söndag, november 18

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1328) 18/11 2012 till....

….till Hampus Eckerman, som vid ett offentligt Tuff-möte den 7 november på ett mycket kunnigt och intressant sätt diskuterade mellanöstern och intelligent besvarade massor av frågor. Hampus hörs som vanligt här i Radio Tuff om en stund. (www.tyresoradion.se )

….till den kände Fårdalabon och läkaren Lennart Liedén, som inleder en träff i Tuffs populära diskussionscafé FilosoFika. Ämnet är "Civilisationens slut", platsen Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80 och tiden torsdag den 22 november kl 19-21. Redan på 60-talet var Lennart medförfattare till en banbrytande bok om icke-våld med titeln "Fredspolitik--Civilmotstånd"

….till Tuff-aktivisterna Bitte Isacsson och Margareta Svahn, som bland annat städat Tuff-lokalen, så full av papper och loppisprylar. Margareta leder dessutom en grupp som försöker ordna ett Tuff-arkiv, ett veritabelt hästjobb, eftersom föreningen i över 45 år haft en sådan intensiv verksamhet.
….till Tuff-styrelsen, som nu beslutat att skicka 170 000 kr till indiska partners för deras fina verksamhet bland Tuff-skolorna i Dharampur. Samtidigt beslöts att skicka 10 000 kr för att litegrann förgylla julen för fattiga gamla i Belgrad.

….till de kloka människor som använder Tuffs mangogram för att gratulera eller beklaga någons sorg. Bland indiska Dharampurs fattiga byar finns redan 110 000 mangoträd. En planta kostar ungefär fem kronor. Ett mangogram för 100 kr bidrar alltså till 20 nya träd, för 200 kr till 40 träd osv. Nu inför jul finns särskilda julmangogram att användas som julkort. De är färggrant tecknade av indiska elever och kostar från tio kronor, dvs två träd. Finns att beställa av Monica, tel 712 2581 eller på monica.schelin@brevet.nu

....till de solidariska människor som generöst bidragit till Tuffs höstkampanj att finansiera en skola bland fattiga byar i Kongo. Föreningen har redan bidragit till ett klassrum och nu gäller det ett andra klassrum som kostar 25 000 kr. Bidrag mottages tacksamt på Tuffs insamlingskonto, pg 793636-2. Lägg märke till att ingen i Tuff är avlönad, så vi kan skicka varenda insamlad krona oavkortat till ändamålet.

….till den kände amerikansk-judiske professorn och dissidenten Noam Chomsky, som nyligen besökte det nu så aktuella Gaza. I Information Clearing House har han (7/11) skrivit en text under rubriken "To humiliate and degrade" [Att förödmjuka och förnedra] Han inleder så här: "Bara en enda natt i fängelse är nog för att ge en försmak av vad det är att vara under total kontroll av en yttre kraft. Det tar knappast mer än en dag i Gaza för att börja inse vad det måste vara att försöka överleva i världens största friluftsfängelse, där en och en halv miljon människor i världens mest tätbefolkade område är konstant utsatta för slumpartad och barbarisk terror och godtycklig bestraffning med inget annat syfte än att förödmjuka och förnedra och med det vidare målet att palestiniernas hopp om en anständig framtid skall krossas och att det överväldigande globala stödet för en diplomatisk överenskommelse som kan garantera deras rättigheter kommer att ignoreras."

….till "Succékanalen 91,4 Tyresöradion", som bland de tolv programmen nu också sänder en repris från 1996 med de numera bortgångna Tyresöborna Robert Stieger och Ernest Falkirk. I unga år var de med som soldater på olika sidor i andra världskriget. De berättar om vad krig egentligen är, tar skarpt avstånd från förljugna Hollywoodfilmer om krigets ära och hjältemod och menar att pacifism och krigsmotstånd är det enda rimliga alternativet. De kan höras 4-25 november också på www.tyresoradion.se

....till de Tuff-aktivister, som lördag den 1 december kl 10-14 finns vid bokbord i Tyresö centrum. Då finns bland annat chansen att köpa julmangogram och fredslitteratur, t ex Åke Sandins bok "Förbannad pacifist".





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar