lördag, oktober 5

TUFF-bladet    okt-nov 2013

        Tyresö Ulands- och FredsFörening,   Myggdalsv 80,  135 43 Tyresö
         Tel 742 1442 (ordf),  712 2581. Tuffs plusgiro: 16 01 37-6. Insamlingskonto: pg 79 36 36 - 2
         E-post: tuffmail@spray.se                Hemsida: www.tuff.fred.se


      Stöd till Bolivia igen
På 90-talet samarbetade Tuff med en boli-viansk grupp som försökte hjälpa sirioniófolket i indianbyn Ibiato med att återfå sina jakt-marker. Tuff bidrog med ca två miljoner kronor och byborna kunde köpa tillbaka tiotusentals hektar urskog. Nu finns det i Tuffs styrelse fyra utomlandsfödda ledamöter. En av dem är Fernando Quiroga. På hans förslag beslöt Tuff- styrelsen att bevilja 10 000 kr  som en grund-plåt för ett skolbygge för barn till indianer i Bolivias låglandsområde.

Tuffbiståndet jätteschysst!.
Det finns flera fördelar med Tuffs bistånd till de fattigaste av de fattiga i Indien och flera andra länder i Asien, Afrika och Latinamerika:

1. Alla i Tuff och Radio Tuff jobbar oavlönat. Inga feta löner till chefer och anställda.

2. Sedan många år har Tuff inga offentliga bidrag. Skattebetalarna drabbas alltså inte

3. Vattentäta skott mellan vårt insamlingskonto pg 793636 -2 och Tuffs föreningskonto plusgiro  16 01 37- 6. inte ett öre tas från insamlings-kontot till föreningens verksamhet.

4. Noga kontroll att pengarna till projekten används väldigt väl tack vare hederliga partners och många besök av skolfolk och Tuff-aktivister i Indien och andra projektområden

 Medlemmars stöd behövs!
Tuff arbetar i den gamla fina demokratiska folk-rörelsetraditionen, ideellt men med stödet från  medlemmarna. De är nu ca 400 betalande. Det är i dagens läge  mycket för en lokal förening och gör att vi kan betala hyran för Tuff-lokalen och andra utgifter.

Värva gärna medlemmar!
Säkert har du vänner och bekanta som kanske gärna kan bli medlemmar. Berätta om Tuff  och dess hemsida www.tuff.info.se där det finns massor av information om Tuff. Medlem blir man genom att betala 200 kr på Tuffs pg 16 01 37-6. Anslut gärna familje-medlem för 80 kr 

Martin Luther King:
"Icke-våld är ett mäktigt och rent vapen, som skär utan att såra och förädlar den som brukar det. Det är ett svärd som helar."
      
 Bra bok: "Lagen mot krig"
Det finns lagar i folkrätten och i FN-stadgan, som förbjuder anfallskrig, det värsta brottet i Nürnbergrättegången. De överträds numera ofta genom att aggressioner kallas för "huma-nitär intervention" och bombningar för "att skydda civila". Om detta handlar boken "Lagen mot krig", skriven av fyra svenska jurister. Den är lättläst och avslöjande och finns att köpa för 150 kr av Tuff. Ring 712 4463 (Åke) för att beställa eller e-posta till tuffmail@spray.se En av bokens författare, Lars-Gunnar Liljestrand, hördes i Radio Tuff 29/10-13/11.

     Radio Tuff tuffar på!
Radio Tuff hörs sen 1985 lokalt på 91,4 MHz och senaste åren också världsvida på webben www.tyresoradion.se Programmet har kallats den "tuffa och oberoende" radion. På sistone har ordf. i Syriska Riksförbundet Ibrahim Isaac hörts liksom tre KTH-studenter, som hjälper till med det av TUFF stödda skolbygget i Kongo. Även det grova förtalet av Tuff från tre lokala moderater har avslöjats. Radio Tuff hörs åter med en ny halvtimme varannan söndag (13/11, 27/11 osv).

    Intressanta Tuff-möten!
Tuff fortsätter i den gamla fina folkrörelsetradi-tionen med att ordna offentliga möten. De har kunniga inledare och präglas av debattglädje och gemyt - och fika får man också. Senast var det ett om Ryssland, som delvis balanserade den oftast negativa medierapporteringen om landet. Om den ockuperade Västbanken talade insiktsfullt förra rektorn vid Sjöviks folkhögskola Lena Lönnqvist. Nästa Tuff-möten handlar om Afghanistan (29okt.) och Syrien. (14nov.). Se Tuff-kalendariet. Hjärtligt välkommen! 

 Citat från Albert Einstein:
"I detta sammanhang kan jag inte underlåta att tala om hjordväsendets värsta utväxt, militären, som jag hatar. Den som kan marschera i ordnat led i takt efter musik har mitt förakt. Sin stora hjärna har han fått av misstag, han skulle gott kunna klara sig med ryggmärgen. Denna civilisationens skamfläck borde man snarast avskaffa. Heroism på kommando, meningslösa våldshandlingar, äcklig fosterlandskärlek, jag hatar dem intensivt."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar