lördag, januari 12

ROSOR från RADIO TUFF 1332 (13/1-27/1 2013) till….


….till Tuffs insamling för Kongo på insamlingskontot pg 793636-2 , som nu nått upp till 24 975 kr, vilket räcker till ett av de sex klassrummen som planeras för bygget av en skola bland Kongos fattiga byar. En betydande del av summan har donerats av en enda solidarisk person. Tidigare har Tuff bidragit med 25 000 kr till detta projekt. Från 13 januari hörs på Tyresöradion 91,4 MHz en halvtimme med initiativtagarna Miza och Marcus Landström. Hörs också på www.tyresoradion.se

….till just Tyresöradion, Succékanalen 91,4, där man till den 27 januari kan höra en halvtimme med Lennart Bergfeldt, universitetslärare, som i många år har informerat om ickevåld eller civilmotstånd som en förnuftigare försvarsmetod än den gängse militära. Hörs också på www.tyresoradion.se

….till Den nu uppfräschade hemsidan www.tuff.fred.se som innehåller massor av information om den aktiva Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF). Inte minst berömvärd är Bengt Citron, som i många år har uppdaterat hemsidan varje vecka.

….till reklamföretaget Wild Cards chef Mikael Sipilä som nu beslutat att stödja Tuff. Han skriver: "Fred på jorden är förmodligen det vi brukar önska oss mest när vi kommer in på ett nytt år. För den sista månaden 2012 så har vi valt att bli medlemmar i Svenska Freds lokalavdelning i Tyresö - TUFF. Det är inte ett belopp av större karaktär men vi vill gärna försöka visa att vår devis 'Ingen kan göra allt, men alla kan göra något' verkligen fungerar. Så detta är även en budkavle till våra kunder, leverantörer och partners att ta ett aktivt beslut. Ett beslut att försöka bidra till fred på jorden".

….till professorn vid norska fredsforskningsinstitutet PRIO Ola Tunander, som i boken "Libyenkrigets geopolitik", humanitär intervention eller kolonialkrig, kritiskt granskar den gängse bilden av detta krig. Han menar att inbördeskriget redan från början utkämpades med utländskt deltagande på rebellsidan. Upproret var noga planlagt liksom anklagelserna om igångsatt eller befarat folkmord samt hela strategin för att med mänskliga rättigheter som täckmantel motivera ett storskaligt angrepp lett av Fankrike, Storbritannien och USA och med användande av styrkor från Quatar för att leda rebellstyrkorna på marken. De värsta och flesta förbrytelserna begicks av rebellerna, anser Tunander.

….till föreningen SyrienSolidaritet, som har en annan syn på konflikten i Syrien än den ensidiga bild våra medier ger. De efterlyser förhandlingar, inte krig, och hävdar: "Den verkliga demokratiska opposition som finns i Syrien och den stora majoriteten syrier både inom och utom Syrien vill ha fred. Problemet är att USA-alliansens oppositionsprojekt inte vill ha några förhandlingar. USA-alliansen fortsätter att träna, leda och beväpna fundamentalistiska islamister som spränger bilbomber, genomför riktade mord och etnisk rensning av kristna."

….till Svenska Dagbladet, som på sin debattsida "Brännpunkt" (8/1 2013) publicerar en artikel under rubriken "Se chansen till fred i Afghanistan!" Den är undertecknad av sex namnkunniga: Anders Ferm, Peter Hjukström, Lars-Gunnar Liljestrand, Thage G Peterson, Birger Schlaug och Maj Britt Theorin. De påminner om att flera Natoländer redan tagit hem sina trupper från Afghanstan, en förebild för Sverige: De skriver: "Det är hög tid att regeringen byter politik och vänder blad i Afghanistanfrågan". Om de länge kritiserade talibanerna skriver de: "Talibanerna säger sig nu vara för att kvinnor skall ha rättigheter till utbildning och arbete….De säger sig nu vara villiga att dela makten och inkludera alla parter".

….till alla kloka som bestämmer sig på de nya året att stödja Tuff genom att bli medlemmar. Det blir man genom att sätta in 200 kr för enskild och 80 för familjemedlem på Tuffs pg 16 01 37- 6. Hjärtligt välkommen som medlem! Du behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar