måndag, november 23

Bombliberaler och kristdemokrater för våld

Frankrike vädjar nu till alla EU-länder, också Sverige, att bistå dem i kampen mot IS. Genast föreslår den liberale ledaren, förre majoren Jan Björklund, att vi ska skicka Jas-Gripenplan för insatser till mellanöstern.

Det är nu länge sedan folkpartisterna var aktiva i fredsrörelsen. Ja det är hela 132 år sedan ledande liberalerna ville att konflikter skulle lösas genom diplomatiska ansträngningar genom skiljedom i stället för förödande krig. De var 1883 med att grunda Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen.

Jag minns med högaktning många folkpartister, som var aktiva mot svenska kärnvapen och i andra fredsfrågor för några decennier sedan. I dag är de sällsynta och agiterar i stället för svenskt medlemskap i den mäktiga kärnvapenklubben Nato.

Minns också med glädje många kristna människor, som följde budet att icke dräpa och vägrade militär värnplikt. Finns det inga sådana kvar i kristdemokratin, som nu till och med vill vara med ibland de 28 länderna i Nato, den militärallians som lägger ner tolv gånger så mycket pengar på vapen som Ryssland, som trots detta i våra ensidiga medier utmålas som vårt stora hot i ”vårt närområde”.


Detta närområde som är fullt av Nato-stater!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar