fredag, januari 11

Kongo: Klassrum 2 fixat!


I höstas bidrog Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF) med 25 000 kr till en planerad skola bland fattiga byar i det alltför ofta krigsdrabbade Kongo (Kinshasa). Det skulle räcka till ett klassrum i den skola som skulle innehålla sex klassrum.

Samtidigt inledde Radio Tuff (www.tyresoradion.se ) en kampanj för att finansiera ett andra klassrum. Faktum är att tiggeriet har givit resultat. 26 solidariska har bidragit, en av dem med väldigt mycket pengar. Så nu finns det 24 975 kr på insamlingskontot pg 793636-2, öronmärkta för Kongo. Det innebär att pengar till ett andra klassrum redan finns.

Sannolikt kommer TUFF att fortsätta med den här kampanjen och försöka finansiera ett tredje klassrum. Det positiva med det här projektet är att initiativet tagits av två tuff-medlemmar, Miza och Marcus Landström. De har redan gjort berömvärda insatser för rörelsehindrade kongolesiska barn och har goda kontakter i det område där skolan skall byggas.

Mycket mer information om projektet finns på radion. Miza och Marcus hörs på 91,4 MHz (www.tyresoradion.se ). I det Radio Tuff (nr 1331) som hörs till och med söndag 13 jan finns 6 minuter med dem. Efteråt kan de höras i fliken "Arkiv" på radions web-sida. Och från söndag 13 jan hörs de på Tyresöradion under en halvtimme, första gången kl 18.30. De har en egen hemsida: http://elikianabiso.tumblr.com/

En fördel med Tuffs insamlingskonto, pg 793636-2 , är att ingen i Tuff är avlönad, så att varenda insamlad krona oavkortad skickas till ändamålet.

Så låt oss försöka finansiera också ett tredje klassrum!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar