torsdag, maj 27

Tuffs solidaritetspris till Tyresöskolor

Tyresö kan vara mycket stolt över att i många år gjort omfattande insatser för de fattigaste av de fattiga i Indien. Där har många skolbyggnader, hundratals brunnar, massor av dammar, 100 000 mangoträd och mycket annat finansierats av Tyresö Ulands- och FredsFörening, TUFF.

Pengarna har inte minst jobbats in av personal och elever vid Kumla skola, Tyresö skola och Strandskolan, som gjort dagsverken eller anordnat Öppet hus varje år. I Tuff finns en fond för att prisbelöna lokalt solidaritetsarbete. Därför kunde Radio Tuffs Monica Schelin och Åke Sandin den 15 april överlämna 6000 kr och ett diplom till Tyresö skola. Och den 3 maj överlämnade Tuff-ordföranden Sylvia Ljungdahl samt tuff-aktivisten och förra tennisstjärnan Lena Sandin samma pris till Strandskolan.

Strandskolans rektor: Magnus Duvnäs:
-- Jag känner mig hedrad över att Strandskolan fick det här priset. Det är helt i läroplanens anda att ge eleverna ett internationellt perspektiv genom att låta dem deltaga i praktiskt solidaritetsarbete. Alla på skolan uppskattade med stolthet priset.

Tuff-ordföranden Sylvia Ljungdahl förklarar:
-- I Tuff arbetar alla oavlönat, så varje insamlad krona skickas oavkortat till våra indiska partners, som lyckas göra mycket mera för pengarna än vad de skulle ha räckt till här hemma. Prissummorna kommer inte från vårt insamlingskonto utan från en fond som fylls på med vänners och bekantas bidrag, när Tuff-aktivister fyller jämna år.

Den 4 juni har Tyresö skola sitt årliga dagsverke. Från Tyresös indiske partner, Bhikhu Vyas, föreslås att pengarna skall användas till ett elevhem för flickor vid en av de skolor som uppförts för Tuff-pengar. Där finns ett nytt klassrum finansierat av Tyresö skola och ett par brunnar nyligen anlagda för pengar från Kumla skola, som den 12 maj hade sitt sedvanliga dagsverke för Indienprojekten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar