lördag, maj 22

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1264) 2010-05-23 till...

....till den välkände författaren Henning Mankell, som i Sveriges Radios P4 Extra (16/5) berättade sakligt om varför han engagerat sig för ”Ship to Gaza”. Han är en av dem som följer med en av de åtta båtar som med förnödenheter och återuppbyggnadsmaterial försöker angöra Gazas kust. Mankell kunde garantera att inga farligheter, inte ens en nagelfil, fanns bland varorna. Däremot kunde han inte garantera att israelerna låter båtarna komma till Gaza, som han betecknade som världens största fängelse. Från Tuff har 8400 kr skickats till projektet Ship to Gaza.

....till Aftonbladets Åsa Linderborg, som (11/5) skriver under rubriken ”Ett skepp kommer lastat” just om projektet Ship to Gaza:

”Skeppet Sofia är lastat med utrustning för att bygga upp infrastrukturen i Gaza. Enda sättet att trotsa Israels blockad mot Gaza är via internationellt vatten. Ship to Gaza är en koalition av olika solidaritets- och människorättsorganisationer, som förvärvat och utrustat fartyget Sofia .Båten är lastad med avsaltningsanläggningar (för att konvertera havsvatten), generatorer, svetsaggregat och cement – alltihop för att bygga upp infrastrukturen i detta ’världens största utomhusfängelse’, som har 1,6 miljoner fångar varav en miljon är barn.(....) Båten ingår i en konvoj om åtta båtar som avseglar från Grekland om ett par veckor. Ett turkiskt skepp är lastat med 100 prefabricerade hus, varav en skola”

Den 24 maj beräknas skeppet Sofia och hennes sju systrar anlända Gaza – om inte Israel sätter stopp.

....till afghanskfödda Nasira Omidy, uppskattad sköterska vid äldreboendet Trollängen i Tyresö. Hon rapporterar nu om de 10 000 kr som Tuff lämnat i år för vidare befordran till det krigshärjade Afghanistan. En del av pengarna har bekostat sjukhusvård för en flerbarnsmor, som på grund av fattigdom sålde sin ena njure och sedan drabbades av sjukdom i den andra. Nasira berättar att de hjälpta afghanerna betraktar Tuff som ”änglar”

....till den afghanska fredsaktivisten Malalai Joya som av TIME magazine utsågs bland de 100 mest inflytelserika i världen. Men hon tycker att tidningen förtigit hennes kritik av främmande trupper i Afghanistan och säger: ”TIME har målat en falsk bild av mig och nämner inget om min kamp mot USA:s och Natos avskyvärda ockupation av Afghanistan. Alla vet ju att jag står sida vid sida med den ärorika antikrigsrörelsen.”

....till Kumla skola, som den 12 maj hade sitt årliga dagsverke för de omfattande Tuff-projekten i Indien och fick in mycket pengar, som delas mellan Zambia och Indien. Och den 4 juni har Tyresö skola dagsverke för de indiska projekten. Det lovar så gott att Tuff i år liksom de senaste åren kanske kan skicka 300 000 kr till skolor, brunnar, mangoträd, dammar med mera för de fattigaste av de fattiga i indiska Dharampurs hundratals små byar. Lägg märke till att allt arbete i Tuff sker oavlönat, så att varenda krona kan skickas oavkortat till ändamålet.

....till den perfekta presenten, Tuffs mangogram, som bidragit till att hela 100000 mangoträd planterats i Dharampurs fattiga små byar. Där ger de bland annat vitaminer mot den nattblindhet, som tidigare drabbade människorna. Mangogrammen finns i tre varianter:
1. För att gratulera....
2. I stället för blommor
3. Till minne av....

...till två Tuff-arrangemang: Samtalscaféet Filosofika har en ny träff onsdagen den 26 maj kl 19 i Tuff-lokalen, Myggdalsv. 80. Ämne: ”Tekniken som samhällsräddare”. Och lördag den 29 maj kl 11-15 kan vi fynda vid Tuffs storloppis på ängen nedanför rulltrapporna vid Tyresö centrum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar