söndag, oktober 6

Brev till Anna Steele (fp)

Anna Steele var kommunalråd (fp) och i flera år en mycket värdefull ledamot av Tyresö Närradioförenings styrelse, innan hon vid senaste valet kom in i riksdagen. Hon är ordförande för "Liberala kvinnor".
-------------------------------------
29 sept 2013

Kära Anna!

Häromdan såg jag ditt söta nylle några sekunder skymta förbi i TV:s nyhetssändning. Jag blev glad och ännu gladare när det sas att du var aktiv i Republikanska klubben.

I sommar har flera människor sagt åt mig att läsa din blogg från den 1 juni. De har tyckt att det var bland det värsta de läst i den vidriga förtalskampanjen mot mig. Mitt standardsvar till dem har varit:

"Nej, jag väntar med att läsa det. Anna var jätteduktig här på radion i många år. Hon fixade vägskyltar, intervjuade ledande folkpartister eller tog hit intressanta människor som Bengt Westerberg med flera, som jag kunde intervjua. Plus mycket annat"

Äntligen har jag nu läst ditt inlägg. Nja, det var i varje fall inte på långa vägar värre än vad moderattrion Saweståhl, Onegård och Skölin hävt ur sig. Men jag är ju van vid glåpord och obevisade påhopp. Har blivit kallad CIA-agent, hjärntvättad prosionist, serbkramare, att sjunga med änglarna - för att inte tala om alla de gånger som jag liksom alla andra fredsaktivister har blivit stämplad som kommunistmedlöpare, Moskvalakej och liknande.

Oj, vad jag fick höra när jag på radion och i artiklar tvivlade på alla ryska ubåtar som enligt medierna vimlade i våra svenska vatten sommar efter sommar! Svenskarna led ju av periskopnoja som den brittiska amiralen och ubåtsexperten Ian McGeoch uttryckte det. Nu när det har visat sig att nästan inget var sant av de många ubåtslarmen, är det ingen av de så många troende som förtalade oss då som vill framträda. Det gäller ju tyvärr att ängsligt omfatta den tillfälligt rådande medietrenden 

Låt mig börja med moderattrion: Redaktören Skölin skrev att han blev chockad när han slog på Tyresöradion över den "mängd av antisemitisk propaganda" som förekom där. Han hade dock inga exempel att komma med. Saweståhl och Onegåtd breder på i samma stil.

Onegård, som väl inte är den klaraste lysande stjärnan i Tyresöpolitiken, anser att jag "går nazisternas ärenden". Han låtsas förstås inte om att jag i min bloggtext, som häxjägarna tog sats i och som hette "Trendiga tyskar då och nu" hyllade några antinazister som pliktade med sina liv i kampen mot diktaturen. Han hoppas att jag är "en gammal sjuk man". (Visst har han rätt :Jag är gammal men med risk att göra honom besviken inte särskilt sjuk)

I sommar har jag flera gånger bett radiolyssnarna att ge exempel på min påstådda "antisemitism", alltså att hjälpa moderattrion i deras fördömanden. Men ack nej, av de 122 mejl (alla positiva mot mig eller upprörda över det vämjeliga förtalet) jag fått från människor av alla sorter finns också ett antal lyssnare, som förvånat intygat att de aldrig hört något sådant. Fyra för mig positiva mejl kommer från judiskt håll.

Om det har förekommit antisemitism på radion så drabbar det ju också sådana ledande och utmärkta människor inom närradioföreningen som Gunnar Berntsson, Sven A Svennberg, Anders Linder, Christina Melzén och faktiskt också Anna Steele. Varför slog ni inte larm? (För att det inte fanns något att larma om?)

Du tycks vara övertygad om att jag "förnekat" (detta inkvisitoriska ord!) judarnas hemska öde i det där skitkriget. Tvärtom, jag överdrev rentav deras lidanden genom att under decennier i antinazistiskt nit - låt vara i god tro - lära ut till tusentals tonåringar  och vuxengymnasister ett antal otäcka tyska brott, som var ren och skär propaganda. Bara ett av många exempel:

Som huvudlärare i historia köpte jag bland annat in ett ljudbildband, som var gjort av Ferenc Göndör, överlevande från Auschwitz. Han berättade om de RIF-tvålar som de läskiga tyskarna hade tillverkat av fettet från dödade judar. Om denna generation elever minns något av historieämnet, var det bland annat detta, som fick deras öron och ögon att fladdra av upphetsning. Pedagogiskt var det en fullträff!

Göndör är en av de många judar jag intervjuat. (Min nära och kära vän Roland "Kådisbellan" Schütt intervjuade jag 70 gånger på radion!). Frågade Göndör om de där tvålarna. Han berättade då att han i Israel av historiker hade lärt sig att tvålhistorien var en myt. Det bekräftades av andra historiker, också av judisktättade professorer.

Som historiker förstod jag inte att jag skulle låta bli att göra självkritik, alla lärare gjorde ju samma misstag för att inte tala om hur medierna hade vältrat sig i tvålhistorien utan att sedan brytt sig om att tillrättalägga. Jag var van att avslöja myter, militaristiska och andra. Skrev 1996 också om den här myten, eftersom jag hade lärt mig att historikers främsta uppgift är att "skildra vad som egentligen hänt" - och inte hänt.

Det var, som det visade sig, dumdristigt, för det här var en myt som vår moderna inkvisition slog vakt om med nästan religiös glöd. Alltså fick jag efter 106 gratiskrönikor i tidningen PAX besked från en förgrymmad ordförande i Svenska Freds att jag inte fick skriva "sådant" mera. (Sanningen är ibland obehaglig och otrendig) Alltså skrev jag min sista krönika, där bland de fyra jag nämnde "med tacksamhet" var två judar (Brecht och Gollanz), en engelsman (Bertrand Russell)  och den liberale ledaren för hundra år sen Karl Staaff. Nämnde dock inte namnet på dennes nutida partivän, som var den ende i mina 6000 intervjuer som betett sig som en fascistliknande översittare. Han slog självsvåldigt av min bandspelare, när jag frågade om RIF-tvålarna, typiskt nog.

Året efter publicerade Expressen en helsida, full av osanningar om mig och med en propagandistiskt skicklig bildmanipulation plus en historieförfalskning. Hoppas du orkar läsa vårt avslöjande svar på den word-fil jag bilägger.

Är övertygad att Expo till moderattrion har skickat denna 16 år gamla och lögnaktiga artikel. Det är i okritisk barnatro på den de nog blivit från vettet.

Mina frågor till Saweståhl om hans upprörda och konstiga beskyllningar mot mig har du redan fått av mig för några månader sedan. Han har förstås inte svarat. Han ligger kanske lite dåligt till, eftersom till och med ett par av hans egna reagerat med avsky mot drevet bland de 122 som mejlat mig stöttande Nu har han ju inbjudit alla förtroendevalda att träffa Jonathan Leman från Expo. Han ska hålla föreläsning om antisemitismen, men jag blev lite full i skratt när jag såg att minsann "timarvode utgår". Grattis alla lokalpolitiker, som får betalt för att bli indoktrinerade! Men som skattebetalare i kommunen blir jag mindre skrattlysten och har ju själv alltid jobbat gratis med Tuff, radion etc.

Det var Leman som för tre år sedan dammade på mig och bland skrev att det var två miljoner tyskar som etniskt rensades vid krigsslutet 1945. Nej det var 12-14 miljoner tyska civila som fördrevs, varav just uppåt två miljoner dog/dödades, massor av flickor och kvinnor efter brutala massvåldtäkter.

Du är upprörd över att jag inte är någon beundrare av att man i Tyskland ger sig på gubbar i 90-95årsåldern, t ex ukrainsk-amerikanen Demjanjuk, som redan suttit sju år, därav fem i dödscell, i Israel efter att på menedares falska vittnesmål ha utpekats  som "Ivan den förskräckige" i Treblinka. Minns att jag också skrev:

"Nog vore det väl fånigt om någon domstol skulle kräva att brittiska åldringar, medaljerade som ”flyghjältar”, som i unga dagar deltog i terrorbombningarna skulle åtalas för massmord på  70 000 tyska barn. De var liksom andra tvungna att delta i detta förbannade krig, offer för överordnade gubbars krigiskhet."

När jag som 26-årig elitsoldat och sergeant vägrade vapentjänst hade jag det lätt. Bara en månad i fängelse. Hade det varit krig då hade jag sannolikt avrättats.

Kram
Åke
------------------------------------------------------ 
PS 1:Efter en vecka har jag inte fått något svar från Anna. Hon har väl mycket att stå i. Eller iakttar hon en generad tystnad?
PS 2: Här på bloggen avslöjades Expresens lögner under rubriken "Redan 1997 beljögs Tuff". Se texten den 16 augusti.


1 kommentar:

  1. Anonym9:46 fm

    Hej Åke!
    Vill tacka för din outtröttliga kamp mot krig och orättvisor under åren! Blir beklämd över den kampanj som förts mot dig!
    Anders Lindblom

    SvaraRadera