lördag, november 3

ROSOR från RADI0 TUFF (1327) 4-18 nov. 2012 till….

….till Sydsvenskan som (26/10) skriver att svensk krigsmakt genom sina skjutövningar håller på att blyförgifta Vätterns dricksvatten. Nu tänds vårdkasar på Vätterns östra strand och kyrkorna låter sina klockor ringa i protest. Artikeln slutar med följande ord: "Att med berått mod förstöra dricksvattnet är ju vad fienderna brukade göra i urminnes tider."

....till engelsmannen Harry Patch (1898-2009), som blev den siste överlevande deltagaren i första världskriget. Han förklarade: "Första världskriget var ingenting annat än ett legaliserat massmord. Alltför många dog. Krig är inte värt ett enda liv utan en planerad och godtagen slakt av mänskliga varelser." Premiärminister Cameron borde ha lyssnat på den gamle krigsveteranen, när han redan nu börjat planera hundraårsminnet av krigets utbrott 1914 för att med pompa och ståt fira Englands insatser för "frihet och demokrati". Det förljugna i detta är att England 1914 inte var någon demokrati, och att den fjärdedel av världens folk britterna som kolonialherrar härskade över varken hade frihet eller demokrati.

….till Lars-Gunnar Liljestrand och Shahpoor Omidy som på ett väldigt kunnigt och intressant sätt inledde ett mycket givande Tuff-möte om Afghanistan den 29 oktober, Lars-Gunnar, ordförande i föreningen Afghanistansolidaritet, påpekade bland annat att Sverige genom sina militärer i Afghanistan nu efter 200 år av fred faktiskt befinner sig i krig under Nato-befäl, medan flera Natoländer redan har dragit bort sina trupper. Shahpoor, uppvuxen i Afghanistan, berättade hur afghanerna vid USA:s invasion för 11 år sedan hade höga förväntningar på ett bättre liv men förhoppningarna kom snart på skam och att det nu är värre än på mycket länge. Mötet finns skildrat bland annat med bild i Afghanistan-solidaritets nyhetsbrev den 1 november, som syns om du klickar på http://www.tyresoradion.se/misc/nyhetsbrev1november.pdf

….till nästa Tuff-möte, som sker redan onsdag den 7 november kl 19 i Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80. Då har vi förmånen att få fråga och diskutera med Hampus Eckerman, vars rappa rapporter har varit ett omtyckt inslag i Radio Tuff under många år. Fika, gemyt och diskussion ingår.

….till Tuffs indiska partners Bhikhu och Kokila Vyas, som nyligen ordnade en skolresa för 55 tiondeklassare till floden Ganges och huvudstaden Delhi. Dessa tonåringar från Tuff-skolorna i Dharampur, det tidigare så gudsförgätna området med illiterat stambefolkning, hade tidigare sällan varit utanför hemområdet.

....till Mohamed Omar som i Sveriges Radios "Studio Ett" (30/10) starkt kritiserade Saudiarabien. Han påpekade, att landet gynnar en intolerant och fundamentalistisk variant av islam, nämligen wahabismen. Han ansåg att saudierna är världens värsta sponsorer av terrorism, vilken främst drabbar andra muslimer. Han nämnde bilbomber i Irak men vågade också påpeka att samma terror drabbar oskyldiga syrier, misstänkta för att inte vara "rättrogna" muslimer.

….till dem som visar konkret antirasism genom att bidra till den skolbyggnad i Kongo som Tuff nu kampanjar för. (Se artikel i Tyresö Nyheter genom att klicka på http://www.tyresonyheter.nu/15tn6.pdf) Hittills har nästan 10000 kr satts in på Tuffs insamlingskonto pg 793636-2, främst för att tre bidragsgivare har varit särskilt generösa. Annars är det alltför få som velat lätta litegrann på plånboken. Tuff har redan bidragit till ett klassrum, men det behövs 25 000 kr också till ett andra klassrum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar