onsdag, mars 24

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1260) 10-03-28 till....

....till Tuffs kalendarium för april-maj, som skickades ut till alla medlemmar i slutet av mars och som finns på www.tuff.fred.se. Hela sex evenemang finns där, det närmaste om Gaza och det fartyg (Ship to Gaza), som på frivilligbasis ska försöka förse de innestängda och krigsdrabbade Gazaborna med förnödenheter. Välkommen till Tuff-lokalen, Myggdalsv. 80 torsdag den 15 april kl 18.30.

....till senaste Tuff-bladet, som bland de åtta notiserna också har med ett tack till medlemmar som förutom medlemsavgiften skickar gåvor. Det är särskilt välkommet då det bidrar till att föreningen kan fortsätta att betala hyran för Tuff-lokalen och sändningsavgifterna för Radio Tuff. Plusgirot till Tuff är 16 01 37 – 6.

....till de många som använder Tuffs mangogram för att gratulera eller hedra någon bortgångens minne. Nyligen beställde nio personer, som satsar en hundralapp var att beställa mangogrammet ”Till minne av.....” för att lämna till anhöriga vid en begravning. Det blir hela 180 mangoträd bland indiska Dharampurs många små fattiga byar.

....till amerikanska journalisten Diana Johnstone, som nu (Global Research 10/3) skrivit en lång artikel under rubriken Breaking Yugoslavia. Det var Johnstone, som 2003 utkom med boken The Fools’ Crusade (på svenska året efter med rubriken ”Dårarnas korståg”), ett försök att nyansera den i väst ensidiga bilden av de jugoslaviska krigen. Hon intervjuades då i Ordfront Magasin, som på den tiden var beundrad för sin frispråkighet. Men när Mariebergspressens inkvisitorer i ett mediedrev till och med började svamla om ”brunvänster”, blev redaktionschefen på Ordfront Björn Eklund sparkad. Det är värt att påminna om vad Diana Johnstone bland annat skrev i ”Dårarnas korståg: ”Krig är ett brottsligt tillstånd. Det i fredstid värsta av alla brott, att döda folk och förstöra deras egendom, blir då tillåtna, uppmuntrade och belönade handlingar. Det finns förvisso goda skäl att försöka begränsa fasorna genom att etablera konventioner för ’laglig’ krigföring, men samtidigt är det något perverst med att vilja rena kriget från ojuste agerande, som om det rörde sig om någon slags sport. Insisterandet på respekt för mänskliga rättigheter i krigssammanhang får aldrig leda till att man glömmer att kriget självt är den grundläggande kränkningen av de mänskliga rättigheterna. Vid sidan av de organiserade militära aktiviteterna under krig, och framförallt under inbördeskrig, ger den allmänna oredan därtill tillfälle till en mängd privata brott som våldtäkt, vandalism och stöld. Situationen kompliceras av att kriget inte bara för med sig brott utan också tendensen att överdriva eller rentav att hitta på brott som begåtts av fienden. Av alla ’krigsförbrytelser’ är kanske förtal den mest oundvikliga och minst kända”

....till pressombudsmannen Yrsa Stenius , som vågat klandra Expressen för dess skriverier om Jan Guillou. Tidningens löpsedel den 29 oktober 2009 dominerades till exempel av decimeterhöga fetstilta tre rader ”GUILLOU HEMLIG SOVJETAGENT. Det var han ju inte, men nu kräver den mäktiga Mariebergspressens välbetalda lakejer Stenius’ avgång. Stå på dig, Yrsa!

....till Aftonbladet som (10/3) under rubriken ”Jan Guillou om lobbygruppen bakom attacken mot Ilmar Reepalu” publicerar Guillous ironiska kommentarer om anklagelserna mot Malmös kommunalråd för antisemitism. Guillou nämner Henrik Bachners doktorsavhandling, ”där han försökte leda i bevis att samtliga vänsterpersoner i Sverige, från Gunnar Fredriksson till Jan Myrdal, som uttalat sig kritiskt om Israels politik var antisemiter. Den vetenskapliga analysen i avhandlingen gick ut på att alla dessa antisemiter visserligen inte någonsin formulerade sig antisemitiskt. Men det berodde antingen på illistighet eller på att de själva inte förstod att de var antisemiter. Bachner själv som gjort frågan till sin livstids kallelse skulle kunna finna särdeles virulent antisemitism bland pingvinerna i Antarktis om man gav honom uppgiften.”

....till Tuff-bladet som citerar författaren Bosse Gustafson (1924-84): ”Ska våldet avgöra, då förlorar alltid folket” Bertolt Brecht (1898-1956): ”Filip av Spanien grät, när hans flotta gått under. Grät ingen mer än han?” Cicero (106 fKr—43 fKr): ”Det finns två sätt att lösa konflikter, genom överläggningar och genom våld. Det första sättet lämpar sig för människor, det senare för vilddjur”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar