söndag, december 23

De självutnämnda "antirasisternas" korståg.

Snart är julhysterin tack och lov över. Hoppas att inte någon med spelad överkänslighet passar på att tolka detta som hets mot religiösa av särskild sort. I morgon är det rentav julafton. Då samlas svenska folket framför TV för att bland annat titta på Kalle Anka.

Nu har detta oskyldiga program drabbats av censur. Delar som påstås vara rasistiska har tagits bort.. En annorlunda vinkling än den jätteängsligt politiskt korrekta förekom i Aftonbladet i en artikel nyligen av Elisabet Höglund.

"Släpp saxen eller klipp bort rubbet"
Höglunds text har rubriken "Släpp saxen eller klipp bort rubbet". Hon nämner bråket om Tintin i Kongo och undrar när "dumheterna ska ta slut". Hon menar ironiskt att censurivrarna bortser från andra inslag: Hon skriver:

" Vem tillverkar till exempel leksakerna i tomtens leksaksfabrik? Jo, små tomtenissar! Detta kallas barnarbete. Walt Disneys tomtefar utnyttjar små barn att gratis och under starkt pressade förhållanden tillverka de leksaker som Tomten sen ska skänka till de 'snälla' barnen. Men barnarbete är väl förbjudet i hela västvärlden? Ständigt jagar västliga journalister giriga leksaksfabrikörer i kinesiska fabriker för att avslöja deras grymma barnarbete."

Och även andra folkkära sagor får en släng av hennes ironiska slev:

"Har ni tänkt på avsnittet om Snövit och de sju dvärgarna? Är det acceptabelt att under årtionden göra stackars män som drabbats av småväxthet till allmänt åtlöje så här? Det är i varje fall betydligt allvarligare än när en liten dockflicka inte blir godkänd av tomten förrän hon lärt sig att säga 'mamma'. Eller vad säger ni om bilden av den italienske pizzabagaren, som bjuder Lady och Lufsen på spagetti och sjunger 'Bella notte' för dem? Någon värre schablonbild av en pizzabagare har jag aldrig sett."

Kort sagt: Elisabet Höglund vill slippa hyckleriet.

Min egen politiskt korrekta "rasism"
I många år har jag varit programledare på Tyresöradion. (www.tyresoradion.se ) Där har jag släppt fram tusentals historier, inte alltid rumsrena. Bland annat har vi berättat hundratals elaka historier om människor med en särskild hårfärg, rena rasismen alltså. Märkligt nog har vi aldrig blivit förebrådda för dessa blondinhistorier. Det tycks vara både halal och kosher att driva med blondiner. Men kanske betraktar vi dem som tillräckligt intelligenta för att kunna skilja mellan humor och hets.

På Sveriges Radio får till exempel Täppas Fogelberg oemotsagd drämma till med "nazistblonda". Men Hitlers lilla löjliga mustasch var ju inte blond utan svart och hans elittrupper, SS, svartklädda. Men oj vilket liv det skulle bli om någon skulle våga säga "nazistsvarta"! AIK-are får vi heller inte kalla för svartingar längre, även om de är klädda i svart och deras supporterklubb stolt kallar sig för Black Army. Själv fortsätter jag dock att kalla oss västerlänningar för vitingar.

"Antirasismen" har mer än vanligt blivit självgoda trendnissars lekstuga och födkrok. Ser att en av de mest etnocentriska (läs: mest aggressiva) av kommittéer nu fått ytterligare en halv miljon av skattebetalarna.

Konkret antirasism
Samtidigt som Tintin-debatten blossade upp inledde vi i Tyresö Ulands- och FredsFörening (TUFF) en insamling för byggande av en skola i fattiga och krigsdrabbade Kongo. Ett klassrum har vi redan finansierat. På ett per månader har solidariska och i praktiken (inte bara i retoriken) antirasistiska människor lämnat bidrag på 19 000 kr till ett andra klassrum. Det har de gjort genom insättningar på Tuffs insamlingskonto pg 79 36 36 -2.

Tänk så många skolor i Afrika som skulle kunna byggas, om bara en procent av det som beskäftiga opinionsbildare tjänat på sistone med sina varningar för "rasism" inte bara hade hamnat i deras egna fickor!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar