lördag, mars 26

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1286) 27/3-10/4 till....

....till Sveriges Televisions program Nyhetsbyrån, som (15/3) hade en panel med Britt-Marie Mattsson, Annika Beijbom och Özz Nujen. De avslutade med att unisont fördöma svensk vapenexport till nordafrikanska länder, där svenska vapen nu har bidragit till att massdöda civila.

....till Tuffs indiska partners Bhikhu och Kokila Vyas samt Rajesh Shah, som nu bestämt sig för att besöka Tyresö 7-22 maj. De får då möjlighet att besöka de svenska skolor som så berömvärt bidragit till många skolor, brunnar, dammar, mangoträd och andra utmärkta projekt bland Indiens fattiga. Självklart kommer de också att diskutera pågående och kommande biståndsarbete med Tuff-aktivister och framträda vid ett offentligt möte, sannolikt den 16 maj.

....till amerikansksvensken Al Burke, författare av bl a ”Misery in the Name of Freedom. (The United States in Nicaragua 1909-1988) Nu kommenterar han den svenska villigheten att delta i bombningarna av Libyen: ”Förvandlingen av Sverige till ett krigarsamhälle i USA/NATOs tjänst, med eller utan ’FN-mandat’, är på väg att fullbordas. Med sitt frosseri i krigsporr och -propaganda spelar Aftonbladet en viktig roll i denna process -- möjligen den allra viktigaste med tanke på dess tidigare funktion som socialdemokratisk motvikt i den svenska medievärlden. Den nya världsordningen tycks innebära en oändlig följd av ’humanitära interventioner’ enligt ett standardrecept: flera veckor eller månader av mördande propaganda i bl.a. Aftonbladet mot den selektivt och för stunden utvalda Hitlergestalten, sedan bombanfall med eventuell ockupation av USA/NATO.”

....till Aftonbladets Olle Svenning, som (22/3) skriver om västvärldens kampanj för Gadaffi – före upproret -- under rubriken ”Parians Polare”. Där räknar han upp västliga statsmän, såsom Tony Blair och Silvio Berlusconi, som hjärtligt omfamnat Gadaffi och Svenning avslutar: ”Det är alldeles klart att västvärldens främsta intresse för Libyen aldrig någonsin handlat om demokrati”

....till Malmöpolitikens starke man Ilmar Reepalu. Han har fått besök av det penga- och mediemäktiga amerikanska Simon Wiesenthalcentret. Det förklarar i vanlig etnocentrisk stil att han ”andas konspirationsteorier mot judar på 1930-talet”. Men Reepalu viker sig inte utan säger: ”Man tar sig för pannan. De lever i tron att jag som ’borgmästare’ kan beordra vad polisen gör och inte gör. De vill inte acceptera att jag inte har den makten. Deras utgångspunkt är ungefär att jag får överhuvud taget inte uttala mig med någon kritik mot staten Israel, för då importerar jag en internationell konflikt till Malmö.”

....till amerikanskan Diana Johnstone som skrev boken ”Fools’ Crusade. Nato, Yugoslavia and Western Delusions”, om Natoanfallet på Jugoslavien 1999 och dess följder och nu drar paralleller med det och Libyen av i dag. Hon skriver bland annat: ”Som ’den nye Hitler’, mannen du älskar att hata och förinta, var Slobodan Milosevic en novis 1999, jämfört med Muammar Gadaffi i dag. Medierna hade mindre än ett decennium på sig att förvandla Milosevic till ett monster, medan de haft flera decennier på sig att göra detsamma med Gadaffi”. Hon påminner att det var föraktet för sådana exotiska figurer som bidrog till att västmakterna koloniserade Afrika och att till exempel sommarpalatset i Beijing härjades och plundrades av fransmän och engelsmän för att trygga fortsatt lönsam opiumhandel.

....till tyska tidningen Der Spiegel, som visat upprörande foton med skrattande amerikanska soldater invid dödade afghanska civila.

....till Succékanalen 91,4 http://www.tyresoradion.se som har två halvtimmar om Afghanistan, den ena med icke-våldsförespråkarna Lennart och Åsne Liedén, den andra med 19-årige gymnasisten Shahpoor Omidy, själv född i Afghanistan.

....till Bo Wallin, som sedan många år arbetar i Svenska Freds Örebro och som nu vänligt skriver: ”Får dåligt samvete när jag ser hur Tuff år ut och år in jobbar på. Skickar nu en hälsning och säger hur bra det är att ni finns och orkar med.”

....till den berömvärt aktiva Fredsrörelsen på Orust, som i brev till regering och riksdag kräver att svensk militär inte skall delta i Libyen och att svenska soldater tas hem från Afghanistan.

....till Tyresö Kultur- och Fritidsnämnd, som vid en gala (25/3) delade ut priser till många som gjort fina insatser för kommunens kultur- och idrottsliv. En av pristagarna var Radio Tuffs programledare sedan 26 år. Men det var många nominerade, som var väl värda att få priser, till exempel Peter Dicke, Jörgen Toresson med flera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar