torsdag, augusti 18

TUFF-bladet hösten 2011

(Tyresö Ulands- och FredsFörening / TUFF skickar regelbundet ut TUFF-bladet till sin medlemmar Här kommer det senaste:)


Skolors jättefina insatser!
I slutet av vårterminen gjorde tre skolor väldigt fina insatser genom dagsverken för jämnåriga i fattiga indiska byar. Sammanlagt jobbade de in 151 316 kr. De tre skolorna som är värda stort beröm är Alléskolan i Floda, Tyresö skola och Kumla skola i Tyresö. Kumla skola, ofta kallad ”Skolvärldsmästare i internationell solidaritet”, bidrog med hela 66 606 kr. Eftersom ingen i Tuff är avlönad sänds varenda krona oavkortat till våra duktiga partners i Indien.

Besök av indiska partners
Den 7-22 maj besöktes Tuff och Sverige av tre indiska partners. Det var Bhikhu och Kokila Vyas, som sedan över 30 år på ett utmärkt sätt till skolor, brunnar, dammar och annat för de fattigaste av de fattiga har använt pengarna från Tuff. Den tredje gästen Rajesh Shah är en företagare från Bombay (Mumbai). Han blev så imponerad av alla Tuff-projekten i många små byar, att han nu tillhör de välbeställda indier, som sedan flera år stöder projekten. Alla tre framträdde i fem skolor, på ett offentligt möte, träffade ledande kommunpolitiker och hördes under halvtimmar på Tyresöradion.

Nu 108 000 mangoträd!
I indiska Dharampurs många små fattiga byar led folket länge av bland annat nattblindhet till följd av vitaminbrist. Sedan många år har ett av Tuff-projekten varit att plantera mangoträd i byarna. Nu finns där 108 000 mangoträd . Bara i sommar har 5 250 plantor satts. Inte minst Tuffs mangogram, ”den perfekta gåvan” har bidragit till det. De finns ”för att gratulera”, ”I stället för blommor” och ”Till minne av”. De kan beställas av bland annat Monica Schelin, tel 08 – 712 2581 och på tuffmail@spray.se

Mycket TUFF-information
Om de många Tuffprojekten i Indien och andra länder kan mycken information inhämtas på den omfattande hemsidan www.tuff.fred.se Och Radio Tuff har nu hörts varenda vecka i 26 år, Sändning nr 1296 hördes på 91,4 MHz den 21 augusti, men Tyresöradion hörs nu när som helst och var som helst i världen, om du klickar på www.tyresoradion.se Texter från Radio Tuff finns på www.tuffradio.info.se och i bloggen www.tuffsandin.blogspot.com Omdömen om Radio Tuff mottages tacksamt.

Tuff ökar i medlemsantal
Tuffs medlemsantal ökar. Hittills i år har 34 nya blivit medlemmar. Det är oerhört viktigt för en förening utan offentliga bidrag, så att hyran för Tuff-lokalen och andra utgifter kan betalas. Ett stort tack till alla som skickar gåvor till Tuffs plusgiro 16 01 37 -6 ! Heders!

Målet i år: 400 medlemmar
Det vore oerhört uppmuntrande och viktigt om vi år kunde nå vårt mål: 400 betalande Tuff-medlemmar, numera väldigt många för en lokal förening. Hjälp gärna till att värva nya, som kanske vill sätta in medlemsavgiften på 200 kr för enskild, 80 kr för eventuell familjemedlem, på Tuffs plusgiro 16 01 37 -6. I avgiften ingår utskick av kalendarier och TUFF-bladet, fredstidningen Pax samt den fina gemenskapen i Tuff med bland annat öppna styrelsemöten.

Välkommen på Tuff-möten!
Tuff arbetar i den fina folkrörelsetraditionen, inte bara genom att vi alla är oavlönade och inte har några offentliga bidrag. Vi arrangerar också offentliga möten i olika ämnen. Det är gemytliga och informella träffar med fika och dopp. De kommande arrangemangen framgår av bifogat kalendarium och finns att hitta också på www.tuff.fred.se Välkommen till exempel till Tyresöfestivalen lördag den 3 september kl 12-17 ! Där finns Tuff representerad.

Sökes: Bokföringskunnig
Tuffs kassa och insamlingskonto sköts utan svårigheter på frivillig väg, men det behövs en bokföringskunnig för att rent tekniskt fixa till ekonomin. Om du själv kan hjälpa till med det eller känner någon med bokföringskunskaper, så hör av dig, är du snäll. Om det kniper kan någon sorts ersättning ske.

CITATET.    Albert Camus:
”Om det finns många i dag, som i djupet av sina hjärtan avskyr våld och dödande, så finns det inte många som bryr sig om att erkänna, att detta tvingar dem att ta sina tankar och handlingar under omprövning”
--------------------------------------------------------------
Tuffs arbetsutskott aug-sept:: Erika Husberg, Lisa Norgren Benedictsson, Lena Sandin Kroos och Johan Rydén.

(Redaktör för TUFF-bladet: Åke Sandin, tel 08 – 712 4463)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar