....till Tuffs pris för ”berömvärt lokalt solidaritetsarbete”, som den 15 april överlämnades till Tyresö skola för dess fleråriga stöd genom dagsverken till Tuffs många projekt i det fattiga området Dharampur i Indien. Prissumman var 6000 kr och förhoppningen är att det skall inspirera lärare från skolan att besöka projekten. Bild på tre lärare från skolans internationella grupp finns på www.tuff.fred.se Den 3 maj erhåller Strandskolan samma pris med samma motivering.

....till Tyresö närradioförening, som vid sitt välbesökta årsmöte den 22 april också uppmärksammade att det är 25 år sedan Tyresöradion startade. Radio Tuff har sänt varenda vecka sedan starten och korta inslag från Radio Tuffs första sändningar 1985 spelades upp.

....till förre statsministern Ingvar Carlsson (s), förra utrikesministern Karin Söder (c), förre utrikesministern Hans Blix (fp) och Sipriordföranden Rolf Ekéus, som på DN-debatt (11/4) skriver under rubriken ”Dags att förverkliga visionen om en kärnvapenfri värld”. De menar att det inte bara är en fråga om rätt och moral utan gäller mänsklighetens överlevnad. De välkomnar det nya avtalet mellan USA och Ryssland och avslutar sin artikel så här: ”Frågan är nu om vi har den kollektiva viljan och förmågan att stiga ut ur tillintetgörelsens skugga och förvandla visionen om en kärnvapenfri värld till verklighet”

....till Radio Tuffs Marianne Stieger, som till svenska översatt Robert Stiegers bok ”Drei gestohlene Jahre" [Tre stulna år]. Den har nu kommit från tryckeriet med den svenska titeln ”Tysk, men inte nazist”. Den handlar om att han som mycket ung tvangs ut i kriget och hans två år som krigsfånge efter kriget. I efterordet påpekas att Robert (1926-2004) under många år var aktiv i Tyresö u-lands- och fredsförening, TUFF, och det framhålls också: ”Hans uttalade vilja var att få ungdomar att se krigets vanvett och i protest mot det engagera sig i fredsrörelsen."

....till Lennart och Åsne Liedén som den 15 april vid ett tuff-möte redogjorde på ett sakligt och engagerande sätt för projektet Ship to Gaza. Nu planeras att åtta fartyg skall avsegla till det krigsdrabbade och instängda Gaza med förnödenheter och materiel för återuppbyggnad efter kriget. Ett av dem går från Göteborg. Konvojen, som är organiserad av en koalition av internationella folkrörelser och människorättsorganisationer, är en ideell och fredlig solidaritetshandling som syftar till att bryta en illegal blockad, lindra en humanitär nödsituation och i praktisk handling från människa till människa visa Gazas befolkning att den inte är ensam eller glömd. "Skepp till Gaza" är ju ett utmärkt exempel på praktiskt icke-våld. Man vädjar om bidrag till en sjömil, vilken med materiel- och fraktkostnader skulle kosta 1000 kr, men även mindre bidrag är mycket välkomna och kan sättas in på Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 -2, så vidarebefordrar vi dem oavkortat och snabbt. Tuff har redan skickat 3000 kr (=3 sjömil) till projektet.

....till Kumla skola (Tyresö) som onsdag 12 maj har sitt traditionella dagsverke till förmån för Tuffs projekt i fattiga indiska byar. Eleverna jobbar och får betalt, vi andra kan köpa loppisprylar på Bollmoraängen nedanför rulltrappan vid Tyresö centrum eller fylla på i insamlingsbössorna, som en del elever skramlar med. Ett annat alternativ är att skicka en slant till Tuffs insamlingskonto och skriva ”Kumla” på inbetalningen

....till de glädjande många medlemmar som förutom medlemsavgiften på 200 kr (familjemedlem: 80 kr) har skickat in gåvor på Tuffs plusgiro 16 01 37 -6. Tack vare dessa bidrag kan vi fortsätta med Radio Tuff och betala hyra för Tuff-lokalen. Tuff har inga offentliga bidrag, så vi är helt beroende av våra medlemmar och andra solidariska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar