lördag, mars 24

TAL VID OLGA ALATAS GRAV 2007-03-22

Kära Olga

Det känns oerhört tungt att delta i kära vänners begravningar. Att vi skulle behöva ta avsked också av dig, Olga, hade vi minst av allt väntat. Du var så levande, aktiv och relativt ung.

Du och din familj har betytt så väldigt mycket positivt för mig. Din man Edmundo var under många år en mycket nära vän och min bästa jobbarkompis, en verklig klippa för den frivilligt arbetande Tyresöradion. Efter hans för tidiga död har Diana och Delby berömvärt följt i sin pappas fotspår.

Själv åtog du dig det ansvarsfulla jobbet att på ideell basis vara kassör i två så aktiva föreningar som Tyresö Kvinno- och Tjejjour samt Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF). Allt färre människor vill tyvärr jobba i den stolta folkrörelsetraditionen, så vi skulle verkligen ha behövt dig i många år till.

Det är en stor tröst för oss som nu saknar dig så mycket, att du och Edmundo fostrade fyra så schyssta och duktiga barn: Dafne, Diana, Delby och Daniel. Genom dom kommer vi att minnas dig ännu mera. I dödsannonsen finns en dikt av Stig Dagerman. Den är värd att läsas:

Nu slår en blomma ut i kalla kvällen.
Nu lyfter fågeln som är gjord av eld.
Kort är flykten för en sådan fågel.
Hastigt vissnar trädgårdar av ljus.

Kort är livet hos de ting som brinner.
Snart slocknar vingar över mörka hus.
Snart slocknar rosorna i nattens trädgård.
Men aldrig slocknar längtan efter ljus.

STIG DAGERMAN, som också dog alldeles för ung

Kära Olga, vi kommer att minnas dig med tacksamhet och glädje så länge vi själva lever. Tack och farväl !
---------------------------------------------------------------
Åke Sandin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar