lördag, maj 19

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1315) 20 maj 2012 till….

….till Kumla skola, Tyresö, som vid sitt dagsverke den 9 maj för bland annat Tuff-projekten i Indien jobbade in över 73 000 kr och resultatet väntas bli ännu större, när alla pengar hunnit komma in.

….till världens äldsta nu existerande fredsrörelse, Svenska Freds, som den 26-27 maj har sin 129:e (!) årskongress, den här gången i Gamla stan Stockholm.

….till människorättsorganisationen Human Rights Watch, som nu kräver att Nato utreder civila offer vid flygattackerna mot Libyen i fjol. Nato med svensk hjälp företog 9 500 flygattacker över Libyen med den underligt kontraproduktiva förevändningen "att skydda civila". Bland annat deltog Natoflyget i attacken som ledde till infångandet och dödandet av Muammar Gadaffi. Hans död förhindrade att han ställdes inför rätta i Haag, säkert till lättnad för många västliga ledare, vilkas förbindelser med Gaddafi han kunnat berätta om.

….till indiern Nilotpal Basu, som besökt Syrien och en ger annan bild av händelserna där än våra västliga medier. Om dessa skriver han bland annat: "De som är ansvariga för en miljon offer i Irak kräver nu att Syrien måste bli straffat för några tusen, för vilka de inte direkt är ansvariga." Han ironiserar också över stödet till den syriska oppositionen från föga demokratiska Gulf-stater, som nu högljutt klagar över bristande demokrati i Syrien.

....till den kristna biståndsorganisation Diakonia, som protesterar mot att över 60 EU-finansierade projekt på palestinskt territorium nu förstörts av Israel från 2011 och framåt. "För oss som arbetar med bistånd är det oacceptabelt när en stridande part förstör bistånd till civila. Enligt Genèvekonventionen är det jämförbart med krigshandlingar mot civilbefolkning och måste fördömas", säger Diakonias generalsekreterare Bo Forsberg.


….till de ca 8000 judiska akademiker och personligheter, som struntar i den etnocentriska lojaliteten. De anses vara ett hot mot Israel på grund av sina självständiga åsikter och stämplas därför på en "Shit List" som "självhatande judar".

….till amerikansksvensken Al Burke, som i sina många pressklipp nu påminner om Albert Einsteins ord: "I detta sammanhang kan jag inte underlåta att tala om hjordväsendets värsta utväxt, militären, som jag hatar. Den som kan marschera i ordnat led i takt efter musik har mitt förakt. Sin stora hjärna har han fått av misstag, han skulle gott kunna reda sig med ryggmärgen. Denna civilisationens skamfläck borde man snarast möjligt utplåna. Heroism på kommando, meningslösa våldshandlingar, äcklig fosterländskhet, jag hatar dem intensivt."

….till lockande Tuff-arrangemang. Redan tisdag den 22 maj finns i Tuff-lokalen Myggdalsvägen 80 Rolf Lindahl från Svenska Freds, som inleder ett möte om svensk vapenexport och Saudiaffären. Och lördag den 2 juni kl 11-15 kan vi fynda vid Tuffs stora vårloppis mellan Bollmorahallen och entrén till Tyresö centrum.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar