fredag, september 19

FREDEN OLÖNSAM FÖR GIRIGA

Tyresö Ulands- och FredsFörenings Radio Tuff har på frivilligbasis sänts varenda vecka sedan 1985. Stöd Tuff genom gåvor på pg 16 01 37 - 6 eller bli medlem. Årsavgift: 200 kr och för familjemedlem 80 kr.
-----------------------------------------------------------------

Första gången Radio Tuff nr 1203 hörs den här veckan är söndag den 21 september. I almanackan för den dagen står det att Matteus har namnsdag. Det var väl han som förmedlade Jesu Bergspredikan, full av uppmaningar om medmänsklighet, solidaritet icke-våld och fred.

I almanackan finns inte den minsta notis om att 21 september faktiskt råkar vara den Internationella fredsdagen. Det var självaste Förenta Nationerna som introducerade denna dag och föreslog att då skulle 24 timmars eldupphör iakttas. Dessutom skulle man över hela världen hålla en tyst minut till minne av de otaliga miljoner människor som mördats i krig.

Med Kristna Fredsrörelsen som ett av få undantag är det ingen som bryr sig om fredsdagen trots det sanslösa biljonslöseriet på vapen i en värld, där insatser är på många mänskliga områden är så skriande nödvändiga. Fredsinsatser lockar inte våra medier, för som vanligt tiger hälsan alltför still. Ett enda mord är häftigare att skildra än tio fredsprojekt.

Medier ger regelbundet stort utrymme åt ekonomi, mat, mode, heminredning, ny teknik, trädgårdsskötsel, sport och andra trevliga ämnen. Men när lade vi märke till fredsavdelningar i press och etermedier?

Från stat och kommun satsas också minimalt på fredsarbete. Per Anders Fogelström var under 13 år Svenska Freds’ helt oavlönade ordförande och gjorde också frivilligt enormt viktiga insatser på andra fredsområden. I sin bok ”Kampen för fred” (1983) påpekade han att Svenska Freds sammanlagt på hundra år hade fått mindre anslag än vad enbart Lottakåren fått på ett enda år. Och i Tuff och Radio Tuff jobbar vi utan ett öre från skattebetalarna. Utgifter täcks av medlemmar och andra. Det är kanske gammalmodigt men nog är det väl i den bästa av de demokratiska folkrörelsernas tradition.

En grundläggande orsak till att freds- och nedrustningsansträngningar kommer i skymundan är nog att det inte finns pengar att göra på fredsarbete. På rustningar och krig är det tvärtom. När kommunistregimerna avvecklades i Östeuropa hoppades alla vettiga på militär nedrustning och att frigjorda resurser skulle satsas på att bekämpa fattigdom och nöd. För några redan mycket rika blev kalla krigets slut ett trauma. Hur skulle nu smarta knösar i det militärindustriella komplexet kunna kamma hem ytterligare miljarder i vinster?

Räddningen kom den 11 september 2001. För amerikanerna blev det en chock, eftersom USA:s fastland aldrig hade angripits sedan 1812 – och då av brittiska flottan, som ju ”ruled the waves of the sea”. För några få stenrika blev 11 september däremot en glädjechock. Äntligen en fiende, så man kunde berika sig på nytt genom militär upprustning och anfall på Afghanistan och Irak. Det är krig som har kostat många hundratusen människor livet och skapat väldiga underskott i den amerikanska ekonomin, som nu är i djup kris. Men det är inte finansvalparna eller storföretagens bonusstinna direktörer som drabbas utan miljoner knegande amerikaner, som får lämna sina bostäder och bli arbetslösa.

Kanske kan Georgiens anfall på det pyttelilla Sydossetien (med drygt 70 000 invånare) bli en ny räddningsplanka för västliga miljardärer. Ryssarna verkar ha överreagerat, men deras försvar av de anfallna har skildrats så ensidigt i väst, att man undrar om en ny aggressivt militaristisk agenda håller på att utformas.

Till och med i Sverige har hökarna gråtit krokodiltårar över Georgien och i traditionell russofobi krävt svensk militär upprustning. Några har rentav svamlat om Gotlands ”utsatta läge”. Men Gotland har aldrig varit ryskt. Däremot var denna förtjusande ö i tre sekler dansk. Herregud, så paranoida blir väl i alla fall inte våra militärindustriella, att de börjar hetsa också mot våra mysiga grannar i sydväst?
--------------------------------------------------------------
Åke Sandin i Tyresö Ulands- och FredsFörenings Radio Tuff (nr 1203) 2008-09-21

12 kommentarer:

  1. Anonym2:56 em

    Den förbannade pacifisten skriver äntligen något om 11 september!!!
    Hurra och grattis!
    Vi måste fatta vilken filosof som ligger bakom detta. LEO STRAUSS heter han:
    http://www.alternet.org/story/15935
    Leo Strauss' Philosophy of Deception
    Many neoconservatives like Paul Wolfowitz are disciples of a philosopher who believed that the elite should use deception, religious fervor and perpetual war to control the ignorant masses.

    Sen gäller det att fatta hur det gick till.
    Journalisten Christopher Bollyn skriver om vilka som låg bakom:
    http://www.bollyn.info/home/
    http://www.bollyn.com/index/
    Och här två videos för att fatta:
    Five Dancing Israelis
    Israel spies on the USA part 1

    Men media tiger berättar inte om vad Cheney, Rumsfeld med flera medlemmar i PNAC - Project for the New American Century skrev om i september 2000 - alltså ett år före det hände i skriften Rebuilding Americas Defenses på sidan 63:
    http://www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf
    Further, the process of transformation,
    even if it brings revolutionary change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event – like a new Pearl Harbor.

    Och man behöver förstå historien bakom så här några videos:
    Antony Sutton
    Eustace Mullins
    The War Party
    War by way of Deceptom
    Det handlar om några timmar av ditt liv - titta igenom detta. Och jag tror du kommer att föstå vad media tiger om.

    TACK din förbannade pacifist för att du äntligen reagerat lite! DET ÄR SÅ TYST HÄR! 11 september 2001 - en fruktansvärd myt som tystat nästan alla!

    Men för den som vill informera sig och andra finns allt dokumenterat:
    Complete 911 Timeline
    och
    Israel
    och
    Anthrax/Mjältbrandsbreven efter 11 september - först sa man att det var Saddam som gjort det - sen visade det sig att USA:s biovapenfabrik Fort Detrick tillverkat det. OCH DÅ TYSTNADE MEDIA!!! Här kan du följa hela historien,

    DET HANDLAR BARA OM ATT SÖKA SJÄLV - SKAFFA SIG SIN EGEN BILD OCH BÖRJA DISKUTERA DEN MED ANDRA för att skapa fred och frid i vår värld!

    Det handlar om media som är köpta av bankirerna - deras plan är att skapa en enda världsvaluta för att förslava oss alla - BIS - Bank for International Settlements heter bankirernas samarbetsorgan som ligger i Bern i Schweiz.

    Mer om BIS får du reda på i den här videon:
    Banking with Hitler

    SvaraRadera
  2. Anonym3:13 em

    Och varför inte ladda ner dessa länkar. Bränn dem på CD och sprid dem till dina vänner. En dag stängs Internet eftersom den här kunskapen inte ska få spridas.

    Leo Strauss
    och
    Bollyn 1
    och
    Bollyn 2
    och
    Five Dancing Israelis
    och
    Israel spies on the USA part 1
    och
    Antony Sutton
    och
    Eustace Mullins
    och
    The War Party
    och
    War by way of Deceptom
    och
    Complete 911 Timeline
    och
    Israel
    och
    Anthrax/Mjältbrandsbreven
    och
    Banking with Hitler

    Så ta chansen nu och informera dig. Sprid informationen! Borja diskutera! för fred och frid - för sanning och kärlek - mot lögn och hat! GÖR NÅGOT SJÄLV - VAR OCH EN och TILLSAMMANS! MEDIA TIGER! Vi måste själva söka - forma våra bilder - diskutera dem - nu är det så förbannat tyst! Någon här som kan reagera?

    Den förbannade pacifisten har äntligen reagerat lite på 11 september 2001. Tack för det! Men alla andra var finns de?

    SvaraRadera
  3. Anonym3:37 em

    Och den här länken naturligtvis:
    http://www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf
    Further, the process of transformation,
    even if it brings revolutionary change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event – like a new Pearl Harbor.

    Det handlar bara om att BIS - Bank for International Settlements vill införa en enda världsvaluta för att förslava oss alla. Svårare är det inte!

    Därför alla dessa världskrig.
    11 september startade det fjärde världskriget - Det kalla kriget var det tredje världskriget.

    Varför inte försöka förstå lite av detta? Börja diskutera! Den förbannade pacifisten verkar ha förstått lite men det måste finnas fler som vill förstå och diskutera.

    SvaraRadera
  4. Anonym3:53 em

    Naturligtvis måste ni söka själva men för att förstå vad PNAC skrev om ett ett nytt Pearl Harbor i september 2000 så behöver man också förstå vad andra skrivit för att starta detta fjärde världskrig:
    The Clash of Civilizations is a theory, proposed by political scientist Samuel P. Huntington, that people's cultural and religious identities will be the primary source of conflict in the post-Cold War world.
    och detta
    The Grand Chessboard: American Primacy And Its Geostrategic Imperatives (ISBN 0-465-02726-1) is one of the major works of Zbigniew Brzezinski, former United States National Security Advisor under the administration of President Jimmy Carter. The Grand Chessboard presents Brzezinski’s geostrategic vision for American preeminence in the twenty-first century. He focuses much of his analysis on the geostrategy of United States in Central Asia, focusing on the exercise of power on the Eurasian landmass in a post-Soviet environment.

    Det handlar helt enkelt om dialektik - ett tanke/känsloverktyg för attt komma överens eller använda för att härska gemom att splittra - skapa osämja i sitt eget intresse:
    The aim of the dialectical method, often known as dialectic or dialectics, is to try to resolve the disagreement through rational discussion,[9][10] and ultimately, the search for truth.

    Dialektiken lärdes ut i TRIVIALSKOLAN men nu verkar nästan ingen känna till den.

    I de svenska städerna fanns fordom ofta pedagogier, d v s barnskolor, därefter genomgick man trivialskolan och avslutningsvis gymnasium före den akademiska utbildningen vid universiteten. Trivialskolorna var glesare belägna än pedagogierna i det svenska riket, eleverna undervisades i tre grundläggande ämnen (trivium): grammatik, dialektik (logik) samt retorik. Trivialskolan ersatte katedralskolan år 1626 och kvarlevde till 1905, då realskolan infördes.

    Dags att förstå! Bankirernas media har helt enkelt förslavat oss - ni har fått taggtråd i hjärnan! Vågar inte diskuera.

    Den förbannade pacifisten har iallafall börjat tala om 11 september 2001. Tack för det! Lät oss bli fler som försöker förstå - diskuterar!

    SvaraRadera
  5. Anonym4:17 em

    Hur tystar då media vad som verkligen hände 11 september 2001?
    Dagens Nyheter har detta att säga. Erik Ohlsson skriver:
    Vildsinta teorier om attackerna mot World Trade Center
    Erik Åsard skriver:
    Den stora sammansvärjningen

    Jan Guillou skriver så här i Aftonbladet:
    Bodström är farligare än Usama bin Ladin

    Och människor går på detta!!!
    De söker inte själva! Så de får inte reda på vad journalisten Christopher Bollyn tagit reda på:
    http://www.bollyn.info/home/
    och
    http://www.bollyn.com/index/

    Människor får inte reda på vilka som utförde 11 september 2001 - ISRAEL - fortfarande tror de på att det var OSAMA!

    Ni har ju fått lära er att läsa och skriva! Varför bryr ni er inte? Varför tror ni på MEDIAS lögner och tigande? Det måste finnas fler förbannade pacisfister som vill veta! vill diskutera!

    SvaraRadera
  6. Anonym4:44 em

    Det handlar INTE om intelligens. Detta är mycket enkelt att förstå. Det handlar om kunskap! Det handlar om att media tiger. Så sök på FEDERAL RESERVE! Det är USA:s riksbank som privatiserades 1913. Charles Lindbergh - atlantflygaren - hade en pappa som kämpade emot privatiseringen av Federal Reserve:
    Charles A. Lindbergh, Sr. 1913 "When the President signs this bill, the invisible government of the monetary power will be legalized....the worst legislative crime of the ages is perpetrated by this banking and currency bill."

    Privatiseringen skedde vid ett möte på Jekyll Island. Och blev starten på första världskriget - som sen fortsatt med ytterligare tre världskrig. Det finns de som tror att MONEY IS KING - dansar kring guldkalaven. Och får andra att dansa med. Men de flesta av oss vill ha FRED och FRID! För att själv förstå så Googla på:
    "JEKYLL ISLAND" 1913

    De som tagit reda på mest om detta är Eustace Mullins och Antony Sutton

    • Secrets of the Federal Reserve by Eustace Mullins (1983, 18 parts)
    The history, organization and controlling interests behind the Federal Reserve
    • Wall Street and the Rise of Hitler by Antony C. Sutton (1976, 14 parts)
    How western capitalists funded Hitler and National Socialism
    • Wall Street and the Bolshevik Revolution by Antony C. Sutton (1974, 12 parts)
    How western capitalists funded Lenin, the Bolsheviks, and the Soviet Union


    Det är INTE svårt att förstå - men media håller oss okunniga - skapar det ena världskriget efter det andra.

    ALLA SOM VILL FÖRSTÅ KAN FÖRSTÅ!
    Varje förbannad pacifist kan förstå! SKA VI INTE FÖRSÖKA FÅ SLUT PÅ VÄRLDSKRIGEN? FÅ VÄRLDSFRED PÅ VÅRA EGNA VILLKOR - inte på bankirernas villkor! BÖRJA DISKUTERA! Ska vi återta guldmyntfoten? som avskaffades 1931.
    De flesta länder som använde sig av guldmyntfot övergav denna under mellankrigstiden. För Sveriges del upphörde guldmyntfoten att gälla 27 september 1931 då man gick över till pappersmyntfot.

    SvaraRadera
  7. Anonym5:14 em

    MEDIA TIGER! Varför mördades Kennedy 1963? Det finns naturligtvis många anledningar men varför berättar inte media om dessa två uppenbara anledningar:
    http://www.john-f-kennedy.net/executiveorder11110.htm
    On June 4, 1963, a little known attempt was made to strip the Federal Reserve Bank of its power to loan money to the government at interest. On that day President John F. Kennedy signed Executive Order No. 11110 that returned to the U.S. government the power to issue currency, without going through the Federal Reserve.

    OCH
    http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/US-Israel/FRUS8_26_63.html
    Kennedy Letter to Eshkol Regarding Visits to Dimona
    (August 26, 1963)
    This is a telegram from the Department of State to the Embassy in Israel transmitting a leime Minister Eshkol concerning visits to Dimona.

    The recent overwhelming endorsement of the partial test ban treaty has moved us all a small step in the direction of a more peaceful world. Our purpose must be to continue striving toward the effective control of the power of the atom so that it may be used only for the welfare of man. The spirit you have shown in your letter to me is a clear indication that you share that same high purpose.

    Sincerely, John F. Kennedy"

    VARFÖR DISKUTERAR VI INTE DETTA?
    EN FÖRBANNAD PACIFIST VERKAR NU FATTA LITE AV 11 september 2001 - men det finns mer att förstå - mer att diskutera.

    VI HÅLLS HELT ENKELT OKUNNIGA AV BANKIRERNAS MEDIA!

    VILL NI HA FRED och FRID? eller vill ni bara bli lurade? tystade? Varför söker ni inte? förstår? diskuterar! Den förbannade pacifisten försöker ju ändå - men ni bara tiger! VARFÖR TIGER DU?

    SvaraRadera
  8. Anonym5:33 em

    Varför tiger bankirernas media om det som hände 1967 - Israel försökte sänka ett amerikanst örlagsfartyg USS LIBERTY som tagit reda på för mycket! Tagit reda på vad Israel utförde under sexdagarskriget.
    http://video.google.com/videoplay?docid=-3319663041501647311

    MEN BANKIRERNAS MEDIA TIGER om USS LIBERTY! BANKIRERNAS MEDIA TIGER OCKSÅ OM 11 september 2001!

    Det handlar om att skapa en enda världsvaluta för att förslava oss alla men människor förstår inte eftersom de höjer temperaturen stegvis så grodorna inte hoppar ut ut kastrullen! SÅ SÖK SJÄLVA! SKAPA ER EGNA BILDER - BÖRJA DISKUTERA! Hoppa ut ur bankirernas mediakastrull - låt inte deras taggtrådar förslava era hjärtan och hjärnor.

    SvaraRadera
  9. Anonym6:12 em

    Bankirernas media tiger - vi ska inte förstå - det handlar om att skapa en enda världsvaluta med hjälp av härska genom att splittra - skapa osämja mellan nationer - skapa osämja mellan människor.

    Det handlar om att starta krig med hjälp av FALSE FLAG ATTACKS!
    SÖK SJÄLV - Googla på FALS FLAG ATTACK!
    "FALSE FLAG ATTACK" "PEARL HARBOR"
    och
    "FALSE FLAG ATTACK" HITLER
    och
    FALSE FLAG ATTACK GUSTAV TREDJE
    och
    "FALSE FLAG ATTACK" LUSITANIA
    och
    "FALSE FLAG ATTACK" 911

    MEDIA TIGER! EN FÖRBANNAD PACIFIST säger åtminstone lite - säger något om 11 september 2001 - men det finns så mycket mer att förstå - diskutera.

    SvaraRadera
  10. Anonym6:55 em

    Det handlar om banker! Hur har dagens ekonomska kris uppstått? Titta och lyssna:
    The Assassination of New York Governor The Assassination of New York Governor Eliot Spitzer

    Vad skriver svenska media om detta?
    Dagens Nyheter
    Svenska Dagbladet
    Aftonbladet

    DÖM SJÄLV! Tyvärr har de flesta inte tid och ork att förstå - de blir bara lurade av bankirernas media! SORGLIGT! och HEMSKT! Det handlar om de som för oss in i dansen kring guldkalven - lurar oss - får oss inte att se - bli osams - de som förstått att härska genom att splittra - vi som inte förstått att härska genom att enas - söka vår egen sanning och kärlek för en diskussion om vad vill.
    BANKIRENAS MEDIA LURAR OSS och de flesta verkar inte fatta ett dyft!

    SvaraRadera
  11. Anonym7:17 em

    Försök att fatta något:
    Wednesday, September 17, 2008
    9-11 and the Crisis on Wall Street
    by Christopher Bollyn


    för att sen skapa er egna bilder - börja diskutera! En förbannad pacifist verkar ju ändå ha fattat något.

    SvaraRadera
  12. Anonym9:58 em

    Målet för BIS - Bank for International Settlements är som sagt en enda världsvaluta. Det kan låta bra - men det handlar om att vi inte längre kan styra oss själva - våra egna länder - istället ställs under BIG BROTHER - vi blir alla låneslavar! Det är just det som nu händer.

    11 september 2001 och AIG - världens största försäkringsbolag som kraschat nu är en del av samma lurendrejeri:
    9-11 and the Crisis on Wall Street
    och
    http://www.bollyn.com/index/?id=10095

    Och vi har vårt eget 11 september 2001 - ESTONIA - som nästan ingen talar om - håller på att glömmas bort:
    http://www.bollyn.com/index/?id=10405

    BANKIRERNAS MEDIA TIGER OCH LJUGER - svårare är det inte! Media får oss att INTE se och känna - låt oss söka själva kärlek och sanning - börja diskutera!

    Försök att förstå att media är bankernas högtalare! Alla vi andra hörs inte! Internet kan få dig att förstå - men snart så stänger bankirerna Internet där kunskapen finns för den som vill söka den!

    SvaraRadera