söndag, maj 11

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1184) 08-05-11 till....

....till Göteborgs-Posten som (4/5) förde in en debattartikel av Pierre Schori under rubriken SKRÄMMANDE TYSTNAD OM KÄRNVAPENHOTET. Han skriver: ”Det är skrämmande hur kärnvapenhotet har nästan banaliserats bort ur den politiska debatten i Sverige. Jag menar inte att vi skall följa exemplet från Bush, Cheney och den kommande Sverigegästen Rice som varnade för ’svampmolnet över amerikanska städer’. Detta skedde ju för att söka rättfärdiga ett olagligt Irakkrig. Samtidigt moderniserar USA sina egna domedagsvapen.”

Schori kritiserar ”det politiskt oönskade och militärt onödiga missilförsvaret med utplacering i Tjeckien och Polen. Förevändningen var att Irans missiler skulle kunna hota också Europa. Och detta skedde trots vetskapen om att Iran upphörde med sitt nukleära vapenprogram år 2003, och att eventuella planer i Teheran om att nystarta ett dylikt program inte skulle kunna bli operationellt förrän år 2015 enligt EU:s Institut för säkerhetsstudier.”

....till Södertörns friskola i Huddinge som vid sin solidaritetsafton den 29 april jobbade in 28 217 kr, som via Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 -2, oavkortat kommer att skickas till indiska partners för deras fortsatta framgångsrika arbete bland Dharampurs små fattiga byar. Kumla skola i Tyresö och Alléskolan i Floda har nyligen gjort dagsverken Tuffs indiska projekt, men resultaten därfrån föreligger ännu inte. Och nästa skola som gör ett dagsverke för projekten är Tyresö skola. Det sker den 5 juni

....till Svenska Freds och andra organisationer, som kräver att den svenska regeringen under regeringskonferensen i Dublin 19-30 maj måste aktivt verka för ett förbud mot klustervapen. De påpekar, att 98 procent av alla som faller offer för dessa lömska vapen är civila. Måndag den 12 maj kl 12.15 ordnar det svenska nätverket mot klustervapen en manifestation på Sergels torg.

....till Anita Goldman, som (AB 8/5) recenserar en ny bok om de israeliska bosättarna, minoriteten som sedan 40 år hållit det land som just fyllt 60 i ett strupgrepp. Hon skriver bland annat: ”Yitzhak Rabin var politikern som bosättarna älskade att hata. Bonde och soldat, född i Israel, utan band med diaspora och utan nostalgi för messiansk ’bullshit’ kunde han säga: ’Jag har inget emot att visa upp ett visum när jag åker till Västbanken’. För denna inställning fick han betala med sitt liv.” ( Premiärminister Rabin mördades 1995 av den israeliske högerextremisten Yigal Amir. Hans sista ord var : ”Jag vet att det finns en chans till fred, vi måste ta den” Anita Goldmans slutkläm lyder: ”Det israeliska samhället militariserades, demokratin urholkades, generationer av unga judiska män brutaliserades av erfarenheterna som ockupationssoldater mot en försvarslös civilbefolkning. De ofantliga ekonomiska kostnaderna för hela bosättarspektaklet går inte att uppskatta, inte heller de demokratiska förlusterna. Och för det enorma lidande som ockupationen inneburit för den palestinska befolkningen kan väl aldrig en prislapp specificeras.”

....till dem som kommer till det lockande Tuff-mötet på onsdag. Då diskuterar vi ”krig fred och religioner”. Sex människor, både kristna och muslimer med rötter från Mellannöstern börjar med korta inledningar. De är Ida Dzanovic, Fazeela Selberg-Zaib, Sami Almaleh, Siad Abu-Ali, Khaled Assaad och Widad Zaki.
Kulturcaféet vid Nyboda skola onsdag den 14 maj kl 19

....till dem som tar chansen att fynda vid Tuffs stora vårloppis lördag den 17 maj kl 11-15 vid ängen nedanför rulltrappan i Tyresö centrum. Vi som inte behöver prylar kan ju stödja Tuff genom att i stället sätta in en gåva på Tuffs plusgiro 16 01 37 -6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar