lördag, februari 27

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1258) 28/2-14/3 -10 till....

....till Tyresö Nyheter, som i februarinumret har en fyrspaltare under rubriken ”Indiska fattiga beundrar Tyresö” med bild av Tuffs partner Bhikhu Vyas och en bild på en indisk skolskylt med texten ”Support from Tyresö skola”

....till Holland, Belgien, Luxemburg, Tyskland och Norge, som nu kräver att amerikanerna nu skall ta bort de kärnvapenspetsar de placerat i dessa länder. De påminner om de utfästelser som president Obama har gjort. Det återstår nu att se om fredspristagaren kommer att infria sina löften

....till Tyresöbon Markus Naef, som e-postar från Kina: ”Vandrade häromdagen en bit ovanför Detian-vattenfallen i södra Kina mot Vietnams gräns. Hittade även en gränssten, ungefär där dessa två länder pucklade på varandra för några år sen. Men ingen gränsvakt så långt ögat nådde och vare sig pass- eller visumkontroll. Fortsatte till en närliggande liten marknad. Den låg i Vietnam. Man kunde till och med tala franska med nån och många kineser strosade omkring där och köpte billiga cigaretter. Återvände efter nån timme till Kina. Här verkade den forna konflikten mer än avlägsen.”

....till amerikansk-svensken Al Burke, som skriver: ”Nu, när Sverige utan någon diskussion värd namnet har övergivit sin långa fredstradition för att tjäna som en liten kugge i USA:s väldiga krigsapparat, är det tydligen läge att bygga upp en passande krigarkultur. Det sker nu via bl.a. Expressen, DN och andra medier. Temana känns igen från mitt f.d. krigarsamhälle, USA: ’De dog för freden och demokratin!… Stöd våra trupper! De är våra hjältar! Vi kan inte nu dra oss ut -- det skulle betyda att våra tappra tjejer och pojkar har uppoffrat sina liv för ingenting’ ”

....till Linda S. Heard, som (Online Journal 17/2) påminner om att två amerikanska ”smarta” bomber under Gulfkriget för 19 år sedan dödade 480 civila i skyddsrummet Al Amariya i Bagdad. I skyddsrummets övervåning brändes kvinnor, barn och gamlingar till döds, i undervåningen dödades andra av kokande vatten. Detta hände på 46:e årsdagen av Dresdens förintelse den 13 februari.

....till Leo McKinstry, som skriver (New Statesman 17/12 -09) kritiskt om de brittiska terrorbombningarna av civila tyska städer. Han nämner bland annat att väldiga eldstormar under tre julinätter 1943 i Hamburg dödade 45 000 människor, därav 21 000 kvinnor och 8 000 barn.

....till Kumlalärarna Lena, Lisa och Katarina, som på ett Tuff-möte den 17 februari mycket trevligt och positivt berättade med bilder om sitt besök bland Tuff-projekten i Indien

....till Tuff-mötet torsdag den 4 mars där Svenska Freds’ ordförande Anna Ek i och Kristna Freds’ t f generalsekreterare Håkan Mårtensson inleder om fredsrörelsens uppgifter 2010. Alla hjärtligt välkomna till Kulturcaféet Föreningsgården (hus C vid Nyboda skola) kl 19 den 4 mars. Och nästa träff i samtalscaféet Filosofika blir tisdag den 9 mars kl 19 i Tuff-lokalen, Myggdalsv. 80. Ämne: ”Privatiseringen på gott och ont”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar