lördag, juni 1

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1342) 2-16/6 2013 till….

….till de aktivister som ordnade Tuffs loppis den 25 maj. Det inbringande hela 5 020 kr, en välkommen summa till en förening där alla jobbar gratis men som har kostnader i form av hyra för Tuff-lokalen m m. Dessutom saknar Tuff sedan länge offentliga bidrag.

….til Sveriges Television som i sitt program "Dokument utifrån" (26/5) skildrade förspelet till USA:s och Englands angrepp på Irak i mars 2003. Det framkom att den mest krigiske höken på amerikansk sida var vicepresidenten Dick Cheney. Medan Frankrike och Tyskland motsatte sig aggressionen var den engelske premiärministern Tony Blair desto mera sugen på engelskt deltagande. Detta trots att det i februari 2003 ägde rum en av historiens största demonstrationer i London, då en miljon människor protesterade mot det annalkande kriget. (I Stockholm var det också ett slags demonstrationsrekord, då vi var ca 50 000 ute på gatorna i samma ärende) Men vad folket tycker väger lätt för de styrande, när de kunde skrämma med propagandalögnen om Saddam Husseins alla massförintelsevapen. Synd att inte Hans Blix fick komma till tals i TV-programmet. Han hade som FN:s vapeninspektör i Irak uppgivit att det inte fanns några förintelsevapen i landet. För detta blev han hånad av västliga hökar inklusive sin partivän Per Ahlmark. Men Blix hade ju rätt.

….till Österrikes utrikesminister Michael Spindelegger, som vid EU:s utrikesmöte motsatte sig att EU skulle skicka vapen till rebellerna i Syrien Det hedrar bland annat Sverige och Tjeckien, att de var på samma linje. (Bör vi på nytt ge Carl Bildt en ros?) Vapenhjälpens företrädare påpekade att alltför många människor ju dödas i Syrien och bekräftade därmed Orwells gamla ironi om att "krig är fred". Spindelegger påminde också lite syrligt om att EU nyligen fått Nobels fredspris.

….till USA och Ryssland som föreslagit att kriget i Syrien skall lösas på diplomatisk väg genom en konferens mellan parterna under dessa två makters överinseende. Tyvärr tycks denna konferens stupa på att de mycket splittrade rebellgrupperna vägrar att vara med.

….till Kumla och Tyresö skolors dagsverken för fattiga indiska barn den 22 respektive den 31 maj. Resultaten är inte färdigräknade än, så de kommer i senare Radio Tuff.

….till den socialdemokratiske debattören Daniel Suhonen, som i radions OBS (31/5) under rubriken "Dagens bikt" reviderade sin uppfattning om Omar Mustafa, som först valdes in men sedan fick lämna partistyrelsen (s). Suhonen erkänner, att han i förstone var tveksam till Omar och trodde på larmandet om hans negativa åsikter. Nu har han forskat i fallet och funnit att Omar var "helt ren" och att hans parti lade sig platt på grund av mediedrevet. Det började med den laddade och effektiva anklagelsen att Omar gjort antisemitiska uttalanden. Till och med Mona Sahlin, ledamot av tidningen Expos styrelse, uppgav detta, men när hon ombads att ge exempel kunde hon inte alls belägga sin beskyllning.

….till kristdemokraten Carl-Olof Strand i Tyresö, som på nätet kommenterar det nu pågående drevet mot mig i moderattidningen "Vi i Tyresö" och på facebook. Han skriver: "Tycker detta är ett mycket tveksamt angrepp från Vi i Tyresö mot Åke S. I varje fall väcker ett antal uttalanden på nätet betydligt större avsky än Åkes blogg".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar