torsdag, september 27

Lyssna på www.tyresoradion.se !

På Tyresöradion hörs bland annat Tyresö Ulands och FredsFörenings Radio Tuff med ett nytt program varannan söndag kl 17 och hörs sedan fyra ggr per dygn på 91,4 MHz men när som helst på www.tyresoradion.se

Välkommen på ett aktuellt Tuff-möte på onsdag den 3 oktober! Då inleder Al Burke en diskussion om Syrien, om mediernas bevakning av inbördeskriget och olika länders inställning till de båda stridande sidorna. Al Burke är amerikansk-svensk och hörs nu i Radio Tuff. Se nedan.

Plats: Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80, Tyresö. Tid: Onsdag 3 oktober kl 19. Fika, diskussionslusta och gemyt ingår.

PÅANNONS: RADIO TUFF 1324

Veckans rosor delas ut till ett Tuff-projekt, solidariska bidragsgivare, en TV-film, en DN-artikel, en fredstidning, två israeler, ett upprop för Palestina och en amerikansk-svensk mötesinledare.

Al Burke, som inleder ett Tuff-möte den 3 oktober, intervjuas om mediernas bild av Syrien, dess rebeller och olika länders inställning till inbördeskriget.

Hampus Eckerman rapporterar om barnkära argentinska vildkattor, skyddandet av den afghanske presidentens bror, olika demonstrationer i muslimska länder och kritiserar Dag Hammarskjölds roll under Kongokrisen på 1960-talet.

Åke Sandins krönika har rubriken "Fientliga extremister behöver varandra" och handlar om en tafflig amerikansk film och våldsamma protester i muslimska länder.
------------------------------------------
Tidigare Radio Tuff hörs i fliken "Arkiv" på www.tyresoradion.se  Förra Radio Tuff hade innehållet:

PÅANNONS: RADIO TUFF 1323

Veckans rosor delas ut till en fredsförening, en f d politiker, en brittisk journalist, en engelsk och en tysk tidning, en amerikansk professor, en indisk journalist och två solidariska Tyresöbor.

Åke Sandins krönika har rubriken "Minnena av krigens 'hjältar' och offer". Den handlar bl a om "flyghjältarna" och vad de ställer till med.

Hampus Eckerman fortsätter att rapportera från Nordkorea: Ledarkult, vänlighet, bekräftade och motbevisade fördomar, mat, hotbilder m m

Svenska Freds generalsekreterare Christoffer Burnett-Cargill berättar om medlemsökning, inställningen till de nya Jas-planerna och Internationella Fredsdagen den 21 september.
------------------------------------------------
Men det görs och hörs också många andra program på 91,4 och www.tyresoradion.se . Här kommer korta sammanfattningar av de tolv halvtimmar som sänds nu:

9/9-30/9:

Ingenjören Clas-Göran Svensson i Fårdala tappade talet i sex år efter en stroke men kämpade sig tillbaka. Han minns tiden på LM i Bollmora och berättar om sitt nuvarande liv i rullstol men berömmer de personliga assistenter som hjälper honom. Har stor glädje av Tyresöradion.

Maria Valdivia på Mellanbergsvägen jobbar som personlig assistent. Hon är uppvuxen i Peru, vars många sevärdheter hon berättar om. Hon tycker att Sverige är "tryggt". Hon förklarar också en del språkliga olikheter.

Paret Helena Karlsson och Berne Albertsson bor på Vårliden. Hon är författare och gjorde senast det skräckfyllda teaterstycket Silverpilen på Spårvägsmuseet och håller på med en bok om asavärlden. Berne är reklamman men har tidigare jobbat på sjukhus med att bl a bota snarkningar.

Josefin Roos' senaste bok hette "Kura skymning" och nu har hennes bok "Resan till Vintergatan" just kommit ut. Den handlar om lilla Amanda i rymden och är fint illustrerad av Miguel Escribano. Hon berättar också om sina nya bokplaner..

16/9-7/10:

Bille Holmér är en Tyresökille som minns tonårstiden i Bollmora och Nyboda skola. Han berättar om jobb i butik och på byggen, har haft byggfirma och har nu transportrörelse med lastbilar. Han intervjuas också om hundar, sitt målande och sin nyfikenhet på Dalai Lama.

Nina Brogärd, Peter Dicke, Terje Engh och Anders Gullberg dokumenterar folkhumorn med historier, limerickar och allmänt flabb och gnabb. (Repris från 2008)

Carola Andersson och Daniela Orre arbetar på restaurang i Tyresö centrum. De berättar om gäster och maträtter men också om Carolas Sköndal och Danielas Kristinehamn. Daniela sjunger låten "Gubben i lådan".

I Tyresö Ulands o FredsFörenings Radio Tuff (1323-24) delas det ut "rosor”, tuffa krönikor läses, Hampus Eckerman rapporterar från Asien, freds- och solidaritetsaktiva intervjuas. Programledare: Åke Sandin och Monica Schelin.

23/9-14/10:

Gunnel Agrell Lundgren och Carl-Olof Strand berättar om föreningen SeniorNets många olika trevliga aktiviteter för att lära medlemmarna att bättre använda datorer

Eva Philblad och Åsa Wetenkamp är systrar uppvuxna i Tyresö. Eva bor på Björkbacken och Åsa i Hannover. De intervjuas om sin barn- och ungdom och berättar om sina nuvarande bostadsorter men det blir också tal om barn, hund, kolonilott, handboll, språk och till och med potatisstölder.

Anita Steinholz (Trollbäcken) och Helena Gällefors (Vendelsö) är systrar födda Fernström. De har båda sysslat med sjukvård och är nu distriktssköterskor och ägnar sig bland annat åt hemsjukvård av gamla. Det blir också tal om fritidssysselsättningar såsom hund, tennis m m

Värmlänningen Lars-Ove Mogren bor i Trollbäcken och har arbetat med elkraftteknik på Billerud och ASEA men ofta ryckt ut som expert till USA, Malaysia och Sydkorea. Han menar att svensk teknik ligger i framkant, bl a genom smarta rationaliseringar. Han intervjuas också sitt engagemang för kyrkans gosskör.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar