onsdag, november 19

Är Frankrike också ett hot mot oss?

FRANKRIKE ”KRÄNKER” SVERIGE?
I förrgår blev det en liten nyhet, för den här gången hade våra JAS-plan motat bort främmande flyg som inte var ryskt utan märkligt nog franskt.

Visst ligger Paris närmare Malmö än Stockholm ligger från Moskva. Visst har Frankrike kust vid Medelhavet och Atlanten men inte vid Östersjön. Och visst har Frankrike en historia av aggressiv expansionism. Bara engelsmännen var mera krigiska i sin hungriga lystnad att lägga under sig afrikanska och asiatiska områden.

Bara under de senaste sex decennierna har Frankrike fört blodiga krig mot frihetsrörelser bland nordafrikaner och indokineser. Landet med sina kärnvapen tillhör både EU och det Nato, av vilkas 28 (!) medlemsländer sex har kust vid Östersjön.

INGEN PARANOIA MOT FRANKRIKE TACK OCH LOV!
Tack och lov har inte våra i andra sammanhang nästan paranoida medier börjat högljutt svamla om att att Frankrike ”hotfullt och grovt kränkt” vårt luftrum. Inte ens Jan Björklund eller Göran Hägglund har krävt att vi ska ge vår krigsmakt ytterligare miljarder med hänvisning till den franska ”kränkningen”.

Franskt och annat Nato-flyg felnavigerar, ryssar ”över angrepp mot Sverige”, när deras flyg råkar komma in i svenskt luftrum, har vi fått lära oss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar