fredag, augusti 19

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1296) 21/8 2011 till....

....till två politiska veteraner och tidigare Palmemedarbetare Thage G Petersson och Anders Ferm. På DN. DEBATT (11/8) skriver de under rubriken ”VÅRT NÄRMANDE TILL NATO SKER UTAN INSYN OCH DEBATT” bland annat: ”Försvarspolitikerna och militären har nu baxat oss fram till Natos port i stort sett utan debatt. Men det finns ett problem: Folket. Bara en av fem svenskar anser att vi bör gå med i Nato. Den säkerhetspolitik, som politikerna, militären och medierna håller på att genomföra saknar enligt opinionsundersökningarna folkligt stöd och folklig förankring. Man borde antingen ändra politik—eller skaffa ett annat folk!” Det där påminner lite om Bertolt Brechts ironiska ord om den östtyska regeringen vid arbetarupproret 1953: ”Om regeringen inte är nöjd med folket får man väl upplösa det och välja ett nytt”

....till Dagens Nyheters politiska redaktör Peter Wolodarski, som (11/8) skriver om finanskrisen och de ”åtta förlorade åren” under George W Bush. Han skriver att USA:s ekonomiska underskott också beror på ”att Bush till skillnad från republikanska presidenterna Eisenhower och Nixon valde att bedriva kostsamma krig utan att höja skatterna”.


....till fredsaktivisten och ordföranden i Hudiksvalls FN-förening Inger Holmlund, som i Hälsingetidningen skriver under rubriken ”Minns Hiroshima!”. Om världens många kärnvapen skriver hon: ”Det konstiga är att det är så märkligt tyst om detta dödliga hot mot hela mänsklighetens existens. Märkligt att vi människor inte vrålar till samfällt över detta vansinne. Vi borde stå darrande vid denna vår dårskap och förena oss i att avskaffa detta mest dödliga hot.”

....till Radio Tuffs medarbetare Hampus Eckerman, som på sin blogg ”Motbilder” skriver om den norske massmördaren Breivik och hans beundran för Israel. Hampus citerar Israel National News, en bosättarvänlig skrift, som förklarar att Breivik “är en stark anhängare till Israel”. Denne har i sitt manifest skrivit: “Låt oss slåss tillsammans med våra sionistiska bröder mot alla anti-sionister”. Vid ett annat tillfälle förklarar han: “Judar som stödjer multikulturalismen idag är lika mycket ett hot mot Israel och sionismen (judisk nationalism) som de är mot oss”. Den här kopplingen har inte oväntat tystats ned i västerländska medier.

....till den israeliske författaren Amos Oz, ofta tippad som mottagare av Nobels litteraturpris, och som nu (15/8) skriver om demonstrationerna i Israel. Han menar att resurserna har förslösats bl a på ”de miljarder som Israel investerat i bosättningarna, som både är det största misstaget och den största orättvisan i statens historia. För det andra de kolossala summor som slussats till de ultraortodoxa judiska skolor som fostrar generationer av okunniga odågor, fyllda av förakt mot staten, dess folk och 2000-talets realiteter”.

....till Jan Guillou, som intervjuad i DN (13/8) bland annat påminner om britternas koncentrationsläger för civila boer i Sydafrika kring sekelskiftet 1900. Mycket mera om detta finns under rubriken ”Krig och rasism för drygt 100 år sedan” i www.tuffsandin.blogspot.com

....till 1200 miljoner indier som den 15 augusti kunde fira sin nationaldag, 64 år efter frigörelsen från det brittiska kolonialväldet.

....till indiern Anna Nazare (det är en 70-årig man trots förnamnet), som i våras hungerstrejkade i bästa Gandhi-stil i protest mot att inte tillräckligt gjordes mot korruptionen i landet. Nazare har nyligen arresterats efter att ha inlett en ny hungerstrejk. Senare i detta Radio Tuff berättar Widad Zaki om korruptionen i sitt gamla hemland Irak

....till Tuffs indiske partner Bhikhu Vyas, som uttrycker stor beundran för Kumla skola (Tyresö), Tyresö skola och Alléskolan i Floda för att de vid sina dagsverken jobbade in sammanlagt 151 316 kr till Tuffs indiska projekt. Bhikhu nämner också att bara i sommar har 5250 mangoplantor distribuerats till fattiga i Dharampurs många byar. Sammanlagt har nu inte mindre än 108 000 mangoträd planterats. Inte minst har Tuffs mangogram, den perfekta presenten, bidragit till detta. Bhikhu skriver: ”The credit goes to Tuff for this exclusive and extremely useful program without a break, for all these years.”

....till Tuffs trogna medlemmar och till de 34 nya medlemmar som har registrerats i år. Jättebra! Medlemsavgiften är 200 kr för enskild och 80 kr för familjemedlem att sättas in på Tuffs plusgiro 16 01 37 -6. Välkommen som medlem! Du behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar