söndag, juni 1

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1187) 08-06-01 till ....

....till Sveriges Radios Studio Ett och Dagens Nyheter, som (28/5) lät Widad Zaki komma till tals om Irak. Hon menar att Sverige genom sitt värdskap för Irakkonferensen ger legitimitet åt en ockupationsregering. Hon framhåller den i Irak utbredda korruptionen och den ständiga vatten- och elbristen. Hon sade bland annat: ”USA och Storbritannien är ansvariga för återuppbyggnaden av det de raserat och borde betala skadestånd”. Hon sade också: ”USA behöver ett ekonomiskt vapen för att hävda sin dominans, bland annat mot Kina och Indien som kommer starkt. Och det vapnet är kontrollen över Iraks olja” (Widad Zaki har ofta hörts i Radio Tuff, senast för ett par veckor sedan. Hon är aktiv i Svensk-Irakiska Solidaritetskommittén)

....till förre utrikes- och utbildningsministern Lennart Bodström, som (26/5) citeras på Dagens Nyheters ledarsida. Han säger på tal om 1980-talets ubåtskommission: ”En del av bevisen saknade helt belägg och min uppfattning är att 1984 års kommission, med Carl Bildt i spetsen, vilseledde regeringen”. (Bodström intervjuades i förra veckans Radio Tuff)

....till Fårdalabon Åsne Liedén, som (26/5) på DN:s insändarsida skriver under rubriken ”Satsa på den inre säkerheten i stället”. Om en stund läser hon själv sin insändare.

....till regeringskonferensen i Dublin, som avlutas med ett heltäckande förbud mot klustervapen. Eftersom Sverige också gav sitt stöd innebär det att förbudet också omfattar det svenska klustervapnet Bombkapsel 90 –om regeringen verkligen skriver på avtalet. Svenska Freds tillhör de organisationer som mest intensivt kampanjat mot detta lömska vapen, som långt efter krigen fortsätter att döda och lemlästa civila och dess ordförande Anna Ek säger: ”Detta är ett historiskt avtal och en upprättelse för de människor som har drabbats av de förödande effekterna av klustervapen som vi sett i krig under de senaste decennierna. Att vi har nått så här långt på så kort tid visar att vanliga människor kan göra något utöver det vanliga”. Bland de länder som inte vill undvara sina klustervapen märks dock USA, Ryssland, Kina och Israel.

....till Svenska Dagbladet som (29/5) citerar Jan Myrdals kritik av Irakkonferensen: ”Condoleezza Rice har klättrat till makt och inflytande på högar av lik. Hennes intresse i de här krigen är ju privatekonomiska och kopplat till oljeindustrin. Hon visste ju att massförstörelsevapen inte fanns på riktigt och har accepterat tortyr och död”.

....till de båda tidningarna Tyresö Nyheter och ”Vi i Tyresö”, som båda i sina senaste nummer ger Tyresöradion och Radio Tuff stort spaltutrymme med foton på flera av de medverkande.

....till Ingrid Eckerman och de andra i det kooperativa boendet på Statsrådsvägen i Skarpnäck, som lördag den 31 maj hade en solidaritetsdag med loppmarknad med mera. Från Tuff deltog Ingrid Hellgren, Bitte Isacsson och Monica Schelin

....till radions båda hemsidor, som uppdateras varje vecka. På www.tyresoradion.se finns numera ett ”Arkiv”. Där kan man lyssna på alla program, bland andra Radio Tuff från nyår och framåt.

2 kommentarer:

  1. Anonym2:46 em

    Åke Sandin återger vad SvD skrev om
    Jan Myrdals kritik av Irakkonferensen: ”Condoleezza Rice har klättrat till makt och inflytande på högar av lik. Hennes intresse i de här krigen är ju privatekonomiska och kopplat till oljeindustrin. Hon visste ju att massförstörelsevapen inte fanns på riktigt och har accepterat tortyr och död”.

    JAN MYRDAL SÄGER INGENTING OM ISRAELS ROLL i 11 september 2001 som iscensattes av USA, Storbrittanien och Israel för att STARTA IRAKKRIGET.

    Läs vad journalisten Christopher Bollyn har kommit fram till:
    http://bollyn.com/index/?id=10095

    # "The Terror Drills That Became Real" Chapter 3

    # "America the Target" Chapter 2

    # How Did Israeli Spy Software Get Onto Critical FAA Computers?

    # Fire Did Not Collapse WTC

    # How Mossad Deceived the U.S. Military on 9/11

    # The Israeli Prime Minister's Connection to 9/11

    # The Planes of 9-11

    # CIA Proprietary Kept Arizona Air Park Humming

    # Ugandan Plane Deal Believed Key to Israeli Spy Operation

    # 9/11 Litigation: Andrew Colsky, SSI & the Exclusion of Evidence, Edited

    # The Absence of Justice for 9/11 Victims * 20 March 2007

    # The Sudden Death of Niazov * 21 Dec 2006

    # Why was Kobi Alexander Allowed to Flee? * 24 Aug 2006

    # The Zionist Hijacking of the 9/11 Victim Lawsuits * 14 Apr 2006

    # FIVE Dancing Israelis * 28 June 2002

    # The Great Game * 14 Oct 2001

    VARFÖR TIGER JAN MYRDAL OM ISRAELS ROLL i 11 september 2001?

    SvaraRadera
  2. Anonym7:37 em

    Hördu mr anonym,

    strutsar talar man om när den pippifågeln ifråga ej själv mäktar med att visa sig i annat än ett dimmigt töcken av just anonymitet.

    När samma stackars fågel, den kan ej flyga, ej heller själv redogöra för det den klagar över, utan i en istället ofärdig, närmast genant klantig formuleringsförmåga likaledes tankeförmåga, ej svarar på sina egna frågor. Ej heller utveckla ämnet.

    Försök istället visa dina medmänniskor hur "lite struts du är" genom att presentera dig, och själv utveckla ditt ämne. Det ska du väl kunna klara av? När du nu har lyckats komma så långt att du länkar till andras texter samt i så pinsamt många inlägg säger samma sak. Tänk istället kostruktivt och handla ansvarsfullt. Lycka till!

    (nej, jag kommer inte att svara, det räcker så gott med vad jag har skrivit här)

    SvaraRadera