måndag, maj 14

Aktuella program på www.tyresoradion.se

Tyresö Ulands- och FredsFörenings RADIO TUFFs 1314:e sändning hörs på 91,4 MHz från söndag 6 majl och sedan 4 ggr per dygn till den 20 maj, när ett nytt Radio Tuff första gången sänds kl 17. Men programmet kan när som helst avlyssnas på http://www.tyresoradion.se/  där man också i fliken ”Arkiv” kan lyssna på tidigare Radio Tuff och andra program samt se många hundra omdömen om radion i fliken ”Sagt om 91,4”.

PÅANNONS av RADIO TUFF NR 1314:
Veckans rosor delas ut till en indisk partner, tuff-aktivister, en förbjuden strof, två debattörer om kärnvapen, Israels vice premiärminister, en mellanösternkännare och till lockande Tuff-möten

Inför ett Tuff-möte den 22 maj berättar Rolf Lindahl, kampanjledare mot vapenexport hos Svenska Freds, om Sveriges stora vapenexport, bl a till diktaturländer såsom Saudiarabien.

Åke Sandins krönika har rubriken "Drevet: Malmö 'hatets hamn'?" och nämner också beskyllningarna mot fredsforskaren Johan Galtung.

Ett mångskiftande kåseri av Åke Sandin om Hampus Eckermans insatser på radion, om ryska "ubåtar", om det känsliga ämnet kvinnokläder och om att gå motvinds.
----------------------------------------------

Snart på 18-e året fortsätter programledaren Åke Sandin att sända fyra eller fem nya halvtimmesprogram i veckan (hörs fyra ggr per dygn i tre veckor) på Succékanalen 91,4 MHz, som också hörs på webben www.tyresoradion.se  Just nu hörs:

29/4-20/5:

20-årige Viktor Bengtsson bor i Gimmersta, är elevassistent och har varit konfirmationsassistent med besök i Assisi, engagerad i miljöfrågor, berättar om en lång vistelse i Singapore med fotografering och dykning ner till 30 m.

Nicklas Manns med bostad på Dyviks udde leder ett larmföretag. Han är ordförande i Trollbäckens Tennisklubb, vars omfattande verksamhet han skildrar med både elitspelare och en så stor bredd och ungdomsverksamhet att nya banor behövs.

Miza och Marcus Landström i Trollbäcken har förbindelser med Kongo, vars krig, fattigdom och andra problem de skildrar. De ger konkret hjälp, inte minst till funktionshindrade barn.

Ebbe Björkman i del 5 om den finlandssvenska poeten Edith Södergrans erotiska dikter, mansförakt, tbc, påverkan från Nietsche och inbördeskrigets elände 1918.

6/5-27/5:

K-G Lindeberg, Göran Stenberg och Holger Svensson är aktiva i Trollbäcken Lions. De berättar om klubbens verksamhet för miljövård och bistånd och inte minst om Trollbäckendagarna 25-27 maj med massor av lockande evenemang.

I Kjell Anderssons diskussionscirkel hörs Sven Lionell, Hans Eriksson och Gunnar Nordh samtala om idrott, politik, jämlikhet och andra aktuella och viktiga ämnen.

Terje Engh i samtal med Trollbäckenbon och fotografen Ulf Holmstedt, som blivit lurad på miljoner kr av en skum typ, nu försvunnen

Tyresö Ulands o FredsFörenings Radio Tuff (1314-15) nu på 27:e året: ”Rosor”, krönikor, intervjuer om fred och internationell solidaritet. Programledare: Åke Sandin. Medarbetare: Monica Schelin och Hampus Eckerman
13/5-3/6:


SeniorNets Gunnel Agrell-Lundgren och Carl-Olof Strand rapporterar om Get-on-line-week och intervjuar bibliotekschefen Lars Andersson med flera.

Trollbäckenbon Lasse Persson växte upp på Brännkyrkagatan, har haft olika jobb och chefat för rörfirman Perlato, diskuterar upphandling och talar entusiastiskt om square dance.

Tyresöborna Klara Kazmi och Marco Deb har båda Indiska fäder. Det blir diskussion om Nyboda skola, yoga och låtskrivande. Vi hör tre av deras låtar.

Stephan Lindstein ger musikaliska och verbala glimtar från Föreningarnas Dag i Tyresö centrum den 21/4. Flera intervjuer görs och från scenen hörs läcker musik och intervjuer av föreningsaktivister


20/5-10/6:

Nina Brogärd, Anders Gullberg, Terje Engh och Åke Sandin glammar till med limerickar och historier, rumsrena och andra.

Åke Frick bor på Björkbacken men växte upp i Hjorthagen, där han spelade fotboll för Värtan. Han har jobbat som elektriker, ägnat sig åt Tyresö FF, varit aktiv i facket och nu i Tyresö PRO. Han är bl a nyfiken på Gunnar Sträng.

Malin Hedström i Trollbäcken har som kontaktperson Emma Agnerling som bor på fädernegården i Brevik. Det blir diskussion om gym, kvinnlig boxning, bakning, verksamheten på Café Ringen mm.

Felicia Alfredsson och Josefine Jalke tar nu studenten på Tyresö gymnasiums medielinje, som de berättar om. De intervjuas om studentfirandet, sina favoritämnen, framtidsplaner och om sin syn på etik och religion.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar