torsdag, mars 11

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1259) 14-28/3 2010 till....

till.... Lisa Norgren Bendictsson, som (24/2) för tre klasser vid Tyresö skola berättade om Tuffs Indienprojekt och visade bilder från sitt besök där i januari. Tillsammans med sina färdkamrater från Kumla skola, Lena Mansfield och Katarina Persson, visade hon (23/2) också bilder och berättade för hela personalen på skolan om Indien-projekten. Lisa rapporterar om arbetskamraternas reaktioner: ”Alla var så klart väldigt imponerade av Indienprojekten och av alla människor som har arbetat med dem. Det är verkligen kul att få berätta om allt gott som har gjorts därborta och att kunna visa hjälpprojekt som faktiskt fungerar, utvecklas och rör sig framåt. Det är särskilt viktigt, tycker jag, att framhålla det långsiktiga tänkandet och att det inte handlar om att någon passivt får ta emot hjälp; det är väldigt sympatiskt att se hur man lyckas engagera skolbarn, jordbrukare, bybor m fl att gå in och bidra med det som de kan för att få projektet att rulla.”

....till Kumla skolas personal, som inspirerade av sina arbetskamraters berättelser om Indien-projekten nu skänker 5 400 kr i förhoppning att det ska bli ännu en brunn bland Dharampurs många små fattiga byar. För några månader sedan skänkte en anställd vid Kumla hela 10 000 kr till projekten. Hon vill vara anonym.

....till Radio Tuffs Bengt Svensson i San Francisco, som skriver följande: ”I en artikel i New York Times om den ökande vapenförsäljningen läser jag att generalförsamlingen i delstaten Virginia, dvs den lagstiftande församlingen, har röstat igenom en lag, som tillåter folk att bära dolda skjutvapen i barer och restauranger, som serverar alkohol. Tidigare var det tydligen bara tillåtet att bära dolda vapen i restauranger, som inte serverade alkohol. Dessutom avskaffade de ett 17-årigt förbud mot att köpa fler än ett skjutvapen per månad. Det var i Virginia som en student sköt ihjäl 33 människor på ett universitet för 3 år sedan.”

....till Svenska Freds’ ordförande Anna Ek som i Sveriges Radios Studio Ett (9/3) diskuterade den övning till sommaren mellan amerikanska och svenska militärer som ska träna bombfällning i Norrland. Anna sa bland annat: ”Jag förstår inte nyttan med den övningen och det av en mängd anledningar. Främst för att man framhållet den här övningen som nödvändig för att kunna bidra till fredsbevarande operationer. Samtidigt så vet vi att användningen av flygbombningar i fredsbevarande operationer har väldigt, väldigt katastrofala konsekvenser. Varje vecka får vi rapporter om att civila i Afghanistan drabbas av bomber. Det finns en mängd kontroversiella frågor. En annan är absolut att det här tydligen är första gången Sverige och USA ensamma övar tillsammans. Jag är väldigt tveksam till varför vi ska knyta så starka band till USA. Vad är det för kompetens vi bygger upp här. USA är tyvärr ett land som har flest krig på sitt samvete och som står för nästan hälften av dom militära utgifterna i världen. En säkerhetspolitisk koppling med ett sådant land ser jag en uppenbar risk med, att vi väldigt tydligt förknippas med ett land som väljer militära anfallskrig i stället för diplomatiska förhandlingslösningar i den internationella politiken.” Anna beklagade också att vår nuvarande regering inte kunde ta avstånd från det folkrättsvidriga angreppet på Irak

....till ett drygt 30-tal sakkunniga från åtta länder, som ingår i en nybildad rådgivande kommitté inom projektet ”Stoppa smyganslutningen till NATO!”, vars huvudsyfte är att utreda och belysa “de små stegens tyranni” med vilken Sverige har dragits allt djupare in i militäralliansen. James Bissett, kanadensisk diplomat under 36 år säger: ”Svenskt medlemskap bör inte ens komma på fråga om inte NATO åter underordnar sig artikel 1 i sin egen stadga. Den förbjuder användningen eller hotet av våld för att lösa internationella konflikter, och föreskriver att alliansen alltid skall agera i enlighet med FN-stadgan. I nuläget har NATO blivit ett instrument av USA:s utrikespolitik och har svikit de fundamentala principer som uttrycks i artikel 1.”

....till IrakSolidaritet och ABF i Stockholm, som med rubriken IRAK - 7 ÅRS OCKUPATION arrangerar ett protestmöte med tal, sång, musik och poesi lördag den 20 mars kl 14 i Kungsholmens gymnasiums aula, Hantverkargatan 67-69.

....till Aftonbladets Petter Larsson, som (4/3) skriver under rubriken ”Så blev Reepalus fjäder en ondskefull höna”. Det handlar alltså om det märkliga mediedrevet på Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu. Larsson tycker att Svante Weylers inlägg i radions Gomorron Världen var ett ohotad lågvattenmärke. Han tycker att det i mycket handlar om ”illvillig läsning” och att antydningarna om Reepalus ”antisemitism” sker på löjligt svaga grunder.

....till Sylvia Ljungdahl, som vid Tuffs årsmöte (13/3) åtog sig att vara föreningens ordförande ännu ett år. Den verksamhetsberättelse hon fint sammanställt visar att Tuff också under 2009 hade en mycket omfattande och mångskiftande verksamhet. Kontakta Åke, tel 712 4463 eller ake.sandin@tyresoradion.se , om du vill ha verksamhetsberättelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar