söndag, april 30

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1078) 06-04-30 till....

....till Tuffs indiske partner Bhikhu Vyas, som nu meddelar att försäkringen för den jeep som i fjol förstördes av brand nu kommer att betalas ut till fullo. En ny jeep har för ett halvår sen anskaffats för Tuff-pengar, som nu i stället kan satsas på de sex Tuff-skolorna och annan utveckling av det utfattiga Dharampur
....till lokaltidningen Tyresö Nyheter som i sitt senaste nummer har en trespaltare, som bland annat nämner att Tuff under 2005 skickade 385 000 kr till sina indiska partners. Också Kumla skolas dagsverke den 11 maj för projekten i Indien uppmärksammas, bl a genom att Kumla kallas för ”världsmästare i solidariska dagsverken”
....till tuff-aktivisterna Gunnar Petersen och Monica Schelin, som (26/4 och 28/4) informerat sex klasser vid Kumla skola om projekten i Indien inför skolans dagsverke den 11 maj. Mera om dagsverket kommer senare i dagens Radio Tuff när Kumlaläraren Eva Henriksson intervjuas.
....till Tyresö Rotary, som i onsdags överlämnade ett diplom till Tuff, där klubben lovade att i den internationella Rotaryrörelsens kampanj för RENT VATTEN ÅT ALLA överlämna 12 500 kr till Tuff för att användas för de vattenprojekt Tuff finansierar i Indien. Den nuvarande presidenten i Tyresö Rotaryklubb är Sven-Ingvar Svensson, som också är ordförande i Tyresö Närradioförening
....till Svenska Freds’ unga skärpta ordförande Frida Blom, som i Sveriges Radios program Studio Ett (27/4) välkomnade beslutet att svenska flygvapnet inte skall delta i den internationella flygmanövern i Italien, där också israeliska flyget finns med. Regeringens motivering är att Sverige inte har några fredsfrämjande uppgifter tillsammans med Israel. Frida.Blom menade att Sverige inte bör ha något militärt samarbete med Israel, ett land som hon ansåg kränker mänskliga rättigheter, bygger en illegal mur och är en ockupationsmakt.
....till docenten vid Åbo Akademi Gunnar Jervas, som i en debattartikel i Svenska Dagbladet (25/4) påpekar att historiskt sett är det inte Iran som startat krig utan tvärtom blivit angripet. Han påpekar att det tar tio år att utveckla kärnvapen och att ”vägg i vägg med Iran finns super- och kärnvapenmakten USA som sedan länge försökt driva fram ett regimskifte i Iran”. Jervas skriver också: ”De som hotar Iran gör regimen en tjänst. Ett amerikanskt (och/eller israeliskt) angrepp på Iran är förmodligen det sämsta av alla alternativ. USA:s ställning i den muslimska världen skulle ytterligare förvärras, Palestinafrågan blir ännu svårare att lösa, de amerikanska relationerna till Europa, Ryssland, Kina och Indien skulle försämras, världens energiförsörjning hotas och världskonjunkturen falla som en sten.”
....till den amerikanske kongressmannen Dennis J. Kucinich, som i brev till president Bush protesterar mot att USA stöder militära intrång i Iran, t ex från det kurdiska PEJAK. Och han citerar den kände journalisten Seymour Hersh som i New Yorker (10/4) skrev, att amerikansk trupp nu opererar i Iran, där de jobbar ihop med oppositionella etniska minoritetsgrupper på olika håll.
....till tidningen Los Angeles Times, som (6/4) avslöjar ny amerikansk kärnvapenupprustning: ”Administrationen vill se en utveckling av 125 nya bomber per år innan 2022. Ursprungligen tänkt som en uppdatering av existerande vapenprogram har planerna utvidgats. Vapenlaboratorier deltar för närvarande i designtävlan..."
....till de fantastiska amerikanska flickorna Marie Runyon, 91 år, Molly Klopot, 87, Lillian Rydell, 86, med flera i samma ålder. De var nyligen åtalade i Manhattans kriminaldomstol för störande uppträdande (disorderly conduct). I oktober hade de gått in på ett värvningskontor och bett att bli skickade till Irak i stället för en massa 20-åringar. När de vägrades hade de demonstrerat utanför lokalen och blivit anhållna med handbojor av poliser som hade kunnat vara deras barnbarnsbarn. Nu riskerar denna ”Granny Peace Brigade” att dömas till böter som de inte vill betala.
.... till Erika Husberg, som ledde Tuffs styrelsemöte i onsdags (26/4). Nästa Tuff-möte är onsdag den 3 maj kl 19. Då kommer Svenska Freds’ generalsekreterare Ola Mattsson till Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80. Alla välkomna och vi får fika också!
....till alla solidariska, som stöder Tuffs och Radio Tuffs helt frivilliga arbete genom att sätta in gåvor på Tuffs plusgiro 16 01 37 – 6. Tuff har inga offentliga bidrag, så att gåvor behövs om vi ska kunna fortsätta att betala Radio Tuffs sändningsavgifter och hyran för Tuff-lokalen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar