fredag, november 27

"ROSOR" från RADIO TUFF (nr 1402) den 29/11-13/12 till....

….till    Ann Sandin Lindgren som på tal om terrorn i Paris skriver på Facebook:
”Om jag var imam eller religiös ledare, skulle jag ägna all min kraft åt att påtala för alla testosteronstinna unga fanatiska män, att det finns ingen Gud som anser att man får döda i hens namn. Budskapet är kärlek - inte hat - oavsett vad gamla bittra män tror att gamla böcker säger.” I ett annat inlägg skriver hon: ”Finns det verkligen några som tror att det går att bomba fram demokrati, medmänsklighet och humanism? Är det militär upprustning som kommer att få religiösa fanatiker att ändra åsikter? Rädsla och hat löser INGET!”

….till    Björn Elmbrant som i Dagen Arena under rubriken”Inga Jas-plan till Syrien” skriver: ”Ett avgörande misstag har varit att USA aldrig velat ifrågasätta sin traditionella allians med Saudiarabien. Detta trots att saudierna år efter år finansierat våldsamma jihadister i grannländerna. Och trots att saudiernas statsideologi, wahhabismen, är en reaktionär 1700-talsvariant av islam, som ligger snubblande nära IS:s föreställningar. Krigshetsarna i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet vill nu att vi – en liten, fredlig, ännu så länge alliansfri nation – ska kopplas ihop med de stormakter som förorsakat att sekteristerna och våldsdyrkarna i IS blivit den maktfaktor den är.
Det finns många civila och humanitära sätt att hjälpa Frankrike. Men de militära medlen att bekämpa IS har inte fungerat. Det uppskattas att bara 10 procent av de 8 000 bomber som fällts över IS träffat sina mål och att huvuddelen dödat civila, vilket förstås stärker extremisterna. Så att sända JAS-plan att bomba i Syrien är nog – på mer än ett sätt – det dummaste man kan göra.”

….till    Kajsa Ekis Ekman, som i ETC  (20/11)skriver under rubriken ”Var är de ryska flaggorna på Facebook?” Hon jämför den enorma solidariteten för det av terrorn drabbade Paris med den ringa upprördheten över det av IS nedskjutna ryska planet med 224 människor ombord, nästan mera än hundra flera än de som dödades i Frankrike. Hon slutar sin krönika med följande ord: En sak är tydlig i dagsläget: Vi bör under inga omständigheter gå med i Nato. Att i detta läge gå med i imperialistklubben skyddar inte mot terrorism, snarare tvärtom.”
….till    imamen i Eskilstunas största moské, Abd al Haqq Kielan, som agiterar mycket aktivt för att hans muslimska trosbröder inte skall ansluta sig som krigare i Islamiska Staten. Han menar att dess metoder går på tvärs mot religionen islam.

 ….till   TUFFs bistånd till Indien, som fortsätter efter 45 år. I dagarna skickades 200 000 kr till två av TUFF-skolorna i fattiga och tidigare så försummade Dharampur, i vars många små byar tribals (stambefolkningen) bor, varav de flesta vuxna är analfabeter. Där har TUFF finansierat sex skolor för ett tusental barn.
            Tidigare i år har Tuff skickat 10 000 kr för att stödja hemmet för palestinska och andra ungdomar i Shatila, Libanon. 10 317 kr har nyligen använts för ensamkommande ungdomar i Tyresö och för underkläder till flyktingar i Stockholm. Vidare har 3000 kr lämnats för ett skolprojekt i Moldavien.

….till    Tuffs julmangogram. De är jul- och nyårsönskningar, lämpliga att använda som julkort eller julklappar.  De består av färgglada teckningar av indiska elever och med följande hälsning från våra indiska partners:
            Many little things
            Done in many little places
            By many little people
            Will change
            The face of the world
Mangogrammen har bidragit till att över 125 000 mangoträd har planterats i fattiga indiska byar. De finns från 10 kr, dvs två träd, men för 100 kr blir det 20 träd. De kan beställas av Monica Schelin, tel 712 2581. 

….till    Unge Alexander Palmér som den 17/11 framträdde i Tyresö församlingshem och berättade och visade bilder från de många indiska TUFF-projekten som han tillsammans med tre andra Tuff-aktivister besökte i vintras.

....till     den beundransvärt aktiva Fredsrörelsen på Orust med bland andra Erni och Ola Friholt som drivande. De anordnar möten som drar så mycket folk att alla vi i andra lokalföreningar blir grymt avundsjuka. Nyligen framträdde skådespelaren Sissela Kyle på Orust i deras serie om icke-våld. Hon läste citat av Gandhi och Bubu Munshi Eklund sjöng texter av indiern Rabindranath Tagore. Denne bengalier fick 1913 Nobels litteraturpris. Den 5 december delas på Orust ut "Folkets fredspris till minnet av Nobels testamente”. Det går i år postumt till Gandhi, som trots att han var föreslagen flera gånger aldrig fick Nobels fredspris. (Se gärna www.fredsrorelsen-pa-orust.se )

….till    tidningen Tyresö Nyheter, som delas ut till alla kommunens hushåll och som i novembernumret har en artikel med rubriken ”Tyresöradion firade 30 år” . Där uppmärksammades Radio Tuffs sändningar under varje vecka sedan 1985. ”Ett rekord som torde vara unikt för närradion”, som tidningen skriver.

….till    TV-programmet Skavlan, som den 20 nov hade en intervju med Elli Avram, som gör karriär i den indiska filmindustrin Bollywood i Bombay (=Mumbai)  Hon har rötter här i Tyresö och blev redan 2013 intervjuad en halvtimme av Åke Sandin  på Radio Tyresö (www.tyresoradion.se )

….till    fyra amerikaner som är sysselsatta i den flitiga användningen av drönare. De har nu i brev till president Obama varnat för att drönarna uppammar hatet mot USA på grund av att attackerna alltför ofta dödar oskyldiga civila.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar