fredag, augusti 5

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1295) 7-21 aug. till....

....till läkaren Meit Krakau som på Dagens Nyheters insändarsida (3/8) skriver under rubriken ”Kärnvapen viktigare än barnens liv”. Hon nämner Hiroshimadagen den 6 augusti och skriver bland annat: ”Varje dag dör ca 1000 unga kvinnor i samband med graviditet och förlossning. Tillgång till vanlig förlossningsvård och familjeplanering skulle rädda de flesta, vilket beräknas kosta 12 miljarder dollar per år alltså en sjundedel av kärnvapenkostnaderna”.

....till dem som på olika håll i Sverige påminner om kärnvapenhotet genom att på Hiroshimadagen 6 augusti informera om detta djävulska vapen, I Tyresö centrum finns Tuff-aktivister, som diskuterar och delar ut flygblad och vädjar om stöd för föreningens freds- och solidaritetsarbete.

....till den demokratiske amerikanske kongressmannen Dennis Kucinich, som på tal om rustnings- och krigskostnaderna säger: ”Krig tar pengar från det amerikanska folket och ger dem till krigsprofitörerna

....till SSU:s manifestation för sina mördade norska partivänner. Den ägde rum den 29 juli på Sergels torg, som var knökfullt med flera tusen människor. Tal hölls av bland andra Ingvar Carlsson och Jonas Gardell. Dessa tal återges här på Tyresöradion, 91,4 MHz och på http://www.tyresoradion.se/

....till Uppsalas främste fredsaktivist Jan Viklund, utgivare av Gandhi Today, som på nätet lagt ut både Jonas Gardells och Ingvar Carlssons tal vid Norgemanifestationen 29 juli på Sergels torg. Lyssna genom att klicka på http://gandhitoday.org/blog/2011/07/jonas-gardell-vid-ssus-ljusmanifestion-for-norges-terror-offer/

....till Piteå-Tidningen, som (27/7) har en artikel om manifestationen mot att Natos militärer övar krig kring Vidsel i Norrbottens inland. 200 fredsaktivister från 17 länder deltog i manifestationen utanför det skyddsklassade området vid det som kallas Robot Försöksplats Norrland. Där har tidigare svenska stridsflygplan testats. De senaste åren har också utländska militärer, inte minst från Nato, haft övningar där. Manifestationen arrangerades av OFOG och en av deltagarna var 22-åriga Hilda Liljestrand från Piteå, som bland annat sa: ”Det är inte alla som är medvetna om att det är bombövningar här i Sverige. Vi vill göra människor medvetna och sedan vill vi stoppa krig. Och en annan flicka, Moa Lindholm, påpekar: ”Vi var väldigt fredliga och sjöng, dansade och skrek i våra rosa kläder. Det är fel att svenska staten hyr ut vår mark till att öva på något så dumt som krig.” Flera av deltagarna greps av polis.

....till vietnameser och amerikaner som nu minneshåller augusti 1961, då det kemiska giftet Agent Orange började användes i det amerikanska kriget i Vietnam. Massor av oskyldiga människor drabbades svårt liksom miljön i många trakter.

....till de glädjande många som i sommar köpt Tuffs mangogram för att gratulera eller hedra någon avlidens minne. För 5 kronor blir det ett nytt mangoträd i indiska Dharampurs många fattiga byar. Mangogram finns att beställa av Monica Schelin, tel 08 – 712 2581 eller på tuffmail@spray.se .

....till de överraskande många solidariska som mitt i sommaren blivit nya Tuff-medlemmar genom att på Tuffs plusgiro 16 01 37-6 sätta in årsavgiften 200 kr för enskild och 80 kr för familjemedlem. Du behövs som Tuff-medlem!

1 kommentar:

  1. Eva Ehrstedt7:10 em

    Bra Åke, att du har lagt in en blänkare om Dennis Kucinich. Han är värd allt beröm! En mycket bra politiker! Jag har pratat för honom länge.

    Jag ska skicka dig mer material om honom, så får du även möjligheten att lägga upp fördjupning ang. hans arbete i USA.

    SvaraRadera