lördag, juli 14

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1319) 15-29/7 2012 till….


….till Tuffs indiske partner Bhikhu Vyas som nu skickat en omfattande News Bulletin om de Tuff-stödda projekten i Indien. Där tackar han inte bara Tuff för stödet utan nämner med stor beundran de fina insatserna av Tyresö Skola, Kumla skola (Tyresö) och Alléskolan i Lerum.

….till Bengt Citron, vilken som vanligt med berömvärd snabbhet lagt in Bhikhus rapport på hemsidan http://www.tuff.fred.se/  Där hittar man för övrigt massor av information om Tuff.

….till Tuffs ordförande Sylvia Ljungdahl, som nu fixat tillstånd för att Tuff får plats i Tyresö centrum måndagen den 6 augusti kl 15-18 för att på årsdagen av Hiroshimas förintelse påminna om hotet från kärnvapen och behovet av folkligt motstånd mot världens många militarister.

….till Anti-imperialistiska 4 juli-kommittén, som bland annat hävdar: "USAs självständighetsförklaring 1776 var en milstolpe för mänskligheten på väg till FN:deklarationen om mänskliga rättigheter till försvar för jordens utsugna, för nationernas rätt till kontroll över egna resurser, till en rättvis ekonomisk världsordning, till frihet och demokrati. Vi firar den 4 juli som en frihetsdag riktad mot USAs världsomfattande brott mot de mänskliga rättigheterna, mot folkens självbestämmande och mänsklighetens överlevnad."


....till Jonathan Cook i Information Clearing House (26/6), som ironiserar över alla de så kallade "humanitära krig" som västliga aggressioner alltmer ofta kallas. Han påpekar att George Bush, Tony Blair och Barack Obama nog har mera blod på händerna än de flesta arabiska diktatorer. Medan man överser med till exempel Saudiarabiens brott mot de mänskliga rättigheterna utser man som syndabockar arabländer som spjärnar emot amerikanska och israeliska intressen.

….till minnet av den nyligen avlidne diplomatveteranen Sverker Åström. Föreningen IrakSolidaritet påminner om hans syn på anfallet mot Irak 2003: "Irakkriget, det utan tvekan allvarligaste brottet mot folkrätten och FN-stadgan efter andra världskriget". Det påminns också om att världen och Sverige upplevde de kanske största protesterna mot ett krig någonsin då miljoner människor strömmade ut på gator och torg den 15 februari 2003 för att visa sin avsky för det hotande kriget mot Irak.

….till Sydsvenskan som (6/7) publicerar en artikel av den finlandssvenska professorn Merete Mazzarella. Den har rubriken "Barn kan aldrig vara fiender" och nämner ett svart men föga uppmärksammat kapitel i dansk historia. Det var när danska läkare efter kriget vägrade att behandla tyska flyktingbarn, som led av sjukdomar som tarminfektioner, uttorkning, undernäring och scharlakansfeber. Omkring 7000 av dem dog. Krig tycks alltså också i schyssta demokratiska länder uppamma en rasism som förstör den mest elementära läkaretik.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar