söndag, november 22

"Holland stänger sina gränser för amerikaner"?

På så kallade sociala medier förekommer nu en uppgift som vi ska ta med en nypa salt. Det sägs att den nederländske premiärministern Mark Rutte vid en presskonferens nyligen skall ha sagt att Holland omedelbart stänger sina gränser för amerikanska medborgare.
Skälet till detta är dock ingen bluff. Det består av att en majoritet av USA:s 50 delstater nu säger nej till syriska flyktingar, efter det att Obama lovat att USA ska ta hand om 10 000 syrier. Det beror på risken att jihadister kan finnas bland flyktingarna.
10 000 är bara en rännil av de många som nu flyr från kriget i Syrien och motsvarar vad Sverige tagit emot per vecka på sistone. Ja, alla syriska flyktingar som finns i USA hittills är ungefär lika många som Sverige tagit emot varje dag.
I det märkliga meddelandet från den holländske premiärministern heter det:
”Europa har öppnat sina dörrar för syriska flyktingar, eftersom vi erkänner den mänskliga tragedin och anser det vara vår plikt som människor att erbjuda skydd och hjälp till folk som flyr från krig.
Vi är upprörda över att våra amerikanska allierade, som har så lång tradition av att försvara friheten och att känna stolthet över att vara ett multikulturellt samhälle nu vägrar att ta hand om syriska flyktingar med det enda argumentet att det kan finnas några terrorister gömda bland de tusentals flyktingarna. Den holländska regeringen vill sända en klar signal om att vi anser sådant uppförande inhumant.
Förenta Staterna är nyckelspelaren i mellanösterns konflikter och borde därför acceptera sin del av flyktingarna från dessa konflikter.”

Men som sagt detta är för bra för att vara sant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar