lördag, februari 21

ROSOR från RADIO TUFF (nr 1225) 09-02-22 till....

....till Dagens Nyheters Per Ahlin, som (18/2) skriver om nedrustningens chanser: ”En stor del av ansvaret för att nedrustningspolitiken befinner sig i uselt skick vilar på de ursprungliga kärnvapenstaterna – deras vägran att faktiskt skära i arsenalerna har givit aspirerande kärnvapenstater onödigt goda argument. De har kunnat peka på den inneboende orättvisa som präglar hela regelverket, det vill säga att vissa har en rätt som förvägras andra.” Ahlin hoppas på att Obama kan vända den negativa trenden.

....till Rysslands nya försvarspolitik, som nu aviserar en femtonprocentig nedrustning, som kan bli ännu större. Den främsta orsaken är dock de starkt sjunkande råvarupriserna, som minskar också de statliga intäkterna. (Källa: Stefan Lindgrens Ryska Posten)

....till Tyresöbon och förre statsministern Ingvar Carlsson, som i Tyresö Nyheter funderar på varför det gick så fel för president Bush och bland annat skriver: ”Jag tror att han gjorde ett katastrofalt misstag i samband med att han förklarade krig mot terrorismen. I ett budskap till världen deklarerade han att de som inte var med USA i den kampen var emot USA. Valet gällde underkastelse eller fiendskap.”

....till tidningarna ”Vi i Tyresö” (m) och Tyresö Nyheter (s), som senaste veckan ger Tyresöradion stort spaltutrymme med flera bilder på de medverkande. Den ena tidningen har helsidesrubriken: ”STORT LYSSNARSTÖD FÖR 91,4 MHz”, vilket framgår av alla lyssnaromdömen som läggs in i fliken ”Sagt om 91,4” på www.tyresoradion.se Den andra tidningen framhåller Tyresöradions mycket varierande programutbud.

....till Tyresöbon Gertrud Svanström, som i samband med sin födelsedag i februari uppmanade sina vänner att sätta in ett bidrag på Tuffs insamlingskonto plusgiro 79 36 36 – 2 för vidare befordran till Guatemala för utbildning av ”barfota barnmorskor”. Det blev 3000 kr och det största bidraget kom från Gertrud själv.

....till Maria Ström-Nilsson i Basel, som nu skickat 1000 kr till samma ändamål som Gertrud, alltså för ”barfota barnmorskor” för fattiga mayakvinnor i Guatemala. Maria har själv varit barnmorska, bland annat i Zimbabwe.

....till smarta och solidariska som utnyttjar Tuffs mangogram, den perfekta presenten, som många redan i år har använt sig av. Mangogrammet är ett diplomliknande blad, som finns avbildat på www.tuff.fred.se Det finns i tre olika varianter: 1)”För att gratulera....”, 2) ”I stället för blommor” och 3) ”Till minne av...” För 200 kr blir det minst 40 mangoträd i indiska Dharampurs små fattiga byar, där Tuffs indiska partners i år har ambitionen att komma upp i hela 100 000 träd.

....till kommande Tuff-arrangemang, som alla är välkomna att besöka: Redan tisdag den 24 feb kl 19 är det ett möte i Bollmoradalens kyrkas församlingssal. Tore Persson, nyligen hemkommen från byn Yanoun på Västbanken inleder och visar bilder. En vecka senare är det en ny träff i diskussionscaféet Filosofika, den här gången med ämnet ”Religioners inflytande på politiken”. Plats: Tuff-lokalen, Myggdalsv. 80. Tid: Torsdagen den 3 mars kl 19

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar