fredag, mars 19

TUFF-bladet april-maj 2010

Jätteschysst Tuff-bistånd
Jämfört med stora biståndsorganisationer med möjlighet att annonsera för dyra pengar är Tuffs bistånd till Indien och andra länder blygsamt, 326 000 kr under 2009. Men medan de stora organisationerna i medierna skildras negativt på grund av betydande administrativa kostnader och topplöner till sina chefer, har Tuff ingen avlönad, så att varenda krona går oavkortat till projekten. Gammalmodigt kanske men schysst, eller hur?

Skolor gör dagsverken
Genom Tuffs intensiva informationsverksamhet har många skolor landet runt gjort dagsverken för Tuffs utmärkta projekt i Indien och andra länder. Nu planerar Kumla skola att den 12 maj göra sitt sedvanliga dagsverke. Också Tyresö skola, Bergtorpsskolan i Täby och Alléskolan i Floda planerar dagsverken under vårterminen.

Tuffs solidaritetspris
Sedan 1993 har Tuff vartannat år delat ut ett pris för ”berömvärt lokalt freds- och solidaritets-arbete”. Det är på ca 7000 kr och är pengar som samlats in när Tuff-aktivister fyllt år. Förra året gavs priset till Kumla skola (Tyresö). Det blev grundplåten till tre lärares resa till Tuffs Indienprojekt i januari och till att de i olika sammanhang vittnat om sina positiva intryck av allt bra som görs för pengarna. Nu har Tuff beslutat att till våren ge priser också till Tyresö skola och Strandskolan i förhoppning att också lärare från dessa skolor vill kolla upp de många projekten i Indien och bli inspirerade.

En sjömil för ’Ship to Gaza’
Vintern i fjol bombades bostäder, skolor och infrastruktur i Gaza till grus och aska. Ca 1 400 människor, de flesta civila, därav ca 400 barn dödades. Blockaden gör att återuppbyggnaden nästan omöjliggörs. Nu finns det en plan att i april skicka ett fartyg från Skandinavien och andra hamnar till Gaza med förnödenheter. Den behöver vårt stöd. Man vädjar om bidrag och en sjömil beräknas kosta 1000 kr. Tuff har beslutat att stödja denna humanitära aktion med 3 000 kr. Vill du bidra med en sjömil (eller flera) kan du enklast skicka bidrag till
Tuffs insamlingskonto,
pg 79 36 36 -2
Märk med ”Gaza” och vi lovar dyrt och heligt att vidarebefordra pengarna till ”Ship to Gaza”.

Sylvia ordförande igen
Den 13 mars hade Tuff sitt 44:e årsmöte. Som ordförande ställde Sylvia Ljungdahl berömvärt upp igen. Hon har i Radio Tuff med rätta beskrivits som ”en förgrundsfigur i Tyresös demokratiska folkrörelser”, för hon är också ordförande i Tyresö Kvinno- och Tjejjour. Även den övriga styrelsen återvaldes.

Tack för alla gåvor!
Tuff har inga offentliga bidrag och är alltså helt beroende av sina medlemmar. Det är tack vare dem som föreningen klarar hyran för Tuff-lokalen, Myggdalsvägen 80 och sedan 25 år kan betala sändningsavgifterna för Radio Tuff. I samband med betalning av medlemsavgiften är det glädjande många som också bifogar en gåva till Tuff eller Radio Tuff. på Tuffs plusgiro 16 01 37 – 6. Heders och tack!

Kommentera Radio Tuff!
Radio Tuff har hörts varenda vecka sedan 1985. Det hörs på 91,4 MHz och på webben www.tyresoradion.se På den hemsidan finns fliken ”Sagt om 91,4”, där massor av lyssnare har lämnat sina omdömen. Välkommen du också med kommentarer om radion! Skicka dem till ake.sandin@tyresoradion.se Ett nytt Radio Tuff kommer varannan söndag kl 17 jämna veckor, alltså 28/3, 11/4. Sedan hörs sändningen fyra gånger per dygn i två veckor.

Mycket om Tuff på nätet
Besök gärna den varje vecka av Bengt Citron uppdaterade hemsidan www.tuff.fred.se där det finns massor av information om Tuff. Över 760 texter från Radio Tuff finns på bloggen www.tuffsandin.blogspot.com I Radio Tuff har Hampus Eckerman medarbetat i många år och hans provokativa och roliga texter finns att läsa på www.motbilder.se

Citaten
”Ska våldet avgöra, då förlorar alltid folket”
(Bosse Gustafson)
”Filip av Spanien grät när hans flotta gått under Grät ingen mer än han?
(Bertolt Brecht)
Det finns två sätt att lösa konflikter, genom överläggningar och genom våld. Det första sättet lämpar sig för människor, det senare för vilddjur”
(Cicero)

(TUFF-bladet skrivs av Åke Sandin)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar