fredag, maj 23

Amalia lurade alla godtrogna

För någon vecka sedan blev jag väldigt förtjust i Amalia. Nej, det är inte vårkänslor eller gubbsjuka, för Amalia är en hundra år gammal galeas, som nu ligger på ett varv vid Muskö.

Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI) har äntligen ordentligt analyserat ljudupptagningar från den vilda jakten på förmenta ubåtar i Hårsfjärden 1982. En inspelning på 3 minuter och 47 sekunder har länge för de ubåtstroende varit det främsta beviset för att det var ett lömskt sovjetiskt intrång. Ända till i höstas har denna ljudupptagning konstigt nog varit hemligstämplad. Och nu när den blivit tillgänglig visar det sig att ljudet med all sannolikhet kom från gamla Amalia som forslade uppjagade journalister i vattnen vid Muskö, där det sjunkbombades och sprängdes minor inför hela världspressen 1982.

Ett av de allra tyngsta bevisen som ubåtskommissionen med Carl Bildt som den mest engagerade lämnade 1983 var påståendet att Försvarets Radioanstalt (FRA) hade uppsnappat radiosignaler från sovjetiska ubåtar i eller i närheten av svenska vatten. Det var ett rent påhitt, för sedan förnekade FRA all kännedom om detta. Det skedde bara sex år efter kalabaliken i Hårsfjärden. Nästa ”huvudbevis”, den nästan fyra minuter långa ljudupptagningen, skulle märkligt nog däremot hålla i hela 26 år.

Hur många liknande avslöjanden har vi inte fått uppleva efter alla de hundratals ubåtslarmen, ständigt uppslagna i braskande rubriker och helsidor i våra tidningar. Under många år drabbades det annars så sansade svenska folket av ubåtshysteri. Nästan allt i Östersjön kunde med mediernas hjälp tolkas som hotfulla ubåtar: läckande avloppsrör i Hammarbyhamnen, timmerstockar och stenar vid Vaxholm, finländska bogserbåtar vid Töre, undervattensskär vid Hävringe och vilken krusning av vattenytan som helst. Och ljud som påstods komma från kränkande ubåtar visade sig vara minkar eller pruttande fiskar.

I höstas kunde vi berätta om fredsforskaren Ola Tunanders och överstarna Lars Hanssons, Sven-Olof Kvimans och Sune Thomssons starka tvivel på förekomsten av sovjetiska ubåtar i Hårsfjärden. Internationellt har höga norska sjöofficerare snarast gjort narr av våra militärers och journalisters tro på att en massa främmande ubåtar kränkt våra vatten. Den brittiske viceamiralen och ubåtsexperten Ian McCeoch talade om den svenska ”periskopsjukan” och påpekade att man spionerar mycket bättre från en civil segelbåt eller färja än från en ubåt.

När jag intervjuade den trestjärniga tyska generalen Franz Uhle Wettler om påstådda ubåtsincidenter, skakade han bara medlidsamt på huvudet. Han tillhörde den lilla exklusiva Natokrets, som från SHAPE (Supreme Headquarter Allied Powers Europe) hade koll på sovjetiska flottrörelser. Han trodde alltså inte på att sovjetiska ubåtar någonsin avsiktligt gått in i svenska vatten. Och på tal om den svenska föreställningen om att ryssarna spionerade från ubåtar var hans dom otvetydig: ”Det är värt en guldmedalj som första pris i idioti”

Den svenska ubåtshysterin hade segrare och förlorare. Marinen fick ytterligare miljarder av skattebetalarna, som blev de stora förlorarna. Pressen ökade sina upplagor, vilka spädde på den okritiska dumheten bland både politiker och folk i allmänhet. Vi som försökte tillämpa vanlig källkritik avfärdades som Moskvalakejer. Vilken spännande och rolig uppgift det vore för mediehistoriker att skildra alla turerna i den största och mest lögnaktiga mediekampanjen i Sverige någonsin.
----------------------------------------------------------------
Åke Sandin i Tyresö Ulands- och FredsFörenings Radio Tuff (nr 1186) 2008-05-25

28 kommentarer:

  1. Anonym6:58 em

    Protester planeras inför
    Condoleezza Rice besök i Sverige
    http://www.yelah.net/news/20080415225334

    29 maj gästar massmörderskan Condoleezza Rice Stockholm men Åke Sandin reagerar inte - han tiger - han skriver istället om ryska ubåtar.

    Åke Sandin vill inte förstå att massmörderskan fullföljt det som Cheney, Rumsfeld, Wolfowitz med flera i PNAC http://en.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_American_Century skrev om i september 2000 - DET NYA PEARL HARBOR.

    Åke Sandin och alla andra borde läsa sidan 63 i Rebuilding America´s Defenses newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf
    Och tänka lite själva - reagera på dessa ord:

    Further, the process of transformation,
    even if it brings revolutionary change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event – like a new Pearl Harbor.


    Åke Sandin kallar sig fredsvän men reagerar inte - tiger istället - skriver om historiska ubåtar - istället för det som händer nu - en massmörderska som försvarar folkmorden i Afghanistan och Irak ska gästa Stockholm - en massmörderska som byger sin politik på THE NEW PEARL HARBOR.

    Det var inte Osama som gjorde 11 september!!! Det var Israel!!! tillsammans med USA och Storbrittanien.

    Internet finns för att själv forska - försöka förstå t.ex. det som journalisten Christopher Bollyn tagit reda på om 11 september 2001:
    http://bollyn.com/index/?id=10095

    LÄS! TÄNK! REAGERA!

    SvaraRadera
  2. Förra veckan tyckte jag synd om den (dem) som är så feg(a) att de uppträder anonymt och med samma närmast maniska tjat om 11 september hela tiden. Nu hånas jag för att jag inte bryr mig om Irakkonferensen den 29 maj. Kan dessa tunnelseende inte ens läsa? Se nedan i denna blogg, så finns i samma Radio Tuff där jag skriver om ubåtar veckans rosor till...

    ....till veterandiplomaten Sverker Åström som (16/5) riktar kritik mot den Irakkonferens som äger rum i Stockholm nu på torsdag den 29 maj. Han skriver bland annat: ”Att just Sverige utvalts att stå som värd kan synas ironiskt då Sverige enligt ett uttalande av statsminister Göran Persson i slutet av mars 2003 officiellt intar ståndpunkten att angreppet var folkrättsstridigt. Regeringen har inte kungjort någon ändring av denna ståndpunkt vilken alltså fortfarande är gällande.” Åström menar att konferensen är ett sätt av USA för att försöka få andra länder att dela ansvaret för de fruktansvärda konsekvenserna av angreppet och ockupationen. Och han tillägger: ”Bakom ansträngningarna att hjälpa Irak tycks ligga ett synsätt att landet utsatts för en naturkatastrof av typen gigantisk jordbävning och att det nu är det internationella samfundets ansvar att reparera skadorna. Så ligger det inte till. Beslutet att angripa och ockupera Irak fattades av de två stora staterna USA och Storbritannien under ledning av George W Bush och Tony Blair. Det enda rimliga är att dessa två stater nu tar ansvaret för att organisera och finansiera återuppbyggnaden av det land som genom deras agerande kommit i sin nuvarande förtvivlade situation".Och till tidningen Riksdag & Departement säger Åström: "Konferensens politiska innebörd är att Sverige legaliserar den amerikanska politiken i Irak. Den riskerar att väcka omvärldens förakt.”

    ....till organisatörerna av manifestationer/demonstrationer mot Irakkonferensen. Parollerna är ” FÖRSVARA FOLKRÄTTEN, IRAKS SUVERÄNITET OCH SVERIGES RYKTE. SÄG NEJ TILL USA:s OCKUPATION AV IRAK & ANFALLSPLANER MOT IRAN!”
    29 maj kl 11 - Uppl. Väsby, utanför konferensen vid Scandic Infra City.
    29 maj kl 18 Sergels Torg, Stockholm."

    Irakkriget har jag massor av gånger tagit upp i Radio Tuff. Det är bara att scrolla ner i denna blogg för att få en belägg för detta.

    SvaraRadera
  3. Anonym9:35 em

    Roligt att Åke Sandin reagerar!!! Förhoppningsvis kommer fler att reagera! Det skulle vara roligt om det kunde bli en diskussion på Åke Sandins blogg. Det är så tyst i Sverige om massmörderskan som ska gästa Stockholm.

    Sverker Åström har reagerat i Göteborgs Posten och Pierre Schori har reagerat i Svenska Dagbladet - du kan läsa om deras reaktioner här och få länkar till deras artiklar:
    http://www.zaramis.nu/blog/2008/05/21/blodsbesudlad-besokare-till-konferens-som-sverige-inte-borde-halla/

    MEN DERAS REAKTIONER ÄR BLINDA!!!
    DE KAN INTE LÄSA KARTAN!!! VAR LIGGER IRAK??? LIGGER IRAK NÄRMARE ISRAEL ELLER NÄRMARE USA? Ta fram kartboken och studera den noga!

    Det handlar om ett antal israelvänner i USA som har iscensatt 11 september 2001 för att få möjlighet att lägga beslag på Iraks olja. DET TIGER Sverker Åström om och DET TIGER Pierre Schori om! GÅR DE I ISRAELS LEDBAND?

    OCH SVENSKA MEDIA TIGER!!! Tiger om det NYA PEARL HARBOR som dessa israelvänner skrev om i september 2000 - ett år innan det hände. Det var Cheney, Rumsfeld, Wolfowitz med flera i PNAC som la ut strategin för ett världsherravälde i Rebuilding America´s Defenses - läs om deras NEW PEARL HARBOR på sidan 63:
    http://newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf

    Det handlar om att för Israel skapa en oljeledning från Mosul i den kurdiska delen av Irak till hamnstaden Haifa i Israel.
    Googla på det MOSUL HAIFA PIPELINE - LÄS SJÄLV!
    http://www.google.se/search?hl=sv&q=MOSUL+HAIFA+PIPELINE&btnG=Google-s%C3%B6kning&meta=

    Washington styrs av dessa israelvänner mer eller mindre - läs själv - bilda dig din egen uppfattning:
    http://www.nyapolitiken.biz/israel_o_palestina/pentagons_sionister.html

    Sverker Åström och Pierre Schori är blinda? VARFÖR KOPPLAR DE INTE IHOP 11 september 2001 med IRAKKRIGET?

    Wolfowitz gjorde allt som stod i hans makt för att hitta kopplingarna - det går att söka på WOLFOWITZ och IRAQ på CooperativeResarch och få veta mera:
    http://www.cooperativeresearch.org/searchResults.jsp?searchtext=WOLFOWITZ+IRAQ&events=on&entities=on&articles=on&topics=on&timelines=on&projects=on&titles=on&descriptions=on&dosearch=on&search=Go

    Och varför inte förstå att Rebuilding America´s Defenses från september 2000 med sitt tal om a NEW PEARL HARBOR föregicks av A CLEAN BREAK http://www.israeleconomy.org/strat1.htm och brevet till CLINTON http://www.informationclearinghouse.info/article5527.htm från samma israelvänner i USA!

    DET HANDLAR OM ATT KOPPLA!!! Irakkriget - 11 september 2001 - och massmörderskan som försvarar detta! Är massmörderskan Condoleeza Rice välkommen till Sverige? NEJ!

    Åke Sandin skriver bra! Men det blir svårt när svenska media tiger!!! Och när de som vi tror försöker upplysa oss typ Sverker Åström och Pierre Schori också tiger!!! KAN DE INTE TITTA I KARTBOKEN? VAR LIGGER IRAK? ISRAEL? USA?

    Det handlar om geopolitik!

    Varför berättar Sverker Åström och Pierre Schori inte om de fem israelerna utsända av den israeliska säkerhetstjänsten Mossad som hade klätt ut sig till araber 11 september 2001 och var i New York för att videofilma vad som hände?

    "TO DOCUMENT THE EVENT" som de säger på israelisk TV:
    http://youtube.com/watch?v=tRfhUezbKLw

    Sverker Åström och Pierre Schori har säker förstått - men de skyddar Israel! VARFÖR?

    SvaraRadera
  4. Anonym10:14 em

    Sverker Åström och Pierre Schori kritiserar Irakkriget men varför gör de inte kopplingarna till Israel?

    Är det TABU att kritisera Israel? OM VI VILL FÅ FRED så måste vi söka SANNINGEN kunna se alla kopplingar - också de från 11 september 2001 till Israel och vidare till Irakkriget:
    http://bollyn.com/index/?id=10095

    90 procent av Israels befolkning kommer INTE från Israel. De är så kallade ashkenazi judar - alltså människor från landet Khazaria som låg mellan Svarta och Kaspiska havet. Khazarerna övergick till judendomen på 700-talet för att förlora sitt rike på 900-talet - läs vad Arthur Koestler har att berätta om dem i The Thirteenth Tribe:
    http://iamthewitness.com/Koestler13thTribe.htm
    Läs mera:
    http://www.khazaria.com/
    De grundade Birka:
    http://home.swipnet.se/~w-14723/birka/birka010.html
    De tvingades leva i Pale of Settlement:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pale_of_Settlement
    Många av de som skrev om THE NEW PEARL HARBOR i Rebuilding America´s Defenses har sina förfäder i Pale of Settlements!

    Irakkriget har historiska rötter! Vi måste lära känna vår historia om vi ska kunna skapa FRED!

    Antony C Sutton har forskat om vår 1900-tals historia - han har en annan historia att berätta. SE OCH HÖR HONOM:
    http://video.google.com/videoplay?docid=6244851259954264539
    LÄS HONOM:
    http://www.modernhistoryproject.org/mhp/ArticleDisplay.php?Article=Books
    • Wall Street and the Rise of Hitler by Antony C. Sutton (1976, 14 parts)
    How western capitalists funded Hitler and National Socialism
    • Wall Street and the Bolshevik Revolution by Antony C. Sutton (1974, 12 parts)
    How western capitalists funded Lenin, the Bolsheviks, and the Soviet Union

    Sverker Åström och Pierre Schori kopplar INTE Irakkriget till 11 september 2001 och Israel!!!
    VARFÖR???
    VARFÖR TIGER DE OM VÅR HISTORIA?
    De vet säkert mer än de säger men de tiger!


    11 september 2001 skulle vara den myt som tredje världskriget skulle bygga på - så var israelvännernas plan! Irakkriget är en del av tredje världskriget. OCH MEDIA TIGER!!! Vi måste koppla själva! SÖK PÅ INTERNET SKAPA DIN EGEN BILD! BÖRJA DISKUTERA!

    Åke Sandin försöker skapa en diskussion! Här finns också en som vill skapa en diskussion Leif Erlingsson:
    http://blog.lege.net/

    MEN DE FLESTA VILL INTE VETA EFTERSOM DE LITAR PÅ MEDIA SOM TIGER!
    SÖK SJÄLV! BÖRJA DISKUTERA!

    SvaraRadera
  5. Anonym12:17 fm

    Folket i Bild har synpunkter på Irakkonferensen:
    http://www.fib.se/
    MEN DE VERKAR INTE KUNNA SE! ÄR DE BLINDA? KAN DE INTE LÄSA KARTAN? Ligger Irak närmare Israel eller närmare USA?

    Varför denna blindhet?
    Sverker Åström och Pierre Schori kan inte heller läsa kartan. De skyddar också Israel och de israelvänner i USA som genomförde 11 september 2001 för att få USA att angripa Irak i Israels intresse - för att bygga en oljeledning från Mosul till Haifa - och media tiger!

    Svenskar vill inte veta! Avfärdar alla antydningar om att Israel genomförde 11 september 2001 som konspirationsteori. LÄS OCH FÖRSTÅ:
    http://bollyn.com/index/?id=10095

    SÖK SEN SJÄLV! SKAPA DIN EGEN BILD! Varför låta media tiga ihjäl oss? Vi har väl lite självbevarelsedrift kvar?

    Varför låta Sverker Åström och Pierre Schori lura oss - tiga om Israels roll i 11 september 2001 och Irakkriget!

    SvaraRadera
  6. Anonym12:41 fm

    Varför låta Sverker Åström och Pierre Schori lura oss - tiga om Israels roll i 11 september 2001 och Irakkriget!

    Inte en reaktion på det! Ni tror på Sverker Åström och Pierre Schori???
    Varför reagerar ni inte på dessa lurendrejare? som tiger om Israels roll i 11 september och dess fortsättning i Irakkriget. Kan ni inte läsa kartan?

    Det är tyst i Sverige - dödstyst!

    Tänk om det kunde bli en diskussion på Åke Sandins blogg! Var finns reaktionerna? Varför reagerar ingen?

    Åke Sandin är väl ändå en av de som försöker skapa en diskussion! Leif Erlingson http://blog.lege.net/ försöker också - men var finns alla de andra svenskarna? Har media lyckats tysta dem? Hjärntvätta dem - så de alla tiger - verkar inte bättre - eller?

    HALLÅ - SÄG NÅGONTING! REAGERA!!!

    SvaraRadera
  7. Hej Åke, kan du inte börja radera kommentarerna för den där tokstollen "anonym"? God etikett säger att kommentarerna ska handla om samma sak som bloggposterna.

    Det blir tröttsamt att scrolla igenom massa klonade spam om saker som inte har med posterna att göra. Särskilt som det bara verkar handla om att göra reklam för den egna bloggen.

    SvaraRadera
  8. Kanske bör du också överväga bloggmoderering (att alla kommentarer ska godkännas) om det fortsätter spammas på det sättet.

    SvaraRadera
  9. Anonym11:22 em

    Förhoppningsvis kunde Åke Sandin skapa en diskussion?
    Istället försöker någon döda diskussionen - Hampus Eckerman vill inte ha någon diskussion! Varför? Varför vill inte Hampus ifrågasättta Sverker Åström och Pierre Schori?

    Vem är Hampus? Så här presenterar han sig:
    * Ålder: 37
    * Kön: Man
    * Stjärntecken: Vågen
    * Zodiakår: Hund
    * Bransch: Internet
    * Yrke: System Developer
    * Plats: Stockholm : Sverige

    Om mig -Ivrig tidningsläsare, om än endast av webversionerna. Bor i Husby utanför Stockholm tillsammans med mina serietidningar, svärd, underliga statyetter och uppstoppade jackaloper.

    Hampus verkar inte ha några egna åsikter - kunskaper - Hampus vill bara tysta diskussionen! VARFÖR? Hampus vill inte diskutera! Varför bryr han sig inte Sverker och Pierre och att de tiger om ISRAELS roll i 11 september 2001 och Irakkriget?

    Hampus vill inte säga någonting om detta!!! Bara tysta diskussionen... VEM ÄR HAMPUS? En hjärntvättad svensk?

    Hampus och alla andra borde ta reda på mera - förstå Israels roll - titta på kartan! Ligger Irak närmare Israel eller närmare USA?

    Roligt att det finns någon som kallar sig för Hampus Eckerman som ändå reagerar! MEN det finns några miljoner fler svenskar som borde reagera på ÅKE SANDINS blogg!!!

    Låt oss försöka förstå varför dessa miljoner svenskar inte reagerar!
    De är HJÄRNTVÄTTADE av svenska media! som inte berättar vad journalisten Christopher Bollyn tagit reda på:
    http://bollyn.com/index/?id=10095

    SÅ VARFÖR TIGER SVENSKARNA? INTE SÅ SVÅRT ATT FÖRSTÅ - FÖR DE SOM VILL FÖRSTÅ - SÖKER SJÄLVA!
    http://www.bilderberg.org/2006.htm
    S - Bildt, Carl Former Prime Minister
    S - Reinfeldt, Fredrik Chairman Conservative Party
    S - Stråberg, Hans President and CEO, AB Electrolux
    S - Wallenberg, Jacob Chairman, Investor AB

    Svårare är det nog inte!
    10 miljoner svenskar som hjärntvättats av media!
    Condoleezza Rice är INTE välkommen till Sverige!

    DET HANDLAR INTE BARA OM RYSKA UBÅTAR - i en "forntid" - borde Åke Sandin förstå - det handlar om vår NUTID!

    Condoleezza Rice massmörderskan är inte välkommen till vårt land!

    Sverker Åström och Pierre Schorri lurar oss - säger intenting om Israels roll i 11 september 2001 och dess fortsättning i Irakkriget och det tredje världskriget!!!


    LÅT OSS SÖKA SJÄLVA! GÖRA OSS VÅRA EGNA BILDER!

    SvaraRadera
  10. Anonym11:46 em

    Det handlar om att försöka förstå själv! Dra dina egna slutsatser om vem Hampus Eckerman är:
    http://motbilder.blogspot.com/2008/03/se-arabernas-planet.html

    Det handlar om att Sverker Åström och Pierre Schori INTE talar sanning - inte kopplar Irakkriget till Israel och 11 september 2001 - bilda dig din egen uppfattning:
    http://www.zaramis.nu/blog/2008/05/21/blodsbesudlad-besokare-till-konferens-som-sverige-inte-borde-halla/

    Och framförallt sök själv! gör dig dina egna bilder! Är Christopher Bollyns bild av 11 september 2001 rätt eller fel - du måste själv avöra!
    http://bollyn.com/index/?id=10095

    SvaraRadera
  11. Anonym12:25 fm

    Så här skriver den som påstår sig heta Hampus Eckerman:
    http://motbilder.blogspot.com/2008/03/se-arabernas-planet.htmlhttp://motbilder.blogspot.com/2008/03/se-arabernas-planet.html">http://motbilder.blogspot.com/2008/03/se-arabernas-planet.html">

    Se... mordiska galningar med kroksablar!
    Se... svartmuskiga män med mörkt smink under ögonen!
    Se... modiga amerikaner som skjuter mörkhyade!
    Se... männen som hatar sina kvinnor, men älskar sina kameler!
    Se... Arabernas Planet

    Så skriver denna Hampus... Kan ni genomskåda vad han skriver?
    HAMPUS SOM VILL FÅ ÅKE SANDIN ATT TYSTA DISKUSSIONEN! VARFÖR VILL HAMPUS TYSTA DET FRIA ORDET? FÖRSTÅR NI VEMS INTRESSEN HAMPUS FÖRETRÄDER?

    TYVÄRR de flesta genomskådar inte hans propaganda... eller har jag fel? Svenskar är inte dumma men det handlar om att skaffa sig kunskaper!

    Vi känner inte till Khazarerna som är 90 procent av Israels befolkning - inte är semiter! LÄS ARTHUR KOESTLER - The thirteenth tribe - bilda dig din egen uppfattning:
    http://iamthewitness.com/Koestler13thTribe.htm

    Hans Eckerman är en propagandisst - en hjärntvättare! DU MÅSTE SJÄLV SÖKA FÖR ATT FÖRSTÅ DET! De flesta svenskar vet inte! SVENSKA MEDIA TIGER! VI ÄR INTE DUMMA!!! Men "svenska" media tiger! Berättar inte om de som skapade 11 september 2001 - israelvännerna i PNAC! Project for the New American Century - Googla själv på det försök fatta - vilka de är:
    http://www.google.se/search?hl=sv&q=Project+for+the+New+American+Century+&btnG=Google-s%C3%B6kning&meta=

    Läs Christopher Bollyn och du kan argumentera mot israelvännernas propaganda! LÄS OCH LÄR om israelvännerna - om deras sanna natur:
    http://bollyn.com/index/?id=10095

    MEDIA TIGER om 11 september 2001 och de som skapade det! De flesta av oss är okunniga om det! MEN VI ÄR INTE DUMMA - VI KAN FÖRSÖKA SKAFFA OSS KUNSKAPER - GÖR DET! INNAN DET ÄR FÖR SENT.

    SvaraRadera
  12. Anonym12:34 fm

    Alla som vill föra en diskussion - inte tysta diskussionen - borde läsa vad Leif Erlingsson har att säga:
    http://blog.lege.net/

    SvaraRadera
  13. Anonym7:49 fm

    Vem står bakom bloggen Motbilder? Anonym här skrev om jackalooper och när man googlar det kommer både en blogartikel av Hampus upp liksom bloggen Motbilder.

    Anonym har visat, tycker jag, att han inte kan hantera blogandet på Åkes sidor. Aggressivt fortsätter han med sin stil, vars enda resultat är att man till slut blandar ihop äpplen och päron.

    Detta gör det ändå tydligt att hans syfte är just detta, att dra ned den allmänna och sunda debatten (bl a om oförrätter begångna just nu, om det vansinniga resursslöseriet från vapenindustrin och vad som i min ungdom kallades det militärindustriella komplexet och om konsekvenserna av detta) ner i ett oöverskådligt träsk där den enda fasta marken till synes är de öar av 11/9, khazarer och judar-bakom-allt han sprider. Beklämmande detta på Åkes blog.

    Ännu en (obetald?) vettvilling som lägger dimmor?

    Jag gick däremot in på B'Tselems hemsida och möttes där av ordentligt deprimerande och vederhäftig statistik.

    Ser fram emot nästa veckosedel, Åke!

    SvaraRadera
  14. Anonym5:15 em

    Franck Kamoun sa...
    INGENTING om ryska ubåtar
    och ingenting om att massmörderskan Condoleezza Rice ska gästa Stockholm 29 maj. Franck Kamoun kanske accepterar Irakkriget? Vill inte veta att Wolfowitz samlade bevis mot Irak före 11 september 2001.
    http://www.cooperativeresearch.org/searchResults.jsp?searchtext=WOLFOWITZ+IRAQ&events=on&entities=on&articles=on&topics=on&timelines=on&projects=on&titles=on&descriptions=on&dosearch=on&search=Go
    April 2001: Wolfowitz Claims that Iraq is Involved in Terrorism

    During a National Security Council deputy principals meeting, Paul Wolfowitz is challenged by White House counterterrorism advisor Richard Clarke after asserting that Iraq is involved in terrorism. Recalling the meeting, Clarke tells The Guardian in a March 2004 interview: “April was an initial discussion of terrorism policy writ large and at that meeting I said we had to talk about al-Qaeda. And because it was terrorism policy writ large [Paul] Wolfowitz said we have to talk about Iraqi terrorism and I said that’s interesting because there hasn’t been any Iraqi terrorism against the United States.

    DET GÅR ATT SÖKA KUNSKAP PÅ INTERNET! FÖRSTÅ ATT SVENSKA MEDIA TIGER om hur Wolfowitz försökte bluffa sig fram.

    11 september 2001 blev sen bluffen som förde till Irakkriget! Och man påstod Saddam hade massförstörelsevapen - som han inte hade. Varför ifrågasätter inte Franck Kamoun israelvännen Wolfowitz agerande?

    Dessa israeler från Mossad
    http://youtube.com/watch?v=tRfhUezbKLw
    var i New York 11 september 2001 för att som de säger på israelisk TV "DOCUMENT THE EVENT":

    Och det fanns hundratals israeler som utvisades från USA:
    http://youtube.com/watch?v=JWpWc_suPWo

    Ska vi inte bry oss om att söka sanningen om bakgrunden till Irakkriget? Se Israels inblandning i det - läsa kartan - förstå geopolitik!

    Sverker Åström och Pierre Schori tiger också om Israels inblandning i 11 september - starten på tredje världskriget som börjat med Afghanistan och Irak. Varför för inte media ut det som journalisten Christopher Bollyn kommit fram till? LÄS SJÄLV:
    http://bollyn.com/index/?id=10095

    VARFÖR REAGERAR INTE DE SOM PÅSTÅR SIG VÄRNA FREDEN?
    Ryska ubåtar eller inte? Finns det inte viktigare saker att diskutera just nu?

    Condoleezza Rice ska gästa Stockholm 29 maj!!!

    Tyvärr verkar det närmast hopplöst att få av media hjärntvättade människor att själva söka - skapa sig egna bilder. Sluta lita på media! SÖK SJÄLVA - BLI FREDSVÄNNER!

    SvaraRadera
  15. Anonym5:43 em

    Några kanske vill ta sig ur medias hjärntvätt? Se den här filmen: Secret Rulers of the World - Asses of Evil [22/29]
    http://youtube.com/watch?v=otrdl-mPXB8

    Sen kan du ju gå vidare själv - söka själv!

    SvaraRadera
  16. Anonym5:44 em

    Några kanske vill ta sig ur medias hjärntvätt? Se den här filmen: Secret Rulers of the World - Asses of Evil
    http://youtube.com/watch?v=otrdl-mPXB8

    Sen kan du ju gå vidare själv - söka själv!

    SvaraRadera
  17. Anonym8:12 fm

    Åke Sandin om ryska ubåtar - Det var ett rent påhitt, för sedan förnekade FRA all kännedom om detta. Det skedde bara sex år efter kalabaliken i Hårsfjärden.

    Nästa ”huvudbevis”, den nästan fyra minuter långa ljudupptagningen, skulle märkligt nog däremot hålla i hela 26 år.

    Nu handlar det om att förstå att 11 september 2001 var en bluff.

    SvaraRadera
  18. Anonym11:14 em

    Kan Åke Sandin och alla andra förstå? Eller är de medias slavar? VARFÖR HAR SVENSKA MEDIA INTE BERÄTTAT OM DETTA? Om Condolezza Rice och hennes roll i Irakkriget.

    This video shows a contradiction in US foreign policy about weapons of mass destruction in Iraq.
    http://youtube.com/watch?v=k2H0JujN6vk



    The Big Lie: Uranium/ 16 words in SOTU speech
    http://youtube.com/watch?v=QNRFH7L2zUc

    The fact that the Niger documents were fake is hard proof that the lies that tricked this nation into war were not an accident, not "misinterpreted" or "bad" intelligence, but deliberate falsehood with malice aforethought.We The People were lied to intentionally to trick us into supporting a war of conquest against an innocent nation that had done us no wrong.

    Where did the forgeries come from? The documents had first surfaced in Italy, and in July, 2005 the Italian Parliament released a report naming four men as the likely forgers of the documents; Michael Ledeen, Dewey Clarridge, Ahmed Chalabi and Francis Brookes. Ahmed Chalabi is the former bank embezzler who was at one time expected to lead Iraq in the post-Saddam period. Of the remaining men, Michael Ledeen deserves special note. Shortly before the forged documents surfaced in Italy, Michael Ledeen paid a visit to the head of Italy's secret service, SISMI. Ledeen's entourage included Larry Franklin, since exposed as a spy for Israel operating in the Pentagon Office of Special Plans, an operational partner to the White House Iraq Group charged with "selling" the war in Iraq to the American people. Larry Franklin has confessed to handing classified information to AIPAC, the Israeli lobby. Presumably the information went from AIPAC to Israel. Less discussed is what disinformation flowed back from Israel through AIPAC, to Larry Franklin. What is known is that the claims regarding Iraq's weapons of mass destruction that came from the Office of Special Plans were as groundless as the claim that Iraq was buying uranium from Niger.

    Larry Franklin is not alone in handing classified documents to Israel. Larry's boss at the DPB, Richard Perle, likewise was caught giving classified information to Israel in 1970. Yet another official caught handing America's secrets to Israel is Michael Ledeen himself, as a result of which he (briefly) lost his security clearance. Ledeen was hired by Douglas Feith to start up the Office of Special Plans. As a side note, it was Michael Ledeen who arranged Jonathan Pollard's job with the US Navy, which led to US Nuclear Deterrent Secrets being given to Israel, who in turn traded them to the Russians for increased emigration quotas.

    BUSH SEXTON ORD
    http://youtube.com/watch?v=XDzPDOoTt5c

    När media tiger om ryska ubåtar - 11 september 2001 - irakkriget osv så... får vi ingen FRED!!!

    SvaraRadera
  19. Anonym11:19 em

    Vill man få reda på vilka som står bakom 11 september 2001 och dess fortsättning i Irakkriget så se en video från BBC kallad THE WAR PARTY:
    http://video.google.com/videoplay?docid=-8153555086218873684

    SvaraRadera
  20. Anonym5:42 em

    Här kan man få lära sig mer om vad som ledde upp till irakkriget - inte mycket om att Irak ligger närmare Israel än USA - men hur som helst videon ger säkert en hel del insikter:
    http://www.leadingtowar.com/watch_online.php

    Så se videon och SÖK SEN SJÄLV!!! Framförallt läs vad journalisten Christopher Bollyn har tagit reda på:
    http://bollyn.com/index/?id=10095

    Vi svenskar är inte dumma - men svenska media håller oss okunniga - svårare är det inte! Så sök själv!

    Condolezza Rice är inte välkommen hit!

    SvaraRadera
  21. Anonym11:51 em

    Och die dumme schweden has no reaction. Not en enda reaktion!
    So? What? Vad?

    Alltså ungefär tio miljoner svenskar som inte har en åsikt! - inte kan reagera på vad Åke Sandin skriver och de kommentarer han fått!

    Och die dumme schweden has no reaction. Not en enda reaktion!
    So? What? Vad?

    MEDIA - KHAZARERNAS MEDIA - BEHÄRSKAR NÄSTAN ALLA - UTOM EN! JAG! ANONYM - eller har jag fel? REAGERA!!! Säg någonting.

    Stackars lurade svenskar - eller finns det någon annan slutsats att dra?

    SvaraRadera
  22. Anonym1:21 fm

    Åke Sandin skriver om ryska ubåtar - inte en kommentar - Condoleeza Rice massmörderskan - inte en kommentar - hur ska vi förstå detta? - Förstå! - die dumme Schweden - de lurade svenskarna = http://sv.wikipedia.org/wiki/Die_dumme_Schweden - kanske fatta hur vi lurats! - men väldigt få lär vilja förstå - försök förstå detta - http://sv.wikipedia.org/wiki/Palmstruchska_banken

    Det är enkelt att förstå = det handlar om PÄNGAR!
    Har du kontrollen över PÄNGARNA så lyder folk - det blir inga kommentarer till Åke Sandins blogg! De flesta tystnar! Så det är närmast dödstyst - Condoleezza Rice sitter på planet på väg till Sverige - och det är närmast dödstyst! Irak ligger närmare Israel än USA - och de flest kan ints titta på kartan - Sverker Åström och Pierre Schori är BLINDA!
    VAD SÄGER VI? VI ÄR BARA TYSTA?

    Låt oss alla förstå att vi är jag som söker sanning och kärlek - inre frid och yttre frid - förstå att frågan är svaret! FATTA... VADÅ

    SvaraRadera
  23. Anonym9:51 em

    De som vill kontrollera mänskligheten har 3M som sitt motto! 3M = Money, Media, Military!

    Så hur ska vi förstå vad som är på G?
    Internet är på gott och ont - precis som alla media finns där både falskhet och sanning. Är detta guld eller..
    http://www.marketoracle.co.uk/Article4710.html

    Israel genom sina israelvänner i PNAC använde sig av USA för att ockupera Irak. Och nu händer detta:
    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1308113.svd
    Men Irak upptogs på torsdagen som medlem i OECD; de nitton starka industriländer som ingår i Parisklubben lovade att skriva av sina fordringar på Irak med 80-100 procent. Men från de stora fordringsägarna Kuwait och Saudiarabien – som har krigsskadestånd att kräva från Saddams krig – kom inte så rundhänta löften, även om det saudiska kungahuset lovat att lätta på skulden.

    Massmörderskan Condoleezza är bara en marionett! Så vem - vilka bestämmer?

    BIS - Bank for International Settlements - naturligtvis!!!
    http://www.bis.org/
    SÖK SJÄLV PÅ BIS OCH DU FÖRSTÅR!!!
    MEDIA TIGER...
    BANKING WITH HITLER - en video som lär dig mera - så se den:
    http://video.google.com/videosearch?q=BANKING+WITH+HITLER

    Och sen finns:
    CFR - Council of Foreign Relations en del av bankirernas välde! För den som kan läsa - och förstå - så handlar Irakkriget om detta!

    THE THREE STATE SOLUTION!!!
    SVENSKA MEDIA TIGER! LÄS SJÄLV:
    http://www.cfr.org/publication.html?id=6559

    Author:
    Leslie H. Gelb, President Emeritus and Board Senior Fellow

    November 25, 2003
    The New York Times


    President Bush's new strategy of transferring power quickly to Iraqis, and his critics' alternatives, share a fundamental flaw: all commit the United States to a unified Iraq, artificially and fatefully made whole from three distinct ethnic and sectarian communities. That has been possible in the past only by the application of overwhelming and brutal force.

    The only viable strategy, then, may be to correct the historical defect and move in stages toward a three-state solution: Kurds in the north, Sunnis in the center and Shiites in the south.

    Leslie H. Gelb den före detta chefen utformade strategin - HÄRSKA GENOM ATT SPLITTRA - se till att frigöra den kurdiska delen av Irak så att det går att sätta istånd den gamla oljeledningen från MOSUL TILL HAIFA - ISRAELS HAMNSTAD!!!

    SVENSKAR ÄR INTE DUMMA! MEN MEDIA TIGER!!! VI FÅR INTE FÖRSTÅ!!!

    Försök förstå själva!!! SÖK!!!

    Som fredsvän kan du INTE lita på Sverker ÅStröm och Pierre Schori. DE LIKSOM ÖVRIGA SVENSKA MEDIA TIGER!!! TIGER OM ISRAELS ROLL I 11 SEPTEMBER

    Läs Christopher Bollyn - försök fatta:
    http://bollyn.com/index/?id=10095

    SvaraRadera
  24. Anonym10:23 em

    Som fredsvänner vad behöver vi förstå? SÖK!

    Och det handlar om det SÄRSKILDA och det ALLMÄNGILTIGA.

    DET SÄRSKILDA:
    Det handlar om den gamla oljeledningen från Mosul till Haifa som stängdes 1948:
    http://www.google.se/search?hl=sv&q=MOSUL+HAIFA+PIPELINE&btnG=Google-s%C3%B6kning&meta=

    Det handlar om de FEM ISRAELER SOM DANSADE 11 september 2001 och sen på israelisk TV sa att de var där för att dokumentera händelsen:
    http://youtube.com/watch?v=tRfhUezbKLw

    DET ALLMÄNGILTIGA:
    Platons grotta är en slags allmängiltighet! Ett slags meditativt - "religiöst" tillstånd:
    http://www.alternet.org/story/15935/
    Leo Strauss' Philosophy of Deception
    By Jim Lobe, AlterNet. Posted May 19, 2003.
    Many neoconservatives like Paul Wolfowitz are disciples of a philosopher who believed that the elite should use deception, religious fervor and perpetual war to control the ignorant masses.

    VI SOM FREDSVÄNNER MÅSTE FÖRSTÅ OSS PÅ BÄGGE - DET ALLMÄNGILTIGA OCH DET SÄRSKILDA - MEDIA TIGER - VI MÅSTE SÖKA SJÄLVA!

    Har du tagit del av länkarna här tror jag att du förstår lite mera!
    MEN FRAMFÖRALLT - SÖK SJÄLV!!!

    Åke Sandin verkar vara en sökare - GOTT SÅ!

    SvaraRadera
  25. Anonym5:28 em

    Läs journalisten Christopher Bollyns senaste artikel:
    http://www.bollyn.info/home/latest/
    May 30, 2008
    Solving 9-11

    THE FLORIDA CONNECTION (Part 2)

    Olmert's Secret Visit and Israeli False Flag Operations in Florida

    To understand how the 9-11 false flag operation was set up requires an understanding of the extensive network of Israeli companies in the United States and how Israeli military intelligence sets up companies disguised as Arab-owned companies. The two men that Ehud Olmert met in New York City on September 10, 2001 are connected to an Israeli network that ran such a false front company in the Fort Lauderdale area of Florida during the years prior to 9-11. Is this why Olmert's pre-9-11 visit to New York has been kept secret?

    Åke Sandin skriver om ryska ubåtar - dags att skriva lite om 11 september 2001.

    Det 11 september 2001 som Cheney, Wolfowitz, Rumsfeld med flera i PNAC http://en.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_American_Century såg framför sig redan ett år tidigare - när de publicerade REBUILDING AMERICA´S DEFENSES
    http://www.informationclearinghouse.info/pdf/RebuildingAmericasDefenses.pdf
    - talade om ETT NYTT PEARL HARBOR!
    LÄS SIDAN 63:
    Further, the process of transformation, even if it brings revolutionary change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event – like a new Pearl Harbor.

    Försök fatta! Det var INTE OSAMA som skrev om ett nytt Pearl Harbor i september 2000. Det var Cheney, Rumsfeld, Wolfowitz och övriga israelvänner i PNAC.
    http://sourcewatch.org/index.php?title=PNAC

    The PNAC was co-founded by William Kristol and Robert Kagan in 1997, with roots in the 1992 Pentagon. PNAC's original 25 signatories were an eclectic mix of academics and conservative politicians, several of whom have subsequently found positions in the presidential administration of George Walker Bush.

    PNAC is noteworthy for its focus on Iraq, a preoccupation that began before Bush became president and predates the terrorist attacks of September 11, 2001.

    DET ÄR DETTA SVENSKA MEDIA TIGER OM! SÖK SJÄLV!

    SvaraRadera
  26. Anonym5:48 em

    PNAC - Project for the New American Century - verkar vara nerlagt!

    Men dessa israelvänner i PNAC lyckades iscensätta DET NYA PEARL HARBOR = 11 september 2001 - för att få USA att ställa upp på Israels krig för att skaffa sig olja från den kurdiska delen av Irak.

    Oljeledningen från Mossul till Haifa som stängdes 1948 har ännu inte tagits i bruk - men var så säker! De jobbar på att förse Israel med oljeinkomster.

    http://www.commondreams.org/cgi-bin/print.cgi?file=/headlines06/0613-05.htm
    Published on Tuesday, June 13, 2006 by the Inter Press Service
    "New American Century" Project Ends With A Whimper
    by Jim Lobe

    WASHINGTON - Is the Project for the New American Century (PNAC), which did so much to promote the invasion of Iraq and an Israel-centred "global war on terror", closing down?

    Och svenska regeringen ställer upp på deras plan - ordnar en konferens för att bekräfta USAs övergrepp på Iran! motiverat med 11 september bluffen och bluffen att Irak hade massförstörelse vapen.

    Och svenska folket fattar ingenting! EFTERSOM SVENSKA MEDIA TIGER! SÖK SJÄLV!

    SvaraRadera
  27. Anonym6:51 em

    Om man SÖKT SJÄLV och fattat 11 september 2001 - hur ska man gå vidare?

    11 september 2001 startade Irakkriget - IRAN? Vad kommer att hända? Indien - Pakistan - Kina - vad kommer att hända?

    Varför inte läsa The Grand Chessboard: American Primacy And Its Geostrategic Imperatives
    av Zbigniew Brzezinski
    http://www.amazon.com/review/product/0465027253?pageNumber=4
    Och kanske detta är det centrala i boken - geopolitiken - hur ska de internationella bankirerna behärska både Ryssland och Kina? JO, SÅ HÄR:
    http://www.wanttoknow.info/brzezinskigrandchessboard
    "Uzbekistan is, in fact, the prime candidate for regional leadership in Central Asia." (p.130)

    H G Wells skrev 1928 - THE OPEN CONSPIRACY
    http://www.mega.nu:8080/ampp/hgwells/hg_cont.htm
    1933 skrev han THE SHAPE OF THINGS TO COME
    http://ebooks.adelaide.edu.au/w/wells/hg/w45th/

    Sen kan man ju alltid läsa lite om Albert Pike - som talade om de tre världskrigen:
    http://www.threeworldwars.com/albert-pike.htm

    VAD SKA VI TRO?

    DU MÅSTE SÖKA SJÄLV! FÖRSÖKA FÖRSTÅ! GÖRA DIG DIN EGEN BILD - FÖR ATT SEN DISKUTERA DEN MED ANDRA - Internet ger oss möjligheten att försöka förstå - så låt oss söka själva - börja diskutera! Försöka hitta något gemensamt! Vi ska inte låta oss förslavas...

    Vi är inte dumma... Vi ska inte låta media tiga ihjäl oss!

    SANNING OCH KÄRLEK ska leda oss - VART?

    SÖK SJÄLV!!! BÖRJA DISKUTERA!!!

    SvaraRadera
  28. Anonym7:38 em

    Hördu mr anonym,

    strutsar talar man om när den pippifågeln ifråga ej själv mäktar med att visa sig i annat än ett dimmigt töcken av just anonymitet.

    När samma stackars fågel, den kan ej flyga, ej heller själv redogöra för det den klagar över, utan i en istället ofärdig, närmast genant klantig formuleringsförmåga likaledes tankeförmåga, ej svarar på sina egna frågor. Ej heller utveckla ämnet.

    Försök istället visa dina medmänniskor hur "lite struts du är" genom att presentera dig, och själv utveckla ditt ämne. Det ska du väl kunna klara av? När du nu har lyckats komma så långt att du länkar till andras texter samt i så pinsamt många inlägg säger samma sak. Tänk istället kostruktivt och handla ansvarsfullt. Lycka till!

    (nej, jag kommer inte att svara, det räcker så gott med vad jag har skrivit här)

    SvaraRadera