fredag, juni 20

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1190) 08-06-22 till....

....till Ingrid Eckerman, Ulla Colliander med flera solidariska människor på Statsrådsvägen i Skarpnäck som nu skickat 4000 kr till Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 -2. Det är från den loppis de anordnade i slutet av maj. Pengarna skickas oavkortat till Indien, där de gör mångfalt mer nytta för miljö och fattigdomsbekämpning än de skulle kunna göra i Sverige.

....till Tuffs jugoslaviska partner Lina Vuskovic, som nu bekräftat mottagandet av 5000 kr från Tuff, ”en trevlig överraskning” som hon skriver. Lina hjälper av krig, sanktioner och etnisk rensning drabbade gamla i Belgrad. Om någon vecka kommer hon till Sverige och då får vi förhoppningsvis höra henne här i Radio Tuff.

....till Tuffs indiske partner Bhikhu Vyas, som just har skickat sin kvartalsrapport om de många Tuff-projekten. Han är imponerad av de svenska skolornas fina insatser: Tyresö och Kumla skolor i Tyresö, Södertörns friskola i Huddinge och Alléskolan i Floda har sammanlagt under vårterminen jobbat in 171 000 kr, vilka oavkortat skickas till Indien. Bhikhu skriver bland annat: ”De svenska skolorna hjälper de fattigaste av de fattiga i Dharampur att hjälpa sig själva, för dessa människor i de många små byarna deltar aktivt i utvecklingen. De svenska skolorna har all anledning att vara stolta över sina insatser. De har gjort ett underbart jobb för en tidigare så försummad region, långt borta på andra sidan av världen. De har visat verklig och föredömlig solidaritet i denna värld, söndersliten av konflikter. Jag skulle vilja skynda iväg till Sverige och krama om alla ungdomarna” Bhikhu uppger också att pengarna från svenska skolor via Tuff räcker till att fullständigt finansiera två av Tuffskolorna och delvis tre andra. Han berättar att förutom de hundratals brunnar som Tuff-pengar bidragit till har två nya tillkommit. De har fått namnen ”Olga Well” och ”Tyresö Rotary Well”. Olga Alata (Arróspide) var till sin för tidiga död kassör i Tuff och Tyresö Rotary har skänkt pengar till Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 -2. Av de pengar som samlades in i slutet av 2007 för att hedra Gunnar & Margaretha Petersen, som i december fyllde 75 resp 70 har ett nytt rum byggts i Tuff-skolan Tamachhadi. Det har fått namnet ”Petersen Reading Room”

.... till alla som är smarta och solidariska nog att lösa sina presentproblem genom att använda Tuffs mangogram. Bhikhu uppger att 75 000 mangoplantor genom pengar från Tuff redan blivit satta och nu planeras 10000 till att distribueras. Mangogram kan beställas av Monica Schelin, tel 712 25 81 eller på ake.sandin@tyresoradion.se

....till Svenska Freds’ ordförande Anna Ek som e-postar: ”Jag vill skicka ett stort och varmt tack för alla ’rosor’ jag fått av Radio Tuff, jag blir lika glad varje gång!” Tillsammans med omdömen från flera hundra andra finns hennes vänliga ord på hemsidan http://www.tyresoradion.se/sagtom.html Flera är välkomna att lämna sina omdömen om Succékanalen 91.4 och Radio Tuff genom att höra av sig till Åke Sandin, tel 712 4463

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar