lördag, september 8

MARIANNE STIEGER: Schäuble-schabbel och terrorister

Kära lyssnare!

Galen och omgiven av dåliga rådgivare - om vilken kung sades det? Ja, det har jag glömt, eller också hade jag en dålig historielärare? Vare därmed hur som helst, så gick det uttrycket genom mitt huvud, när Tysklands inrikesminister Wolfgang Schäuble i förra veckan tyckte att man borde upphäva förbudet mot tungkalibriga vapen för ungdomar under 21 år. Detta förbud infördes för några år sedan, efter att en gymnasieelev i Erfurt i ett vansinnesanfall hade skjutit ihjäl 16 kamrater på sin skola.

Schäuble fick omedelbart mothugg av politiker av alla schatteringar. Till och med sportskytteföreningar, vilka annars borde ha jublat över beslutet, var negativa. Då måste man hålla i minnet att ynglingen i Erfurt i förra detta DDR hade tillhört en sådan förening. Kritiken blev under helgen så massiv att Schäuble direkt på måndag morgon tvingades framträda och återkalla beslutet. Galenskap? Ja, vad annars kan man tro efter två så misslyckade schackdrag. Först det galna förslaget och sedan tillbakadragandet. Marken under kanslern Angela Merkels fötter måtte ha gungat ordentligt, och ministerns framtid i regeringen har säkert övervägts i de innersta kretsarna.

Nu, kära lyssnare, måste ni förlåta mig mina konspiratoriska tankar. I onsdags, två dagar efter detta debacle arresterades tre terrorister, två till islam konverterade unga tyska män och en turk. Alla tre hade varit i Pakistan och skolats i Al Qaidas anda. Dessa tre hade hyrt ett sommarhus i Oberschlehdorn, en idyllisk liten by ungefär 75 km väster om Kassel, i en vacker och omtyckt turistbygd. Vem lade väl märke till tre unga främmande män där, när alla andra också var turister? Att de hade hopat hundratals kilo av livsfarliga kemikalier för framställandet av bomber, att de hade utforskat amerikanska baser, likaledes av amerikaner frekventerade diskotek och tyska flygplatser, för att därstädes iscensätta sina planerade självmordsattentat med hundratals dödsoffer som följd, ja, vem kunde ana det i denna idyll?

Men om nu den tyska säkerhetstjänsten hade spanat på dem i över ett halvår och visste om deras djävulska planer, varför riskerade de då under så lång tid ett ovisst antal människoliv? Varför ingrep de just igår? Ja, det finns olika förklaringsteorier. Den första är att säkerhetspolisen nu plötsligt insåg att de planerade attentaten kunde genomföras när som helst, måhända på årsdagen av 11 septemberattentatet mot tvillingtornen i New York, dessa torn vars brandsäkerhet, eller rättare sagt, vars icke befintliga brandsäkerhet just nu är ett omdiskuterat ämne i tyska media.

Den andra möjligheten är att olika självmordsattentat planeras i samband med att den tyska regeringen under hösten skall fatta beslut om förnyade truppinsatser i Afghanistan. Nykonverterade terrorister anses allmänt ha ett behov av att visa sina sympatier med islam på detta något makabra sätt.

Ett tredje alternativ som det spekuleras kring i pressen skulle vara att nya terrordåd planeras med anledning av Röda Arméfraktionens slutgiltiga undergång för 30 år sedan. Denna terrororganisation med Ulrike Meinhoff i spetsen skapade stora rubriker bland annat i samband med bortrövandet av den tyska arbetsgivarorganisationens ordförande Hans-Martin Schleyer. När denne hittades ihjälskjuten var det också det definitiva slutet för terrororganisationen.

Nu frågar jag mig bara: Varför avslöjar inrikesministeriet hela denna historia just nu, just efter det gigantiska fiaskot med upphävandet av vapenförbudet för ungdomar under 21 år. Förlåt en politisk okunnig, men luktar det inte lite av panik kring det hela? Försöker man inte dölja en ministers tillkortakommande genom att här visa musklerna? Kan Fredrik Reinfeldt och kompani lära sig något av detta nästa gång en försvarsminister avgår?

Må det nu vara hur det vill med den saken. Jag tänker ta mig en promenad utmed Limhamnsvägen för att titta på en av de vackraste villorna där, en rosa villa med havet utanför fönstren och en fantastisk utsikt mot Ribersborgsstranden, en villa som såldes för 23 miljoner kronor i veckan. Vem som köpte den? Nu är ni nyfikna, eller hur? Jo, det är Zlatan, Zlatan Ibrahimovic, fotbollsspelaren. Hoppas nu bara han att gör skäl för pengarna och vinner nästa match åt oss, den mot Danmark

Tag väl hand om er däruppe i Tyresö önskar
Marianne Stalbohm-Stieger från ett soligt Malmö
----------------------------------------------------------
Tyresö Ulands- och FredsFörenings Radio Tuff (nr 1149) 2007-09-09

1 kommentar:

  1. Anonym11:32 em

    Det budskapet som man vill ge fram och det målet som man har är följande

    MUSLIMERNA OCH DERAS PROFET ÄR MÖRDARNA

    MÖRDA MUSLIMERNA

    http://www.youtube.com/watch?v=F3qOb-V9Ywc

    http://www.youtube.com/watch?v=LLE-FKjMdTk

    Säg inte till någon, säg inte allt vad dina ögon har sätt

    Man får inte prata för mycket i Sverige innan man hamnar i fängelse.
    Det är bestämt vad man får tycka och vad man inte får tycka. Det är bara när man använder yttrandefriheten för att kränka muslimer som det är tillåtet.
    När man vill säga sin åsikt om en historisk händelse då får man hamna i fängelse.
    Se tex den tyske advokaten Jürgen Rieger åtal för förnekelse av Förintelsen.
    http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=1647528
    Är detta skämt eller lever vi i sådana samhällen. Där man inte får säga vad man tycker om en historisk händelse men muslimerna kan man fortsätta att attackera på fysiskt och psykiskt sätt.

    Jag svär vid Allah att ni kommer inte att komma undan

    Jag svär vid Allah att helvettet väntar på er för allt brott ni har gjort mot oss muslimer

    SvaraRadera