lördag, december 29

ROSOR från RADIO TUFF 30/12 2012 till….

….till Elisabet Höglund som i Aftonbladet ironiserar över de ängsliga och förment antirasistiska ingreppen i barnprogram, typ Kalle Anka. Hon undrar när dumheterna ska ta slut och ger andra exempel på icke politiskt korrekta inslag. Hon skriver: "Vem tillverkar till exempel leksakerna i tomtens leksaksfabrik? Jo, små tomtenissar! Detta kallas barnarbete. Walt Disneys tomtefar utnyttjar små barn att gratis och under starkt pressade förhållanden tillverka de leksaker som Tomten sen ska skänka till de ”snälla” barnen. Men barnarbete är väl förbjudet i hela västvärlden? Ständigt jagar västliga journalister giriga leksaksfabrikörer i kinesiska fabriker för att avslöja deras grymma barnarbete. Har ni tänkt på avsnittet om Snövit och de sju dvärgarna? Är det acceptabelt att under årtionden göra stackars män som drabbats av småväxthet till allmänt åtlöje så här? Det är i varje fall betydligt allvarligare än när en liten dockflicka inte blir godkänd av tomten förrän hon lärt sig att säga ”mamma”. Eller vad säger ni om bilden av den italienske pizzabagaren, som bjuder Lady och Lufsen på spagetti och sjunger 'Bella notte' för dem? Någon värre schablonbild av en pizzabagare har jag aldrig sett."

….till bloggen www.tuffsandin.blogspot.com där det i stället talas om konkret antirasism med följande ord: "Samtidigt som Tintin-debatten blossade upp inledde vi i Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF) en insamling för byggande av en skola i fattiga och krigsdrabbade Kongo. Ett klassrum har vi redan finansierat. På ett per månader har solidariska och i praktiken (inte bara i retoriken) antirasistiska människor lämnat bidrag på 19 000 kr till ett andra klassrum. Det har de gjort genom insättningar på Tuffs insamlingskonto pg 79 36 36 -2. Tänk så många skolor i Afrika som skulle kunna byggas, om bara en procent av det som beskäftiga opinionsbildare tjänat på sistone med sina varningar för 'rasism' inte bara hade hamnat i deras egna fickor!"

….till Johan Croneman, som alltför ensam på Dagens Nyheters kultursidor förvaltar det radikala arvet efter Olof Lagercrantz. Nu (18/12) skriver han med anledning av skolmassakern i USA under rubriken "Våldet sköljer över oss, i alla riktningar, i alla medier, i alla sammanhang". Han skriver: "Vi är impregnerade av våld, bröstfödda på det. Hur kan vi tro att vi ska kunna stoppa det när vi ägnar halva vår vakna tid åt att bli underhållna av det. Tidningar, TV, film, böcker, allt! Våld"

….till veckobulletinen Ryska Posten, utgiven av Stefan Lindgren, som ger oss ett annat perspektiv på världen än vårt ensidigt västliga. Nu (17/12) rapporteras om att den kvinnliga ukrainska journalisten Anchar Kotjneva blivit kidnappad av rebellernas "Fria syriska armé", som kräver 50 miljoner dollar för att inte döda henne. Det är en av många händelser, som tystas ner av västliga medier för att inte komplicera deras partiska bild av Syrien.

….till lokaltidningen Mitt i Tyresö som (27/12) har en artikel med rubriken "Mizas lastbil kom lastad med rullstolar". Det handlar om Trollbäckenbon Miza Landströms hjälp till funktionshindrade barn i sitt forna hemland Kongo. Tillsammans med sin make Marcus har hon redan försett barnhem i Kongo med massor av hjälpmedel och nu planerar de också att finansiera en skola bland fattiga byar. Ett av klassrummen har Tuff redan finansierat och är på god väg att samla in 25 000 kr till för ett andra klassrum genom att solidariska människor bidrar på Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36-2 Om en stund hörs Miza och Marcus här i Radio Tuff.

….till Tyska evangeliska kyrkan i Malmö, som skänkt en kollekt på 1 308 kr till Tuffs stöd till gamla fattiga i Belgrad. Nyligen skickade vi 10 000 kr till vår partner i Belgrad, Lina Vuskovic.

….till de allt flera solidariska, som använder Tuffs mangogram som julklappar, för att gratulera eller för att hedra någon avlidens minne. Bara under december har 8375 kr kommit in på Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36 -2 för mangogram. Det blir ca 2 000 nya mangoträd i Indiens fattiga byar.

(Hörs från 30 dec på www.tyresoradion.se )

1 kommentar:

  1. Är det inte dags att börja censurera Strindberg? Kvinnohatare, antisemit, alkemist, stockholmare...

    SvaraRadera