tisdag, juli 17

Läsvärda insändare

ENORMA PENGAR STYR IDROTTEN
För någon vecka sedan intervjuade jag för http://www.tyresoradion.se/  Jan Wallin i Ullånger. Han är bland annat pappa till skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg, För länge sedan spelade han och jag fotboll i samma lag. Vi mindes att vi var tacksamma om vi fick gratis resor till bortamatcherna och en sockerdricka i halvtid.

Men nu är det enorma pengar i idrotten. Zlatan som förekommer väldigt ofta i våra mediet lär få 120 miljoner kr per år i sin nya klubb. Det tycker insändarskribenten Rolf Hägglund (DN 16/7) är absurt:

"Vad gör denna högavlönade svensk för dessa pengar? Uppfinner han bot mot cancer eller alzheimer? Medlar han fred i och mellan alla världens länder? Får han den svenska välfärden att fungera till hundra procent? Nej -- han sparkar på en boll."

LÖJLIGT ATT KRONPRINSESSAN FIRAS PÅ ENGELSKA
Vår hårt mediebevakade kronprinsessa har nyligen fyllt år. Stora festligheter också på TV. Men Nils Eriksson (DN 17/7) tycker att fjäsket för engelskan är löjligt och skriver:

Det är förunderligt att svensk TV vid firandet av Sveriges tronföljare med svenska artister på en svensk ö inte kan åstadkomma ett svenskt program på svenska språket utan måste bjuda på engelska texter. Det är rent löjligt. Vi har alldeles tillräckligt med engelska i all annan underhållning.

Han skriver vidare:

Om det är så att man vill vara internationell --och det vore alls inte fel-- då borde man bjuda in artister som sjunger på ryska, mandarin, japanska, tyska, arabiska, spanska, serbiska, hindi med flera språk.

ÅTERUPPBYGGNADEN AV GAZA
Signaturan "Pedro" (DN 17/7) ironiserar över försöken att återuppbygga det delvis av krig förstörda Gaza:

"Israel har ett fantastiskt affärsupplägg. Först bombar man Gaza, sen vill man vara med och konkurrera om återuppbyggnadskontrakt. Strålande!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar