lördag, december 15

ROSOR från RADIO TUFF (1330) 16-30/12 till….

....till föreningen Afghanistansolidaritets Nyhetsbrev (6/12) som rekommenderar att lyssna på www.tyresoradion.se där den afghansvenske Tuff-aktivisten Shahpoor Omidy hörs under en halvtimme. Shahpoor finns på bild och texten lyder: "Unge Shahpoor Omidy växte upp i Afghanistan och berättar om vilka hoppfulla förväntningar afghanerna hade på USA och andra västliga trupper i början men hur det nu har blivit allt värre och farligare i landet, som han knappt vågar besöka."

….till Sveriges Radios program Studio Ett som (6/11) intervjuade den amerikanske professorn Gene Sharp, som var i Stockholm för att ta emot det så kallade alternativa nobelpriset. Alltsedan han på 50-talet satt i amerikanskt fängelse efter att ha protesterat mot Koreakriget har han verkat för och skrivit om icke-våldsförsvar

....till Dagens Nyheter, som (10 dec) har två sidor om protesterna mot att EU fick Nobels fredspris. Presidenten i Internationella Fredsbyrån, tidigare ordföranden i Svenska Freds Tomas Magnusson säger i DN: "Att ge priset till EU strider mot Alfred Nobels testamente. Norrmännen har gjort det här till ett politiskt pris….Den norska Nobelkommittén har skapat sina egna kriterier och ger till exempel priset för insatser inom miljö- och kvinnofrågor. De skulle lika gärna kunna ge EU priset i litteratur och medicin". Tomas hördes i samma ämne här i Radio Tuff i slutet av oktober.

….till Tuffs partner Lina Vuskovic, som nu tackar för de 10 000 kr som Tuff nyligen skickade: Hon skriver: "Tack så mycket för er generösa hjälp inför ännu en jul. En del av pengarna kommer att användas för julklappar till fattiga pensionärer i Belgrad. En annan del kommer att användas varje månad till medicin och andra förnödenheter till fattiga gamla. Den gamla flyktingkvinnan Milka har tvingats amputera ena benet och hon kan nu få en rullstol."

….till Fria tidningen, som (8/12) har två helsidor om Mordechai Vanunu. Han avslöjade redan 1986 Israels kärnvapenprogram. Kidnappades därför i utlandet av den självsvåldiga israeliska säkerhetstjänsten Mossad och dömdes till 18 år i israeliskt fängelse. Han får fortfarande inte lämna Israel eller prata med utlänningar. Han har sju gånger arresterats för brott mot detta märkliga förbud.

….till de många solidariska som inför julen köpt Tuffs mangogram, bland annat som julhälsningar. Bara på ett par veckor i december har på Tuffs insamlingskonto pg 79 36 36-2 för mangogram kommit in ca 5000 kr. Det blir i indiska Dharampurs många fattiga byar ca 1000 mangoträd, dignande av läckra A-vitaminrika frukter.

…till Tuffs höstkampanj för en skola i fattiga och krigsdrabbade Kongo. Redan har vi finansierat ett klassrum med 25 000 kr och insamlingen till ett andra klassrum har hittills inbringat 18 175 kr. Det behövs alltså nästan 7 000 kr till, så gynna gärna Tuffs insamlingskonto pg 79 36 36-2

….till Maj Britt Theorin, som den 22 december fyller 80. Hon har länge varit en inspirationskälla för oss som arbetar mot krig och militarism och för fred och ickevåld. Hon är ännu oförtrutet aktiv, vilket framgår när hon alldeles strax intervjuas i detta Radio Tuff. Fredag den 21 december kl 13-16 hyllas hon vid ett offentligt möte i ABF-huset, Sveavägen 41. Där talar en rad framstående personer om hennes insatser.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar