fredag, augusti 27

Tuff-bladet hösten 2010

Solidariska skolor
Fyra skolor gjorde under vårterminen jättefina insatser för Tuffs indiska projekt. Deras arbete i dagsverken har givit imponerande resultat:
Kumla skola,Tyresö 45 218 kr
Tyresö skola 39 814
Alléskolan, Floda 47 090
Bergtorpskolan, Täby 58 860
Stort tack också för bidrag från enskilda givare!
Redan 100 000 mangoträd!!
Totalt i år har för Indien betalats in 210 492 kr på Tuffs insamlingskonto, pg 79 36 36-2. Av denna summa kom 10 160 kr för mangogram, den ”perfekta presenten”,som finns ”Till minne av” eller ”I stället för blommor” eller för ”att gratulera”. Våra partner har nu stolt meddelat att 100 000 mangoträd planterats i många fattiga indiska byar. Där ger de skugga och hälsa till hundratusentals människor, som tidigare lidit av nattblindhet i brist på A-vitamin.

Bhikhu och Koki till Tyresö
I drygt 30 år har Bhikhu och Kokila Vyas varit Tuffs främsta partners i Indien. De har flera ggr tidigare besökt Sverige och många besökare av projekten har åtnjutit deras stora gästfrihet, bl a i Tuff Friendship House. Vi får nu chans att träffa Bhikhu och Kokila, som vistas här ett par veckor från 21/9. Ett offentligt möte med dem planeras till torsdag 30 september kl 19 i Föreningsgården Kvarnhjulet, rum: Follbrinken. (Se kalendariet)

Rajesh en ny gäst hos Tuff
Rajesh Shah bor i Mumbai (Bombay) och har de senaste åren gjort fina insatser för projekten bland Dharampurs många fattiga byar, främst för Tuff-skolorna där. Han har många gånger i Indien hjälpt och logerat svenska besökare från Tuff och skolor. Han kommer nu tillsammans med Bhikhu och Kokila.

Vi stödde Ship to Gaza
Redan i april informerades på ett Tuff-möte och i Radio Tuff om icke-våldsaktionen Ship to Gaza, som skulle undsätta det krigsdrabbade Gaza med hjälp och förnödenheter. Tack vare solidariska bidrag från medlemmar kunde vi skicka 8 400 kr till projektet. Det skulle motsvara drygt åtta sjömil. Tyvärr stoppades ju fartygen och nio av deltagarna dödades.

Tuff slår radiorekord !
Radio Tuff hördes första gången 25 augusti 1985. Sedan dess har denna radio hörts varje vecka utan undantag i 25 år. Det är säkert ett rekord för frivilligt gjord radio. Ett nytt Radio Tuff kommer numera varannan söndag kl 17 och hörs sedan fyra gånger per dygn på 91,4 MHz och på nätet i www.tyresoradion.se Ett nytt Radio Tuff kommer alltså söndagarna 29/8 och 12/9 kl 17osv. Regelbundna medarbetare är Hampus Eckerman, Marianne Stieger (Malmö) och Monica Schelin. Men den som varit med hela tiden från starten 1985 är Åke Sandin, som gärna vill att lyssnare hör av sig med omdömen till ake.sandin@tyresoradion.se eller tel 08- 712 4463. Det får honom att orka.

Tuff, en äkta folkrörelse
Tuff är lite gammalmodigt, för vi jobbar i den stolta folkrörelsetraditionen för internationell solidaritet och mot krigiskt och annat våld. Och vi gör det oavlönat och utan offentliga bidrag. Det gör att vi är oberoende men samtidigt är vi dock helt beroende av våra kära medlemmar, glädjande många för en lokalförening. Frivillig-heten har den fördelen att vi kan skicka varje krona oavkortad till ändamålen i Indien, Irak, Afghanistan, Belgrad och Guatemala.

Tack snälla för allt stöd!
Det är tack vare våra medlemmar, som vi kan klara hyran för Tuff-lokalen på Myggdalsvägen och sändningsavgifterna för Radio Tuff. Utöver medlemsavgiften lämnar många också gåvor, under första halvåret över 10 000 kr. Heders!

Känner du någon...
som du tror skulle vara intresserad av att bli medlem i Tuff, försök påverka henne (honom) eller skicka namn och adress till Tuff, t ex till Monica Schelin, Björkbacksvägen 45, 135 40 Tyresö, ring 08-712 2581 eller e-posta till Tuff.

Bättre än Facebook!
Tuff anordnar möten, t ex diskussionscaféet Filosofika, gemytligt, tänkvärt och tolerant. Bättre att ses face to face än på Facebook. Redan Albert Camus varnade: ”Vi älskar via telefon, vi arbetar inte med material utan med maskiner, och vi dödar och dödas genom ombud. Vi vinner i renlighet men förlorar i förståelse”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar